פינוק לאוהבים

../images/Emo23.gif פינוק לאוהבים

תארו לעצמכם עוגה שהיא בסיס של מרנג, עליו יש שכבה של פירות טעימים (למשל תות שדה או פירות יער), על זה הר של קצפת, עליה מפוזרים קוביות פרי, שבבי אגוזים ושקדים ועל הכל מוזלף סירופ שוקולד. ואת התענוג הזה אוכלים בשניים, לא מתוך צלחות אישיות אלא ישר מהעוגה... רוצים? כל כך פשוט להכין. עוגת פאבלובה המצרכים 4 חלבונים 1 כוס אבקת סוכר 3 כפות מים 1 כפית חומץ הדרים 1 כפית תמצית וניל 1 כף גדושה קורנפלור לציפוי: 2 מיכלי שמנת מתוקה 4 כפות סוכר פרי טרי או משומר אופן ההכנה מקציפים את החלבונים לקצף חזק במהירות גבוהה, עד שהוא יציב לגמרי ממתנים את מהירות המקצף ומתחילים להוסיף את יתר החומרים לאט לאט, עד שהכל נבלע בתוך הקצף בצורה אחידה. מרפדים מגש גדול של התנור בנייר אפיה, מניחים עליו צלחת אוכל גדולה הפוכה, ומציירים מסביבה עיגול על הנייר, מסירים את הצלחת, עורמים את כל הקצף הנוקשה למרכז העיגול ובעזרת מרית פלסטיק מסדרים אותו לצורה יפה של גבעה עם קצת שפיץ ששיפוליה מסתיימים בעיגול המשורטט. מחממים תנור ל - 150 מעלות, אופים את העוגה בערך 50 עד 60 דקות, עד שהיא תופחת ומזהיבה קלות. המהדרים, מנמיכים בשלב זה את חום התנור ל - 100, ומניחים לעוגה להתקשות בו למשך לפחות עוד שעה-שעתיים. חוצים חלק מהפירות ומתחילים לשבץ בהם את כל המשטח העליון של העוגה. כל שטח הפנים של הפבלובה אמור להיות משובץ בחצאי הפירות שצידם הפנימי צמוד למרנג. מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם הסוכר, ומצפים בקצפת את כל גבעת המרנג המכוסה בפירות מחליקים ומיישרים את הקצפת כדי שיהיה מראה יפה קוצצים את שאר הפירות לקוביות קטנות, כמו לסלט. אם הם בעלי אופי חמצמץ - אפשר לערבב אותם עם 1-2 כפות סוכר. מפזרים את הפירות מעל לקצפת בצורה אחידה. על הכל מפזרים אגוזים ושקדים קצוצים, מזליפים סירופ שוקולד וכל מה שבא לכם, כיד הדמיון הטובה. בתאבון

g u r a

New member
את פשוט הורגת אותי../images/Emo6.gif

בדיוק הרגע סיימתי לאפות עוגיות לימון מטריפות, וקלות להכנה . אמרתי לעצמי שאני אשב לכתוב לכן את המתכון.. והנה המתכון שלך ..

maybesure

New member
מ ת כ ון! מ ת כ ו ן!

יש לי עץ מלא לימונים, כבר עשיתי עוגת לימון וריבת לימון, ועוד יש לימונים הצילוווו

g u r a

New member
עוגיות לימון../images/Emo71.gif

3 כוסות קמח רגיל 1 כוס קורנפלור 1 שקית אבקת אפיה 1 כוס סוכר(אני שמה לפעמים חצי כוס) 2 ביצים 2 כפות ברנדי מיץ מרבע לימון גרידת לימון(לא להתקמצן אני מגרדת לימון שלם) קורט מלח 1 מרגרינה קרה ללוש את כל החומרים לבצק חלק.(לפעמים יש צורך להוסיף קמח) להכין צורות ולאפות בחום בינוני עד שהעוגיות מקבלות צבע יפה. לפזר אבקת סוכר כשהן חמות.
אל תגידו שלא הזהרתי- אי אפשר להפסיק לאכול אותן.

g u r a

New member
עד שהן מקבלות

צבע זהוב. (אני לא אוהבת אותן חומות וקשות )

maybesure

New member
תודה דה דה!!!

לפי כמות הקמח+קורנפלור יוצאות איזה 100 עוגיות! עשית לי חשק , השבוע אנסה להכין אותן. שבוע כייפי!

g u r a

New member
ממש לא 100

לי יצאו אתמול 3 תבניות.(לא ממש מלאות) זה תלוי איזו צורה את מכינה ומה הגודל.

maybesure

New member
../images/Emo45.gif

מספיק בהחלט, התכוונתי שנראה שיש במתכון כמות נאה.

קאסיו, המתכון הזה.......

הוא עוגת הדגל, של המקום בו אני גרה, את יודעת? כל אירוע כל חג, כל פיפס, עושים אותו פה. זה פשוט שחיתות, העוגה הזותי. בסופר פה, מוכרים את המרנג, שהוא מדהים בפני עצמו, ועבה מאוד, וכל שנותר לעשות זה את הקצפת. יאמי. עכשיו חוגגים פה איסטר, כמות הפאבלובות היא עצומה, אפילו המרנג בסופר במבצע. יאמי. אוחחחחחחחחחח, עשתי לי חשק.

מזל שאצלנו לא מוכרים את המרנג

כי אז היה קל מדי לעשות אותה. וכזו שחיתות אסור לעשות לעיתים קרובות

ליידי123

New member
עוגת גזר ותפוחים

אם מישהו יהיה מעוניין אני אכתוב מתכון-אחלה של עוגה!

ענתי 10

New member
אני רוצה!!! ../images/Emo45.gif

אחרי השחיתיות האלה באמת בא לי משהו יותר דיאטטי

lili81

New member
יאמי יאמי

היי קאסע נישמע עוגה ממש ממש טובה.. אך שאלה לי... כתבת שעושים מהעוגה הר כביכול אחרי ששרטטנו עיגול.. זה לא נוזל לצדדים... ???????...

קאס למה לאכול מהעוגה כשאת ../images/Emo77.gif

יכולה להיות העוגה עצמה
לא עדיף.... בכל אופן רציתי להסב לתשומת ליבך...שתפתחי בפורום שלנו ..את פינת המתכונים..אשר מתאספים להם אט אט..כך שכולם במקום לחפש..יקבלו הכל במרוכז..קאפיש.. שבוע טוב

eרון

New member
קאסי בהמשך לרעיון של מחזיר

יש לי את כל המתכונים שניתנו עד היום בפורום, אני שמרתי אותם מסודרים במחשב, אז אם את רוצה אני אשלח לך. שרון

orit281

New member
יששששש הופכים לפורום כלבו

גם זוגיות גם אוכל בפורום אחד, צריך קצת עזרה לגיל הרך ואני לא זזה מכאן חחחחחחחחחחח

למעלה