שבת שלום לכולם

karink2

New member
../images/Emo23.gif שבת שלום לכולם

אם יש עוד בנות שיש להן תסמונת רוקיטנסקי ורוצות לשתף אותי במספר שאלות לגבי הנושא הזה אשמח מאוד כי אני מאוד מתעניינת בזה ורוצה לדעת על זה יותר ועל פונדקאות גם.

milamark1

New member
קראין גם אני ב"אותה סירה"

עם תסמונת רוקיטנסקי. מבינה את הדאגות ורגשות שלך - עברתי אותו דבר. אענה לך על כל שאלה שמעניינת אותך בנושא.

karink2

New member
היי milamark1

שמחה לדעת שיש עוד נשים כמוני זה קודם כל יש לי שאלה שאין לי מושג אם יכולה להיות עליה בכלל מענה איך יתכן שנולדים ללא רחם או עם שרידים של רחם האם יכול להיות דבר שכזה? זה נראה ונשמע לי קצת מוזר אשמח לקבל דעה או תשובה

milamark1

New member
קארין, כמה אני מבינה אותך

לא פעם שאלתי את אצמי את אותה שאלה: למה דווקא אני בלי רחם? אני כל כך אוהבת ילדים ודווקא לי יש את הבעיה. בעולם יש כל כך הרבה נשים שלא רוצות ילדים וכל פעם מנסות להתפטר מהריון או יותר מזה מהילד שנולד. בטח את שואלת: למה להם זה לא קורה? למה לי? . על שאלות האלו אין תשובות.רק ה' יודע. אף בן אדם לא יענה לך על השאלה הזאת. אחד הרופאים שמתמחה ברוקיטנסקי אמר לי לפני כ10 שנים: "זה בדיוק כמו שנולדים עם איזהו מום בלב, תפקוד לא תקין של ראות או כליות....ולאנשים האלו יש איזהו מוגבלות. אז לנו יש מוגבלות להיכנס להריון." נכון שזה לא מנחם אותנו, אבל מסביר שאין אף אחד מושלם. תודה לה' שיש את האפשרות של פונדקאות. ואני מקווה ומתפללת שבסופו של דבר כולנו נהיה הורים מאושרים ! אם יש לך עוד שאלות-את יכולה לשאול!

karink2

New member
תודה על ההבנה

כן לפעמים אני אומרת לעצמי למה אלוקים נותן אגוזים למי שאין שיניים ,זה משהו שהוא בלתי נתפס אצלי זה נושא שאני נמנעת מלדבר עליו כי אני לא יכולה לעכל אותו. כשהייתי קטנה יותר הייתי מסתכלת על נשים בהריון ומחייכת היום זה קצת אחרת כשאני רואה אישה בהריון אני מתמלאת אושר ושנאה בבד אחת אני לא יודעת איך בדיוק להסביר לך את הרגש הזה. אמרו לי גם אימוץ או פונדקאות אבל זה משהו שנראה כל כל בלתי אפשרי וכל כך לא נתפס שאין לי מושג איך עושים אותו יכולות להתעורר כל כך הרבה בעיות במהלך הדרך ולאחריו ואיך בכלל אפשר להתמודד עם זה? איך התמודדת כשנודע לך שיש לך רוקיטנסקי ובמה זה מתבטא אצלך גם בכליות? יש לך כבר ילדים? ושוב תודה על התמיכה וההבנה

