..
שאלות ו
ים למיניהם!

איבן Najy

New member
40 הימים שלפני good friday

מה משמעותם של ימים אלה שלפי הבנתי החלו לא מזמן

fadamo

New member
כנסיות אורתודוכסיות דוברות עברית...

אהלן. יש כנסיות אורתודכסיות בארץ עם מתפללים דוברי עברית?

איבן Najy

New member
איך יודעים שסלומה היא בת הרודיה

במתי פרק י"ד מסופר על מות יוחנן המטביל ולפי הסיפור כתב אוסקר ווילד יצירה ספרותית בשם סלומה השם סלומה לא מוזכר באינג'ל שאלה נוספת האם ריקוד שבעעת הצעיפים מוזכר רק אצל אוסקר ווילד ?

איבן Najy

New member
הכרת אלוהים היא גם אופציה

أمر على الابواب من غير حاجةٍِ*^*^*^*لعلي أراهم أو أرى من يراهمُ אשמח לתירגומים כל הזכויות שמורות לפורום העיראקים

salt of earth

New member
זה הצום

הבאנו הרבה קטעים על הצום בערבית ולכן אולי לא הצלחת לקרוא אותם. הצום הוא מסע רוחני שבו הנוצרי מכין את עצמו רוחנית לקבלת חג הפסחא ישוע תמיד הורה לנו לצום ולהתפלל כדי להתחזק רוחנית מול הפיתויים של השטן. בצום נוהגים לתרגל את הגוף בהימנעות ממאכלים מסויימים כדי לתרגל את הנפש ולחזק אותה עוד יותר. בד"כ נמנעים ב 40 הימים הללו מאכילת בשר ודברי חלב (כל אחד והיכולת שלו) ואוכלים מאכל של עניים כמו ירקות וקטניות כדי להתנתק מהדברים החומריים ולהתקרב יותר לדברים הרוחניים.

salt of earth

New member
השם סלומה

לא מוזכר באינג'יל השם של סלומה כאשר מדברים על בת הרודיה שרקדמה מול הירודוס ואורחיו. לפי הפירוש של האב תאדרס מלטי, ההיסטוריון היהודי יוסיפוס يوسيفوس מזכיר את הסיפור הזה ומזכיר כי בתה של הרודיה קראו לה סלומה. לגבי השאלה השנייה (מאיפה הבאת אותה?
) אין לי מושג

lion 7

New member
בשמחה הנה התרגום

אני עובר ליד הדלתות (השערים) בלי שום רצון או כוונה/מטרה , בתקווה לראות/לפגוש אותם, או לראות את מי יראה אותם ,, איבן naje בתקוה שעזרנו לך , יום טוב

salt of earth

New member
דוברות רוסית...

שלום וברוך הבא לפורום, אני יודעת על כנסייה אורתודוקסית במגדל העמק שמשמשת את הקהילה הרוסית-נוצרית של מגדל העמק. כומר הכנסייה הוא ערבי מחיפה שלמד בסימנר להכשרת כמרים ברוסיה ולכן מדבר רוסית שוטפת ומקיים את המיסה ברוסית. הייתה עליהם כתבה לפני זמן ארוך בהארץ בגלל שתקפו וחיללו את הכנסייה שלהם. אם תהיה מעוניין אז תפנה אליי במסר לפרטים נוספים
אבל אני לא בטוחה אם הם דוברים גם עברית שם. הנה לינק של הפטריארכיה האורתודקוסית בירושלים שמכיל מידע על הקהילות האורתודוקסיות המקומיות. בעוד שהלינק הזה מכיל מידע על כנסיות בירושלים ובתוכם כנסיות אורתודוקסיות. תיעזר בהם למידע נוסף

fadamo

New member
תודה, אבל עוד שאלה..

תארתי לעצמי שהסיכוי קלוש אבל היה שווה לנסות... ידוע לך במקרה אם ישנן כנסיות אורתודוכסיות באזור ת"א-יפו עם תפילות באנגלית? כמו בקתוליות? אני יודע שישנן כמה קהילות של קתולית של דוברי עברית וחשבתי שאולי יש גם כאלה אורתודוכסים..

salt of earth

New member
באזור תל אביב-יפו

אתה בהחלט תוכל למצוא מנזרים או כנסיות אורתודוקסיות שמתפללים גם באנגלית אבל לרוב זה יהיה ערבית/יוונית. לצערי הרב, אני לא מאזור המרכז ולכן אני לא מתמצאת בפיזור הכנסיות שמה. יש לך שתי אופציות: 1- לנסות ליצור קשר עם בעלי האתר http://www.holylight.gr/patria/english/enmones.html או לשוטט קצת באתר ולחפש כתובות של כנסיות. 2- אחד מגולשי הפורום צ'ה ג'יווארה גר במרכז ואולי הוא יוכל לסייע יותר. 3- לרדת ליפו ולהיכנס לכנסייה האורתודוקסית המקומית ולשאול על שעות מיסה ועל שפות. אם תרצה תפנה אלי במסר ואני אוכל להעביר לך את הכתובת ומספר הטלפון של הכנסייה כדי שיוכלו לעזור לך.

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gif..../images/Emo70.gif../images/Emo35.gifשאלות ו../images/Emo32.gifים למיניהם!

לפה בבקשה!

oll

New member
נוסח תפילה בעברית

שלום לכולם אני מתרגם סרט שמתרחש בבית ספר קתולי. נאמרת שם תפילה שאני לא מוצא נוסח שלה בעברית ותהיתי אם תוכלו לעזור לי. שהם התפילה הוא Memorare והוא מוקדש למרים הקדושה. נוסח התפילה באנגלית: Remember, O most gracious Virgin Mary, that never was it known that anyone who fled to thy protection, implored thy help or sought thy intercession, was left unaided. Inspired with this confidence, I fly unto thee, O Virgin of virgins, my Mother; to thee I come, before thee I stand, sinful and sorrowful. O Mother of the Word Incarnate, despise not my petitions, but in thy mercy hear and answer me. Amen. האם מישהו מכיר נוסח עברי?

salt of earth

New member
אני מכירה נוסח ערבי

أذكري يا مريم البتول الحنون، أنه لم يُسمع قط، أنك رددت من التمس فضلك خائباً. لذلك أقف بين يديك، وأنا منتعش بهذه الثقة، فلا تزدري ابتهالاتي يا أم الكلمة، بل تلطفي فأصغي إليها واستجيبي لها، يا حنونة، يا رؤوفة يا مريم البتول الحليمة. בעיקרון אפשר לתרגם, אבל זה לא יהיה התרגום הכי מדויק. יש לנו בעיקרון קתולית ישראלית ואני בטוחה שיש להם נוסח עברי מוסכם לתפילה הזאת, אז נחכה קצת ואם לא אז אוכל לתת לך תרגום- אבל מראש אני מודיעה שהוא לא יהיה התרגום הכי הכי

למעלה