מעבר לפחד

רותי 11

New member
../images/Emo23.gifמעבר לפחד../images/Emo23.gif

קטעים מכתבה מעניינת הפרידה של אימי הביאה אותי לא פעם לתהיות עמוקות ולדיון בשאלות שונות ומשונות. מנין היה לה הביטחון כי היא בעצם מסיימת את המסע הזה בחיים, ממש למחרת הביקור שלנו אצלה? והיא הרי הייתה תמיד אישה אופטימית, שידעה לשאת ברכות, באמונה עמוקה. האם הייתה זו אינטואיציה, או היה זה אות שאנו מקבלים מפעם לפעם, כזה שאנו מכנים אותו "מסר מלמעלה"? איך קורה שיש קליק פתאומי והשקט והרגיעה יורדים כך פתאום, והשלוה מכסה את הפנים באור? דווקא ברגעים המפחידים ביותר... על פי היהדות, הנשמה הנכנסת לגופנו, עוד בהיותנו עוברים ברחם אימנו, מסיימת את מסעה בגוף וחוזרת אל אוצר הנשמות בצו אלוהי, בדיוק כפי שמסופר על הדרך בה מלווה משה הנביא הגדול, את אחיו אהרון הכהן, בדרכו האחרונה. הוא פשוט סיים את שליחותו בחיים האלה והוא צריך להיפרד. סיגנל הסיום הגיע, אף על פי שמצבו הגופני הוא מעולה ואין שום סימנים של מחלה כלשהי והוא איננו סובל מליקויים כלשהם בתפקוד המנטאלי. כך, לעיני כל העם, הצו האלוהי מתקיים, ויש פרידה מרצון, כמו הייתה זו תוכנית ידועה מראש: "ויעש משה כאשר ציוה ה' ויעלו אל הר ההר לעיני כל העדה ויפשט משה את אהרן את בגדיו וילבש אותם את אלעזר בנו וימת אהרן שם בראש ההר וירד משה ואלעזר מן ההר ויראו כל העדה כי גוע אהרן ויבכו את אהרן שלושים יום כל בית ישראל" (במדבר כ'). לכל הכתבה

סוזי10

New member
רותי אבא שלי אומנם

היה חולה , מיום גילוי מחלת סרטן ראות בדיוק חודש עבר עד שנפטר, בתאריך מסוים הוא אמר , נשארו עוד 21 יום עד שהכל יגמר. ואחותי ספרה את הימים ובאמת אחרי 21 יום הוא נפטר, במן המחלה הקצרה הוא ספר שחלם שהוא נמצא בארץ רחוקה שהוא לא מכיר, ואף אמר שחלם שהוא נמצא במקום עמוק. אומרים שהנשמה או מה שזה לא יהיה יודעת 40 יום לפני המוות, האם זה נכון שמרגישים חשים משהו? האם גם אלה שמתים כתוצאה מתאונה פיגוע או משהו שמגיע במפתיע חשים משהו רק שלא יודעים לתרגם את התחושה? והאם אנשים שנמצאים בשלב שהם מתקשרים עם ההדרכה ידעו לתרגם בבוא היום את התחושה שהנה זה עומד להגיע? מקווה שלא סיבכתי אותך.

רותי 11

New member
אני חושבת שזה נכון

שהאדם יודע מראש שהוא אכן עומד למות נכון שאומרים את זה שזה קורה 40 יום לפני המוות. הרבה פעמים כששמים לב להתנהגות של אנשים שמתו לרוב מוות מפתיע שמים לב לסימנים שכאילו הוא נפרד מהיקרים ומהעולם הזה. אני לא יודעת עד כמה ההכרה היא חזקה בעניין הזה אבל יש לדעתי תחושה מקדימה שלא ממש מפורשת על ידינו.

סוזי10

New member
גם לאלו שיש להם

את המודעות והידע פחות או יותר לקבל מסרים ולפרשם נכון?

למעלה