סופה10

New member
../images/Emo23.gif

אישה יצאה מביתה וראתה שלושה אנשים בעלי זקן לבן ארוך יושבים בחצר ביתה. הם לא היו מוכרים לה. היא אמרה: "אינני מכירה אתכם, אך ודאי רעבים אתם, היכנסו בבקשה לביתי כדי לאכול משהו." "האם בעלך בבית?", הם שאלו. "לא", היא ענתה. "הוא בחוץ." "אם כך לא נוכל להיכנס", השיבו. בערב כשבעלה חזר, היא ספרה לו על מה שקרה. "לכי ספרי להם שאני בבית והזמיני אותם פנימה!" האישה יצאה והזמינה את האנשים להיכנס. "איננו נכנסים לבית יחדיו," הם ענו. "מדוע?" היא בקשה לדעת. אחד הזקנים הסביר: "זהו עושר," הוא אמר מצביע על אחד מחבריו, וכשהצביע על אחד אחר אמר, "הוא הצלחה, ואני אהבה." ואז הוסיף, "כעת לכי להתייעץ עם בעלך את מי מאתנו אתם רוצים בביתכם." האישה סיפרה לבעלה על הדברים שנאמרו. בעלה שמח מאוד. "נהדר!!", הוא אמר. "במקרה זה, נזמין את עושר. נזמין אותו למלא את ביתנו בעושר!" אשתו לא הסכימה. "יקירי, מדוע לא נזמין את הצלחה?" כלתם האזינה מצדו השני של הבית. היא נכנסה לשיחה עם הצעתה: "האם לא יהיה זה עדיף להזמין את אהבה? ביתנו יתמלא באהבה!" "אולי נקבל את עצת כלתנו," אמר הבעל לאשתו. "צאי והזמיני את אהבה כאורחינו." האישה יצאה ושאלה את שלושת הזקנים, "מי מכם הוא אהבה? בבקשה הכנס והיה אורחינו." אהבה קם והחל ללכת אל הבית. שני האחרים קמו אף הם והלכו בעקבותיו. מופתעת, האשה שאלה את עושר והצלחה: "הזמנתי רק את אהבה, למה גם אתם נכנסים?" הזקנים השיבו יחדיו: "אם היית מזמינה את עושר או את הצלחה, השנים האחרים היו נותרים בחוץ, אך מכיוון שהזמנת את אהבה, לכל מקום שהוא הולך, אנו הולכים בעקבותיו. בכל מקום שישנה אהבה יש גם עושר והצלחה!!!

