למידת פרקים 7+8 מבשורת מתי

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifפרק 8 מהבשורה של מתי-חלק 1../images/Emo63.gif

1 ولما نزل من الجبل تبعته جموع كثيرة. 2 واذا ابرص قد جاء وسجد له قائلا يا سيد ان اردت تقدر ان تطهرني. 3 فمدّ يسوع يده ولمسه قائلا أريد فاطهر.وللوقت طهر برصه. 4 فقال له يسوع انظر ان لا تقول لأحد.بل اذهب أر نفسك للكاهن وقدم القربان الذي امر به موسى شهادة لهم 5 ولما دخل يسوع كفرناحوم جاء اليه قائد مئة يطلب اليه 6 ويقول يا سيد غلامي مطروح في البيت مفلوجا متعذبا جدا. 7 فقال له يسوع انا آتي واشفيه. 8 فاجاب قائد المئة وقال يا سيد لست مستحقا ان تدخل تحت سقفي.لكن قل كلمة فقط فيبرأ غلامي. 9 لاني انا ايضا انسان تحت سلطان.لي جند تحت يدي.اقول لهذا اذهب فيذهب ولآخر ائت فياتي ولعبدي افعل هذا فيفعل. 10 فلما سمع يسوع تعجب وقال للذين يتبعون.الحق اقول لكم لم اجد ولا في اسرائيل ايمانا بمقدار هذا. 11 واقول لكم ان كثيرين سيأتون من المشارق والمغارب ويتكئون مع ابراهيم واسحق ويعقوب في ملكوت السموات. 12 واما بنو الملكوت فيطرحون الى الظلمة الخارجية.هناك يكون البكاء وصرير الاسنان. 13 ثم قال يسوع لقائد المئة اذهب وكما آمنت ليكن لك.فبرأ غلامه في تلك الساعة ח הוא ירד מן ההר והמון עם רב הלכו אחריו. 2 אז התקרב איש מצרע, השתחוה לו ואמר: "אדוני, אם תרצה תוכל לטהר אותי." 3 הושיט ישוע את ידו, נגע בו ואמר: "רוצה אני! הטהר!" ומיד נרפאה צרעתו. 4 אמר לו ישוע: "ראה, אל תספר לאיש, אבל לך הראה אל הכהן והקרב את הקרבן אשר צוה משה לעדות להם." 5 כאשר נכנס לכפר נחום נגש אליו שר-מאה אחד והתחנן לפניו: 6 "אדוני, נערי שוכב בבית והוא משתק וסובל מאד." 7 אמר לו ישוע: "אני אבוא וארפא אותו." 8 השיב שר-המאה ואמר: "אדוני, אינני ראוי לכך שתבוא בצל קורתי. רק דבר דבר וירפא נערי. 9 גם אני איש כפוף למרות וכפופים לי אנשי צבא, וכאשר אני אומר לזה, 'לך!', הוא הולך; ולאחר 'בוא!', הוא בא; ולעבדי, 'עשה זאת!', הוא עושה." 10 שמע ישוע והתפלא. אמר אל ההולכים אחריו: "אמן אומר אני לכם, אצל שום איש בישראל לא מצאתי אמונה כזאת. 11 ואני אומר לכם, רבים יבואו ממזרח וממערב ויסבו עם אברהם ויצחק ויעקב במלכות השמים, 12 אבל בני המלכות יגרשו אל החשך החיצון; שם יהיו היללה וחרוק השנים." 13 ולשר-המאה אמר ישוע: "לך וכאמונתך כן יהיה לך." אותה שעה נרפא נערו.

lion 7

New member
מצורע וצרעת

היא מחלה קשה , כי הצרעה היא מחלה בעור למרות שהוא פוגע באיבר הנגוע , כך הם נופלות מרפקי האצבעות והאף והפה מלמעלה וכו` .. החולה חי עם זה הרבה זמן, ונראה כמו בליטה או (פריחה) או לובן (ביאד בערבית) . אולם אחרי זמן מה מתאכלת דפנותיה , ונהיית עמוקה בעור , והשערות מקבלות צבע לבן (במדבר י``ג :2 ו 3 , 7, 8) . ואם יש בעור בליטה לבנה , היא מלבינה את השערות , ובבלוטה רואים את הבשר בגלוי (במדבר י``ג :10) , כך המצורע מקבל גזר דין כטמא (נאגיס בערבית) , ומחויב להתבודד מהאנשים , למרות שהמדע מלמד כי המחלה לא מדבקת , אף אם הצרעת מכסה כל הגוף ולא רואים בו בשר חי גלוי , כך יהיה האדם טהור ( במדבר י``ג ) , ומחלה זו פוגעת באזור שמתחת לאף , או האף או מאוחר יותר כמתואר ב(ויקרא י``ג) , בספר במדבר י``ד :55 נזכרה מחלת צרעת הבית וצרעת הבגדים , וזה כמובן רק לפטריות שגדלו על קירות הבית , וגורם לה למראה שטח דומה לבליטות בגוף החולה , אולם הדיעה הרווחת כי הצרעת שמו הוא היום (פאסוריס= בסוריאס בערבית) *צרעת היתה מחלה שנואה מאד אצל היהודים , וכך היו חושבים שזה עונש מאלוהים, כמו שקרה עם מרימ אחות משה , וחיגזי . וגם פוגע בלי אבחנה בשכבות שונות , אפילו במעמד גבוה כמו נעמן הסריאני (ניעמאן אלסריאני) .. ** עוד על שר-מאה , שר בכלל , הוא מנהיג חטיבה גדולה או קטנה מהצבא , והרבה השתמשו במילה ראש או מנהיג במקום שר (יהושע 5 :14, 15) והיא באה במובן של מנהיג ומלך (1שמואל ט:16) . כי המלכים הראשונים היו גם ראשי הצבא , אפשר להבין דרגת השר (אל-קאיד) לפי מס הגברים תחת פיקודו , כך היו שרי עשרה וחמשים ושרי מאה , וגם שרי אלפים (דברים א:15) ושרי צבא (קאיד ג`איש) (2שמואל י``ט :13) , וראשי הבתים הם ראשי הצבאות (2דברי ב``ה:5) .ושרי הצבא היו מאלה שיעצו למלך (1דברי הימים י``ג:1) . אולם שר צבא ההיכל (מעשי השליחים ד`:1) היו אחד הכהנים ובראשם אחד הלווים, שהתפקד לשמור על ההיכל מבפנים ומחוצה לו .. ** שר-מאה (קאיד מיאה) (לפי מתי ח:5) הוא שר (קאיד) על מאה חיילים בצבא הרומאי.. (נא לזכור שהארץ היתה בשליטת הרומאי הכובש , וכתבתי שכאן גדלו חזירים כמסחר ולא לאוכל, בכדי לסחור ולמכור את הבשר לצבא הרומאי)..

למעלה