../images/Emo23.gifמניפסט
מילים נרדפות בחרתי לעסוק בפרוייקט שלי בחשיבות שיש למילים בתוך השירים. לא פעם, כאשר אנשים מקשיבים למוזיקה, הם מעדיפים להסתכל על התמונה הכללית, להתמקד בלחן, אולי קצת במילים שבפזמון, ולא הרבה מעבר, לא מנסים לשמוע ולהבין את כל המילים ולהתמקד במשמעות שלהן. רציתי להעביר, באמצעות שימוש בחומר מבריק ובולט כמו פורמייקה, המזכיר שלטי ניאון גדולים, את חשיבותן של המילים בתוך השירים בעבורי, לתת להן את הבמה המגיעה להן. השילוב של הפורמייקה עם הארטליין יוצר מרקם חלק, כמו רקמה, בשל הכתיבה החוזרת על עצמה, וכך ניתן לראות שהמילים הן חלק בלתי נפרד מהשיר, "רקומות" בתוכו. כדי להבין את משמעותן של העבודות שלי, כמו גם את משמעותם של השירים, צריך לדעת להתמקד גם במילים, למצוא את החיבור האישי אליהן ולפרש אותן, כל אחד בדרכו האישית. כאשר מסתכלים על העבודות שלי, ייתכן שברגע הראשון בו מבינים שמדובר במילים כתובות, ההתלהבות נובעת מעצם העבודה הקשה והאינטנסיבית שהושקעה בהן, הכתיבה החוזרת והמתמדת של המילים. גם כאן, כמו בשמיעת מוזיקה, לא מוקדשת קריאה מעמיקה של הטקסט- המילים של השיר. במהלך העבודה על הפרוייקט, שירים החוזרים על עצמם שוב ושוב, הקדשתי השקעה וחשיבה מלאה לכך שמילות השיר יהיו נכונות, בלי שגיאות, בלי דילוג על קטעים, ובלי להכניס משפטים שלא מופיעים בשיר. עניין זה היה חשוב לי מאוד, מכיוון שכפי שהסברתי, המילים צריכות לקבל את מקומן הראוי בתוך השיר, ולוותר על כתיבה נכונה משמעו לא לשים אליהן לב. מילים הן מה שהופך את המוזיקה ממנגינה לשיר. הן חזקות, אמיתיות, ובעלות משמעות עמוקה וכוח, ומבחינתי הן הדבר שדורש את מירב תשומת הלב בתוך השיר. סיון גנזי