סופה10

New member
../images/Emo131.gif

כל החיים זה בית ספר... בגיל 9 למדתי שהמורה שלי שאלה אותי רק כאשר לא ידעתי את התשובה בגיל 10 למדתי שאפשר להיות מאוהב ב-4 בנות בו זמנית בגיל 12 למדתי שאם היו לי בעיות בבית ספר, יהיו לי בעיות יותר גדולות בבית בגיל 13 למדתי שכאשר החדר שלי היה במצב שרציתי, אמי שלחה אותי לסדר אותו בגיל 15 למדתי לא להוציא את התסכולים שלי על אחי הקטן, כי לאבא שלי יש תסכולים יותר גדולים ויד יותר כבדה. בגיל 20 למדתי שהבעיות הגדולות מתחילות קטנות. בגיל 25 למדתי לא להחמיא על האוכל של אימי כאשר אני אוכל את האוכל שאישתי הכינה. בגיל 27 למדתי שהתואר שהשגתי הוא לא המטרה שחלמתי. בגיל 28 למדתי שבשנייה אפשר לעשות משהו שיגרום לי כאב ראש לכל החיים בגיל 30 למדתי שכאשר אני ואשתי מבלים לילה בלי ילדים, רוב הזמן מדברים רק עליהם. בגיל 33 למדתי שנשים אוהבות לקבל פרחים בלי שום סיבה מיוחדת בגיל 34 למדתי שבפה סגור לא עושים הרבה שגיאות בגיל 38 למדתי שתמיד כאשר אני נוסע, הייתי רוצה להיות בבית , וכאשר אני בבית הייתי רוצה לנסוע. בגיל 39 למדתי שאפשר לדעת שאשתך אוהבת אותך כאשר נשארות שתי לביבות והיא לוקחת את הקטנה יותר בגיל 42 למדתי שאם יש לי חיים בלי שום תסכול, אז כנראה לא לקחתי מספיק סיכונים. בגיל 44 למדתי שאפשר לעשות למישהו את היום רק עם לשלוח אליו גלויה קטנה בגיל 47 למדתי שילדים וסבים הם שותפים טבעיים. בגיל 55 למדתי שאי אפשר לצאת לחופה בלי לעלות 5 קילו. בגיל 63 למדתי שזה הגיוני ליהנות מההצלחה, אבל לא כדאי לסמוך על זה יותר מדי. גם בגיל 63 למדתי שאי אפשר לשנות את העבר אבל כן אפשר להשאיר אותו אחורה. בגיל 64 למדתי שרוב הדברים שתמיד הדאיגו אותי אף פעם לא קורים בגיל 67 למדתי שאם אתה מחכה עד הפנסיה כדי ליהנות מהחיים, חיכית יותר מדי זמן. בגיל 71 למדתי שאף פעם לא צריכים ללכת לישון בלי לפתור ריב בגיל 72 למדתי שאם העניינים לא הולכים כמו שצריך, לא חייבים ללכת יחד אתם. בגיל 76 למדתי שלהזדקן זה חשוב. בגיל 91 למדתי שאהבתי פחות ממה שהייתי צריך בגיל 92 למדתי שעדיין יש לי הרבה מה ללמוד

סופה10

New member
../images/Emo47.gif

ארבע נשים ומלך! ‏היו היה מלך עשיר ולו ארבע נשים. את האישה הרביעית הוא הכי אהב. הוא פינק אותה עם בגדים יפים והביא לה את המאכלים הכי משובחים. הוא לא הסתפק עבורה במשהו שהוא פחות מהטוב ביותר . גם את אישתו השלישית מאוד אהב, תמיד הקפיד להציג אותה לממלכות שכנות, אך בלבו תמיד קינן החשש שיום אחד תעזוב ‏אותו למען אחר. גם את אישתו השנייה אהב מאוד. הוא היה מספר לה את כל אשר על לבו ומתייעץ אתה בפתרון כל בעיה שעמה התמודד. והיא, תמיד הייתה אדיבה, מתחשבת, סבלנית, מייעצת בחוכמה, תומכת ועוזרת לו לעבור זמנים קשים. את אשתו הראשונה המלך לא אהב. על אף שהייתה בת זוג נאמנה מאוד ופעלה רבות וגדולות לשימור כספו וממלכתו ועל אף שאהבה אותו מאוד, הוא בקושי שם לב אליה. ‏יום אחד, המלך חלה וידע שזמנו הגיע. הוא חשב על החיים הנפלאים שלו ותהה: "‏יש לי ארבע נשים וכשאני אמות, אהיה לבד"? שאל המלך את אישתו הרביעית: "אהבתי אותך הכי הרבה וטיפלתי בך נהדר. עכשיו כשאני גוסס ‏האם תבואי איתי ותארחי לי חברה?" "‏אין סיכוי" היא ענתה והלכה מבלי לומר עוד מילה. תשובתה פילחה את לבו כסכין . ‏המלך שאל את אישתו השלישית: "אהבתי אותך כל חיי והצגתי אותך בפני כולם. עכשיו כשאני גוסס, האם תבואי איתי לארח לי חברה?" "‏לא!" היא ענתה "החיים טובים מדי! כשאתה תמות אני אתחתן מחדש!" ליבו שקע והפך לקר. הוא שאל את אישתו השנייה: "תמיד פניתי אליך לעזרה ואת תמיד היית שם בשבילי. ‏כשאמות האם תבואי איתי ותארחי לי חברה?" "‏אני מצטערת אני לא יכולה לעזור לך הפעם!" ענתה, "המקסימום שאני יכולה לעשות זה ללכת איתך עד לפתח הקבר" .תשובתה הכתה בו כברק והמלך היה הרוס. פתאום, קול קרא: "אני אבוא איתך. אני אלך איתך לאן שתלך"!! ‏המלך הסתכל, למולו עמדה אישה כחושה ורזה, תוצאה של הזנחה ממושכת. אשתו הראשונה. בסבל רב אמר המלך: "עכשיו אני מבין שהייתי צריך לטפל בך טוב יותר כשהייתה לי ההזדמנות". ... ובכן, לכולנו יש "ארבע נשים" בחיינו: ‏הרביעית - היא גופנו. לא משנה כמה זמן ומאמץ נשקיע בלעשות אותו יפה, הוא יעזוב אותנו כשנמות. ‏השלישית - היא רכושנו, מעמדנו וכספנו. כשנמות כולם יעברו לאחרים. ‏השנייה - היא המשפחה והחברים שלנו. לא משנה כמה הם היו שם בשבילנו, הכי רחוק שהם ילכו ‏ איתנו זה רק עד פתחו של הקבר. והראשונה - היא הנשמה שלנו. שתלך איתנו לכל מקום, למרות שהזנחנו אותה לטובת מרדף אחר הכסף, הכוח ושאר הנאות העולם. חזקו וטפחו אותה, כיוון שהיא החלק היחיד שילך איתכם לכל מקום.