רוקיטנסקי ../images/Emo10.gif

קארין חביבה, רוקיטנסקי היא תסמונת, שאת ואני ועוד בנות רבות לוקות בה, לצערנו הרב. משמעותה של התסמונת היא שמערכת הרביה שלנו הפסיקה להתפתח בשלב מוקדם של ההריון (כשאנחנו היינו ברחם אימותנו). לכן יש לנו רק חלק מן המערכת - שחלות בדרך כלל, ללא נרתיק וללא רחם או עם שרידי רחם חסרי משמעות לגבי הריון ולידה. זה עצוב, זה קשה, זה מתסכל לחשוב על כך שכולן מסביבנו נולדו בצורה כל כך קלה ופשוטה עם משהו שלנו לעולם לא יהיה. לצערי הרב, אינני יכולה לומר לך משהו אופטימי כמו שמתרגלים לזה, או שבשלב מסוים זה מפסיק לכאוב. לא. זה כואב, תחושת האובדן מלווה אותי באופן אישי כל חיי (בעשר שנים האחרונות מאז גיליתי את עובדת הרוקיטנסקי לגביי) אבל לומדים לחיות עם זה, ולומדים להפיק מהחיים את המירב שהם נותנים ולא לשקוע בביצה, כי, האמיני לי, לשקוע ולדשדש בזה זה הכי קל. בהקשר הזה, אני חייבת לספר לך על איש מקצוע חכם מאד שפגשתי מספר שנים לאחר שגיליתי את הרוקיטנסקי, וכשאמרתי לו שאני מייחלת לרגע שבו אפסיק להתאבל על הילדים שלא אוכל ללדת, ועל הרחם שלעולם לא תהיה לי, הוא הפתיע אותי כששאל אותי: "למה?! למה את רוצה להפסיק להתאבל על זה?! מדובר באובדן גדול ומשמעותי כל כך, שאין שום צורך להאבק בו". מאז, באמת, הפסקתי לנסות להפסיק לכאוב או להתאבל על כך, ודווקא כך אני חיה עם זה יותר טוב. כמובן, שברגעים מסוימים בחיים זה עולה, כשאני מוקפת לידות, הריונות במשפחה, בעבודה, או בחברה הקרובה, אבל רוב הזמן זה נמצא "על אש נמוכה", ובמיוחד עכשו שאני ברוך ה' נשואה, ולצידי יש איש מקסים ונפלא כל כך שעוזר לי לעבור את כל הרגעים הקשים, ויש את הפונדקאות שמביאה את האור בקצה המנהרה הארוכה והחשוכה הזאת ועוד מעט גם יהיו הילד/ים הביולוגיים משלי, ואז, אני מקווה, ייעשה קל עוד יותר. היי אופטימית, דברי על הקשיים שלך, על הלבטים, על החששות והפחדים. אל תשמרי אותם בבטן. וזכרי שהחיים שלך בידייך, להפיק מהם ולעשות בהם את הכי טוב בשבילך בנתונים הקיימים. עם רצון, אומץ, אמונה ותקווה - אני בטוחה שתצליחי ותהיי מאושרת!

karink2

New member
מודה לך מאוד על המסר הזה ../images/Emo24.gif

כן זה כואב מאוד ומציק מאוד אבל כמו כל דבר בחיים שלנו חייבים להמשיך יש לי חבר כבר כמעט שש שנים ואנחנו בדרך לחופה הוא יודע על הכל כמובן ורק מחזק אותי הוא אמר לי משפט שאני לעולם לא אשכח "לא משנה איפה נגדל את הילדים שלנו מצידי על העץ אבל הם יהיו שלנו ביולוגיים" זה חיזק אותי ואני אמשיך להיות חזקה למרות כל הכאב והצער שמחתי מאוד על העידוד שלך והתקווה והאור שאת רואה ומשדרת

liatha

New member
שלום לך קארין חביבה - גם אני עם רוק

גם לי יש רוקיטנסקי והמקרה קצת דומה לשלך. אני נולדתי עם שרידים של רחם שלא מאפשרים לשאת הריון כליה אחת ושחלה אחת תקינה. נרתיק קטן בגודל 2 ס"מ שעד היום אני עובדת קשה כדי להרחיבו רופאים אמרו לי שהשחלה השנייה גם קיימת אבל היא "מטיילת" בגוף ולכן לא ניתן להשתמש.. אני כרגע בתוך תהליך הפונדקאות ואשמח לסייע לך בכל שאלה אך היי אופטימית, יש פתרון נפלא לבעיה שלנו שנקרא פונדקאות........ עם כל הכאב צריך לזכור שיש מקרים קשים יותר משלנו שלהם אין פתרון, מחזקת אותך ואני פה לכל דבר שתצטרכי אם הינך מעוניינת אשמח לתת לך טלפון ליצירת קשר טלפוני או להיפגש עימך....... ליאת.

karink2

New member
היי ליאת ../images/Emo13.gif

כנראה שיש עוד רבות כמונו וחבל שרק עכשיו נוכחתי לדעת את זה כי זה מחזק מאוד לצערי נולדתי ללא רחם בכלל ועם שחלה אחת ולשמחתי אין לי בעיות עם הכליות יש לי את שתיהן הנרתיק שלי גם בסדר כי עבדתי עליו קשה כדי להרחיבו תנסי ותשתדלי זה שווה את המאמץ ותצליחי להיות אמא ביולוגית לילדיך. תודה על העידוד והתמיכה והשיתוף בבעיה שלך שכמעט כמו שלי

למעלה