milkshakit
New member
../images/Emo23.gif~שיר בהרחבה~../images/Emo23.gif
Lose You Tonight השיר הראשון שאהבתי של HIM
תירגום השיר לעברית
אל תברחי, כי אני לא יכול לחיות בלעדייך אנא הישארי, ואני אלמד לאהוב אותך נכון כי אני חיכיתי לך חיכיתי כל חיי ובכיתי בשבילך גוסס בשבילך כל הזמן הזה כי אני חיכיתי לך חיכיתי כל חיי ואני לא מתכוון לאבד אותך הלילה אל תברחי, לעולם לא רציתי לפגוע בך אנא הישארי, ואני אלמד להתייחס אלייך נכון כי אני חיכיתי לך חיכיתי כל חיי ובכיתי בשבילך גוסס בשבילך כל הזמן הזה כי אני חיכיתי לך חיכיתי כל חיי ואני לא מתכוון לאבד אותך הלילה (חוזר חלילה 4 פעמים) אני חיכיתי לך חיכיתי כל חיי. (*התלבטתי אם לכתוב "חיכיתי לך" או "חיכיתי בשבילך", כי המשפט הוא For You וזה בדרך כלל בשבילך, אבל יותר הגיוני שזה "לך".) (*בנוסף גם התלבטתי האם לכתוב "בכיתי בשבילך" או "בכיתי בגללך" כי לדעתי השני יותר נכון, אבל מצד שני וילה לא כתב Because Of You, הוא כתב For You שוב, אז השארתי את בשבילך).
ניתוח השיר
2 השורות הראשונות: "אל תברחי, אני לא יכול לחיות בלעדייך" - כבר מראה שוילה מאוד מאוד אוהב אותה, והוא לא רוצה שהיא תחמוק ממנו.. כי אולי הוא מרגיש שזאת אהבת חייו האמיתית. "Please stay And I'll learn to love you right" הוא מתחנן בפניה שתישאר, שלא תלך. ואז הוא יאהב אותה נכון. - האם וילה עשה משהו לא בסדר שגרם לה לרצות לעזוב אותו? הוא עד כדי כך פגע בה שהיא רוצה ללכת? הגיוני ביותר. הוא מתחרט על מעשיו ומבטיח לה שהוא ישתנה ויאהב אותה בדרך נכונה, שונה מהדרך שבה הוא אהב אותה עד עכשיו. ואז מגיע הפזמון, ההסבר של וילה לכך שהוא לא רוצה ולא יכול לתת לה פשוט ללכת. "כי אני חיכיתי לך, כל החיים שלי", "בכיתי בשבילך, גוסס בשבילך כל הזמן הזה" - הוא אומר לה שהוא בכה בשבילה, גסס! מה יכול להיות יותר גרוע מזה? הוא אומר לה את כל הדברים הללו כדי שיהיו לה רגשות אשמה והיא לא תלך (?). או שאולי הוא פשוט מציין את כל הדברים שעברו עליו מאז שהם נפגשו. והשורה שסוגרת את הפזמון היא: "אני לא הולך לאבד אותך הלילה" - הוא מודיע לה שהוא בשום פנים ואופן לא יאבד אותה, לא ייתן לה לעזוב אותו.. אחרי כל מה שהוא עבר בגללה. ואז מגיע הוידוי של וילה בשורה השניה של השיר "Don't run away I never wanted to hurt you " - אל תברחי כי בחיים לא התכוונתי לפגוע בך, אני לא יודע מה קרה לי. אבל זה לא יקרה שוב, רק אל תעזבי, בבקשה. השורה האחרונה: "ואני אלמד להתייחס אלייך נכון" - אני בחיים לא אפגע בך יותר, אני אתייחס אלייך כמו שמגיע לך, אכבד אותך ואוהב אותך נכון. סך הכל שיר קצר ולעניין, שהרוב פה הוא הפזמון.
מי שרוצה לנתח שיר, שישלח לי מסר
Lose You Tonight השיר הראשון שאהבתי של HIM