סופה10

New member
../images/Emo13.gif

איך להישאר צעירים? היפטרו ממספרים לא חשובים כגון גילכם, הגובה שלכם ומשקלכם. תנו לרופאים לדאוג למספרים האלו בגלל זה משלמים להם. שימרו רק חברים שמחים, המקטרים למיניהם רק בולמים אותנו (קחו זאת בחשבון אם אתם קוטרים) הקפידו ללמוד כל הזמן, לימדו על המחשב, אומנויות, גינון וכל מה שתרצו. אף פעם אל תניחו למוח להתנוון. מוח מנוון הוא החממה של השטן ושם השטן הוא אלצהיימר. תיהנו מכל הדברים הפשוטים. צחקו לעיתים תכופות, צחוק ממושך וקולני. צחקו עד כלות הנשימה. ואם יש לכם חברים שגורמים לכם לצחוק, בלו עימם עוד ועוד. דמעות מגיעות, החזיקו מעמד, התאבלו והמשיכו הלאה. האדם היחיד הנמצא עימנו כל חיינו הוא אנו עצמנו. חיו כל זמן שאתם חיים. הקיפו את עצמכם במה שאתם אוהבים. בין אם זה משפחה, חיות מחמד, מזכרות, מוסיקה, צמחיה, תחביבים ומה שלא יהיה. ביתכם הוא מקלטכם. הוקירו את בריאותכם: אם היא טובה, שימרו עליה. אם היא לא יציבה, שפרו אותה. ואם היא מעבר ליכולתכם לשפר, פנו לעזרה. אל תעמיסו על עצמכם רגשות אשם. סעו לטיול בעיר או בכפר או לארץ זרה אבל לא למקום ששם רגשות האשם נמצאים. בכל הזדמנות אמרו לאהוביכם שאתם אוהבים אותם.

טל205

New member
כ``כ נכון

לא הייתי אומר עושר, הייתי אומר שהעושר פתאום לא חסר..

שלום לך מקסימה אחת../images/Emo70.gif

אני רואה שפתחת את פינתך... מה עם קצת כותרת לפינה? איך בא לך תיקראי לה.... סופה אני נהנת לקרא את כל מה שאת רושמת, עלי והצליחי ותמשיכי להנעים את זמני

למעלה