רוצה לשתף

ענתי44

New member
../images/Emo23.gifרוצה לשתף

מאתמול אני רוצה לשתף את חבריי בפורום ולא יודעת האם זה ראוי כשחברתינו היקרה נילי, עוברת ימים לא פשוטים, אבל, חשבתי שאולי קצת חדשות טובות יעודדו... בימים האחרונים, אמא שלי מגלה עירנות והתפקוד המנטלי שלה, מצויין. אתמול בבוקר היא אמרה לי, כשהלבשתי אותה " תקראי לי קושקושית כי אני מקשקשת כל היום". מרבה לכאוב את קשיי המחלה שלה, לא אלצהיימר כי לזה אינה מודעת, לפחות לא באופן רשמי. אלא להיותה רתוקה לכסא גלגלים ולחוסר יכולתה ללכת או לעשות עבודות מועילות. גיליתי שמעבר לדברים הרגילים שאנחנו עושות כמו סיפורים או שירים, יש תוכנית בערוץ 10 המשודרת בצהרי היום " מצלצלים".... יש חידות נושאות פרסים כספיים. אמא ואני יושבות ופותרות את השאלות. למשל לספור משולשים בתמונה או למצוא הבדלים בין שתי תמונות, למצוא שמות ערי בירה בתפזורת ( אז כן, אמא מצאה את ברצלונה ושאלה אותי כל שתי דקות אם היא עיר בירה, אבל היא הצליחה למצוא שמות של ערים) גיליתי שהיא מחכה לתוכנית. ומבחינתי זה מפעיל לה קצת את התאים האפורים, אלו שטרם נטרפו על ידי מפלצת אלצהיימר. אמא גם מרבה לתקוף את אהובי. אפילו אם הוא משתעל היא צועקת עליו , אתמול בערב ראינו מספר אירועי ספורט ואמא גילתה חוסר שקט. כדי לעשות שלום בית, בין אמא לאהובי. וויתרתי על המשחק המותח ולקחתי את אמא לחדר אחר. בדרך כלל במצב כזה אני או מקריאה לה סיפורים או שרה איתה או מלטפת את הגב שלה עד שהיא נרגעת. אתמול הבאתי את ספר התשבצים שלה. האחרון שקנתה לפני פרוץ האלצהיימר שנותר זנוח בסל העיתונים. אמא ואני פתרנו תשבץ. אומנם קצת עזרתי לה אבל היא הצליחה לענות לחלק גדול של ההגדרות. היא ענתה בעזרתי ואני רשמתי בתשבץ. ואז היה לי טלפון אז נתתי לה את משקפיה והעט, וכשחזרתי כעבור חמש דקות ראיתי אותה רוכנת מעל התשבץ ובמאמץ גדול, שעייף אותה מאוד, מנסה לכתוב את התשובה. שאכן היתה נכונה רק שהיה לה קשה לכתוב. דמעות, והפעם של שמחה עלו בעיניי, משכתי בכוח את אהובי מריאל מאדריד ועמדנו נרגשים מאחורי אמא. כל כך התרגשתי. כל כך שמחתי. אני יודעת שאמא חולת אלצהיימר, ויש מספיק רגעים שמזכירים לי את זה. אני יודעת שאולי זו שירת הברבור שלה, בטרם תודעתה תשקע בביצה העכורה של השיכחה. ושתטבע בסערת האלצהיימר. אבל בינתיים. היא פה. וניצוץ קטן מאמא א' מגיח החוצה. יום עגול ומלא חיוכים לכולם.

ronnyw

New member
מה אני אגיד לך, ענתי -

אני מבינה אותך ב- 300% !! גם אני מצאתי את עצמי מספרת בהתלהבות לילדים שלי, לחברה שלי על ה"חוכמה" האחרונה של אימא שלי (במקרה שלנו: עברתי עם הפיליפיניות על לוח הזמנים הצפוי לנו בחגים. בין היתר הזכרתי את תאריך הלידה של אימא. אמרתי לה משהו בסגנון "איזה תאריך יפה זה ה- 1/11". ענתה בחיוך: "בתאריך הזה נולדה אישיות !!!" חכמה די קטנה, אבל כמה ששמחתי !!!) ככה שאני ממש מבינה את השמחה שקפצה עליך, וגם את הידיעה המרפה שזה רק "שירת הברבור" כדבריך. עדיין, זה מחמם לב .

