שאלה מספר 2
2. מה זה בעצם אומר להיות נוצרי מאמין? להאמין שישוע הוא המשיח ולקיים את עשרת הדיברות? לא רק זה
קאנון האמונה מסכם בצורה מצוינת את עקרונות האמונה הנוצרית: "אני מאמין באלוהים אחד, האב הכול יכול, בורא שמיים וארץ, כל הגלוי וכל הסמוי. ובאדון אחד, ישוע המשיח, בן יחיד לאלוהים, אשר נולד מן האב לפני כל הדורות. אל מאל, אור מאור, אל אמת מאל אמת. לא נברא כי אם מולד; עצמו עצם האב ועל ידו נעשה הכל, בעבורנו, בני האדם, ולמען ישענו ירד מן השמיים; ונהיה בשר מרוח הקודש ברחם מרים הבתולה ונעשה אדם. נצלב למעננו, סבל בימי פונסיוס פילטוס, ונקבר. וביום השלישי קם לתחיה כדבר הכתוב, ועלה השמיימה, והוא יושב לימין האב. ושוב ישוב בהוד לשפוט את החיים ואת המתים ולא יהיה קץ למלכותו. אני מאמין ברוח הקודש, האדון, המחייה, הנובע מהאב ומהבן. לו סוגדים ולו נותנים יקר - כלאב וכלבן, והוא אשר דיבר בפני הנביאים. אני מאמין בכנסייה האחת, הקדושה, הכוללת והשליחית, ואני מכיר בכך שישנה טבילה אחת למחילת החטאים, ומצפה לתחיית המתים ולחיי העולם הבא. אמן." מה הנצרות דורשת מאמיניה? החובות של הנוצרי לפי האינג'יל: להאמין באלוהים ולעבוד אותו ברוח מלאת צדק, להאמין באהבה האבהית של האלוהים, אהבת האדם, טוהר הלב, להיות אמיתיים וכנים, להתנגד לשקר, צניעות, ולחיות חיי קדושה כי כולם מוזמנים להיות קדושים (דברי ישוע) במה על הנוצרי להאמין? להאמין שהברית הישנה והברית החדשה היא דברי האל החיים, להאמין בישוע שהוא הפרסונה השנייה (וכי ישוע הוא בן אלוהים, כלומר שייך לאלוהים) ולהאמין בשילוש הקדוש الله المثلث الاقانيم ולהאמין באלוהות של ישוע ובמעשה ההתגשמות سر التجسد וכי ישוע הוא אדם שלם ואלוהים שלם, להאמין בגאולה של ישוע על הצלב וכי ישוע הוא המושיע שלו سر الفداء, להיטבל سر المعمودية ולהפוך חלק מגוף המשיח الكنيسة المقدسة, לקבל את קאנון האמונה, לקבל את הכתבים והאמונה שהועברה אלינו באמצעות השליחים ואבות הכנסייה التسليم الرسولي. כמובן לשאוף לחיי קדושה, להימנע מהחטאים, לאהוב את אחינו ואפילו את אויבינו ולנהוג בחיינו כפי שהורה לנו ישוע. ישנם גם שבעת הסקרמנטים הקדושים של הכנסייה (נמצאים אצל האורתודוקסים והקתולים) בעוד שהפרוטסטנטים מכירים בשניים שזה: סקרמנט הטבילה, סקרמנט הקונפירמציה, סקרמנט הלחם הקדוש, סקרמנט הווידוי (עליו פירטתי בשאלה הראשונה), סקרמנט משיחת החולים סקרמנט הכמרות (كهنوت), סקרמנט הנישואין הקדוש. לגבי התפילה, אז ישוע אמר שצריך כל הזמן להתפלל כדי לא ליפול לניסיונות השטן... כדי להסדיר את עניין התפילה יש לנו ספר תפילות שמורכב מתהילים וקטעים המשבחים את האל אבל אפשר גם להתפלל ולשוחח עם אלוהים מהלב
אבל העניין של סידורי התפילה זה בגדר המלצה כדי לעזור למאמינים. וכמובן יש לכל קבוצה את המסורת הנוצרית שלה (למשל בפלג הביזנטי נקבע כי מתפללים שבע פעמים ביום כפי שכתוב בתהילים ), ישנה גם את התפילה שלימד ישוע "אבינו בשמיים" שהיא כמו דוגמא לאיך צריך להתפלל, ויש גם את תפילה ישוע המפורסמת בהר הזיתים שהיא נמצאת ביוחנן