מירי בוהדנה מעבר לפינה

SupermanZW

Well-known member
תגובה

המקור לסיפורי הכרובים המלאכים והשרפים הוא מהמיתולוגיה הנורדית (ובעיקר מדת האסאטרו ומדתות טאואטוניות עתיקות), סיבורי האבות הם במקור מסיפורי הVEDA, דת מונותאיסטית שקדמה ליהדות.

Zot ani 1

New member
כמה הבהרות...

"אלוהים" כתוב בלשון רבים בגלל שכל כוחות הטבע הקיימים ביקום מושרשים במהותו של אלוהים. זה שיש מלאכים וכרובים לא סותר את העובדה שהאל הוא יחיד, בגלל שהמלאכים הם לא אלים אלא הם יצורים שנבראו בידי האל למטרות מסוימות.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

אלוהים כתוב בלשון רבים כי סיפור הבריאה בתורה הוא עיבוד מחודש של קומפילציה של סיפורי בריאה של דתות פוליתאיסטיות.

AcesHigh

New member
והמצחיקים...../images/Emo6.gif

אני רציני.. ממש מצחיקות כל התאוריות כאן.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

בקשר למקורות של סיפורי התנ"ך אני יכול להביא ראיות (כבר הבאתי אותם בעבר, מי שיחפש אותם בפורום "אתאיזם ודת" ימצא). רק כדאי שתדע שבתנ"ך אין כמעט דבר מקורי, הרוב שאוב מסיפורי דתות אחרות וממיתולוגיות פוליתאיסטיות.

זה ידוע

אפילו אני יכולתי להגיד לך את הדברים האלה, והכל מהאזנה חלקית בשיעורי תנ"ך מזמני בתיכון. אבל השאלה היותר מעניינת היא - האם באמת אכפת לנו ממה מורכבים הסיפורים בתנ"ך? ובכלל, האם אנחנו מאמינים בקיומו ובאמיתותו?!

SupermanZW

Well-known member
תגובה

האם אכפת לנו ממה מורכבים הסיפורים בתנ"ך? כן, חשוב לדעת ממה מורכבת המיתולוגיה שלנו ועל העבר התרבותי שלנו, זה חלק מההיסטוריה שלנו (למרות שמדובר בהיסטוריה מיתולוגית ולא בהיסטוריה מציאותית). האם אנו מאמינים בקיומו ובאמיתותו? אנו יודעים שהוא קיים, כל אחד יודע על קיומם של ספרי תנ"ך, אנשים שטופי מוח או חסרי חוש ביקורתי מסוגלים להאמין באמיתותו, כל אדם בעל חוש ביקורתי ותשומת לב לפרטים ישים לב בנקל שהתנ"ך הוא ספר מיתולוגי והפרטים הנכונים המעטים ביותר שקיימים בו מקריים.

גם מיתולוגיה היא סוג של היסטוריה

עד כמה שהיא מופרכת ולא מציאותית. יש המון אנשים שחייהם מבוססים על התנ"ך, ומסרבים להאמין לחוסר המציאות שבו, ויש את אלה שהרחיקו לכת ונכנסו לכל קשקוש הקבלה, שזה כבר נושא מיסטי אחר לגמרי.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

באמת יש אנשים שחייהם מבוססים על התנ"ך ולכן יש להם חברה מעוותת ומנהגים משונים, ואנו החופשיים יכולים ללמוד מהם מה קורה לאנשים שחייהם מבוססים על סיפורים מיתולוגיים, דמיונות שווא, ו"ציוויים אלוהיים" שנכתבו ע"י אנשים שרלטנים, וכך להמנע מלהגיע למצבם העגום.

מצבם העגום?