../images/Emo24.gifרוני'לה אנחנו ממש מתלהבים

מכל מילה חדשה או עיניינית שהחולה מדבר כמו ילד קטן שהתחיל לדבר, גם לי לפעמים יוצא לשמוע את יוד שלי פולט מילים שחשבתי שהוא כבר לא יגיד או יזכור ואני מתלהבת בתוך תוכי ומחייכת הנה הוא מדבר נכון ויפה, יש קטעים הפוכים לגמרי ששנינו לא מבינים אחד את השני ויש ששנינו על אותו גל. בשורו טובות

אסתרס

New member
../images/Emo68.gifבאותו ענין

לפעמים שלמה מבטא משפטים , שאני מבינה מגיעים מאיזו שהיא הבנה שנותרה. ואל תגידו לי שהכל בראש שלי. למשל : בערב אני עושה לו מסאג" לפני השינה. ואתם צריכים לראות איך הוא מחכה למסאג עם ראש מורם מהכרית, ועל פניו הבעת הנאה ברורה. היום שאלתי אותו : אתה מבסוט , זה כיף לך ? והוא החל לצחוק כתשובה. ואמר כן כן. הבקר בשעה 530 מחלק העתונים שנוא נפשה של הכלבה- זרק את העתון ופגע בדלת. הכלבה החלה לנבוח בפראות, ואז שלמה פתאום אמר : ש ש שש שקט. ככה פתאום. אז אל תגידו שהם לא מבינים. ענתי תמשיכי עם אמא עד כמה שאפשר בתרגילים , תשבצים כל דבר, ואל תקראי לזה שירת הברבור. צריך לחיות מיום ליום עם שמחות קטנות. מה עם עבודה ? נילי, אני כן חושבת שאת כן צריכה לטלפן וגם ללכת למחלקה. דבר ראשון זה מרגיע את יוד. דבר שני זה מרגיע אותך. דבר שלישי והכי חשוב, הצוות מבין שיש פה משפחה אוהבת ושומרת. וזה חשוב ביותר. מתוך " עמי " אני אומרת לכם , שצוות מתנהג מאוד בזהירות עם חולה שהמשפחה שומרת עליו ושואלת יום יום לשלמו, וחוקרת , איך ישן, איך ומה אכל, ואיך ישב בקבוצה. ממש לא להתבייש . לשאול וליהיות " נודניקים " כן צוות מאוד מעריך את זה. מחבקת אותך אסתר

../images/Emo24.gifענתי את גדולה

איזה יופי את עושה לאמא , מעוררת לה את המוח ,התעמלות למוח, נהדרת כל הכבוד לך. חזקי ואמצי, אשרייך.בשורות טובות

ענתי ,אין , אין כמו אמא שלך

ענתי יקרה , ממש מדהים איך אמא שלך כל הזמן רק נהיית צעירה יותר ובריאה יותר מבחינה מחשבתית. זה פשוט מעודד מאד. כל הכבוד לך על כך שאת לא מוותרת והיא משתפת פעולה. מאחלת לך שימשיך כך עוד המון זמן והמשך שבוע מעניין ונעים. נשיקות לשתיכן ורק טוב , טובה

גם אשתי מפתיעה מדי פעם

לפני מספר ימים רציתי לבדוק אם אלפי זוכרת את השם של אבא שלה שנפתר לפני 30 שנה. היא מיד אמרה "פרידריך, והשם של אמא שלי אלזה" (גם אמה נפתרה, אבל לפני כ 7 שנים) והוסיפה: "השם שלי אלפרידה הוא צירוף שני השמות: אל מאלזה, ופרידה מפרידריך". זה היה חדש לגמרי בשבילי. אגב, השם אלפרידה, בצד אפרת הוא שם רשמי שאיננו שתמשים בו. מלבד זה, אני נוכח שחוש ההומור של אלפי, נפגע פחות מחושים אחרים. אלו מצבים ורגעים שאזכור תמיד.

למעלה