אולי נפשית כן, אבל בנתיים עם כל האמונות והדת שלהם הם מצליחים להוציא המון כסף מהמדינה ומאזרחיה בצורה יפה מאוד... ולא נשכח את הנסיונות העלובים שלהם לכפות עלינו את הדת

SupermanZW

Well-known member
תגובה

אני מאמין שעם הזמן יתפקחו האזרחים והממשלה ולא יהיו עוד תקציבים למוסדות לטיפוח פאראזיטים ולפאראזיטים עצמם, ואני מדבר על כל מי שיכולים לעבוד ולא מחפשים עבודה, לא לחרדים בלבד. אנשים חושבים וביקורתיים לא יאפשרו שיכפו עליהם את הדת, האנשים הלוקים בשכלם קלים לכפיה של כל דבר, אז אם יהפכו לדתיים או לא אין זה משנה לנו.

תתפלא, אבל אנשים חושבים וביקורתיים

רבים מצאו את עצמם דווקא בזרועות היהדות. יש כ"כ הרבה מדענים ועיתונאים דתיים שניחנו באינלטגנציה בלתי נלאית ובחשיבה ביקורתית וחדה. הניסיון שלך להפוך את כל המאמינים בדת לסהרורים טיפשים [ואפילו לוקים בשכלם..] וחסרי השכלה הוא נתעב ובזוי, ואתה צריך להתבייש על דברי ההסתה שאתה כותב כאן.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

לא טענתי שכל המאמינים בדת הם סהרורים טפשים ולוקים בשכלם אלא כי האנשים שניתן לכפות עליהם את הדת (אני מדבר על חוזרים בתשובה כי כפו עליהם או כי לא היו חכמים מספיק להטיל ביקורת על אלו שניסו להשפיע עליהם) הם סהרורים טפשים ולוקים בשכלם, ואני לא מכליל את כל החוזרים בתשובה, אלא רק כאלה שחזרו בתשובה עקב השפעה חיצונית שלא הניחו דעתם עליה במקום מתחושת קרבה לדת, אמונה עצמאית, ובחירה מושכלת, אחרי הכל קיימים גם אנשים שמשתלם להם יותר להיות דתיים, אבל זה כבר סיפור אחר.

תפסיקו לבלבל ת'מוח

השרשור הזה עובר כל גבול של הכללה והסתה אפשרית. האנשים הסהרוריים, המשיחיים, אלה שחיים לפי חוקים שהתאימו לימי הביניים, הם מיעוט שבמיעוט. רוב הדתיים [כיפות סרוגות, דתיים לאומיים] וחלק לא מבוטל מהחרדים חיים עפ"י אמות מידה מודרניות אוניברסליות. מערכת החוקים והכללים שלהם נועדו לשמור על חברה מסודרת והיררכית שתתאים לאורח החיים ולאמונות שלהם- וזה מצליח לא רע, גם בתחום החברתי [ראיתם פעם את העזרה העצומה שמקבל חרדי שנקלע לחובות מסביבתו?].. וכדאי שתוציאו לכם מהראש את העניין הזה של "חרדים עשירים שרק מוציאים כסף מהמדינה בלי לנקוף אצבע"...זה ממש לא ככה, ואתם ניזונים מהתקשורת בלבד, שמלבה ומתסיסה, ומנפחת כל דבר. איש איש באמונתו יחיה. הלא זה אחד הכללים הכי בסיסיים של החברה המודרנית הליברלית, שאתם מתיימרים להיות בניה. אז למה קשה לכם לכבד את האמונות של החרדים, ואתם בוחרים לזלזל ולשים ללעג את השונה? ליברלים מזוייפים ולא יותר. ליברלים רק כשזה מתאים לכם ולטובתכם. אז מי כאן הנצלן? אתם נצלני הדמוקרטיה והפלורליזם. כמה מפתיע...או שלא.

Zot ani 1

New member
אני אגיד לך מה מצחיק

זה שאנשים שחושבים כמוך חושבים שהדתיים הם אנשים סופר לא חופשיים והדת כובלת אותם בהכל...אבל צאו מההשליה!!! החילוניים משועבדים לדברים אחרים וחיים כל כך עמוק בזה שהם אפילו א שמים לב למה שקורה סביבם ולא מוכנים להודות שהם לא חופשיים בכלל.

למעלה