מה זאת אהבה?
"בואו נדבר, פעם אחת בלי נתן דונביץ, אם לא איכפת לכם, על אהבה. "מה זה אהבה" אמר המשורר "אומרים אהבה יש בעולם מה זאת אהבה קיבינימאט", ביאליק הצרצר הלאומי. זה מה שאני למדתי, כי לאהבה יש מליון הגדרות. ההגדרה שנראית לי כהכי מתאימה "זה אהבה שאת תרצי שלו יהיה טוב והוא ירצה שלך יהיה טוב", זה הכל. אז נגיד שיום אחד את חוזרת באופן מפתיע הבייתה, ואת רואה את הבעל שלך על המיטה הזוגית שלכם, עירום כביום היוולדו עם בחורה עירומה כביום, וכבר ממבט ראשון ברור לך שזו לא הנשמה מפה לפה וזה לא מסאז' פיני - את רואה מה זה, מה את תעשי? את תקחי הואזה הכי קרובה, ותפצחי לו על הראש, תעשי לו סידור פרחים באזניים, תצעקי ותייללי במקום לעמוד רגע ולחשוב, שאולי טוב לו, אולי הוא בכלל נהנה מזה, אז את אומרת כן לא איכפת לי שיהיה לי טוב, אבל למה דווקא עם שושנה קופרמן המגעילה הקמצנית, שלא אמרה לי שלום אתמול בכופר היישוב. לא שושנה, מישהי אחרת. את נכנסת הבייתה, הבעל שלך שאת רוצה שיהיה לו טוב ערום, אבל במקום שושנה הוא מחזיק תרנגולת קטנה, תרנגולת. אפשר לחשוב שאז נורא תשמחי, כי את אוהבת תרנגולות, את מענף הלול, את תגידי "הו, איזו כרבולת נהדרת!", תלכי למטבח תכיני להם פעמיים דורה, כי את אוהבת תרנגולות, אבל היית מתה את הרי תצעקי, את תגידי "אה, תרנגולת. אה, תרנגולת במיטה שלנו. אתה רוצה ארוחת ערב? שהתרנגולת תכין לך ארוחת ערב!" וכאן אנחנו עוברים באופן טבעי, לתפקידים של הבעל בחיי הנישואין. תפקידי הבעל הם מה: פעם בחודש להביא משכורת, פעם בשבוע להרביץ ילדים, כל יום לפתוח בקבוקים, קופסאות, בקבוקים, קופסאות ולשקר את אישתו מהבוקר עד הערב, אם הוא משקר מספיק זמן בסוף מאמינים לו. אני מאוד אוהב את הבעלים הישרים, ההגונים, אלה שאומרים "סחבק ישר. אם סחבק בוגד, אז סחבק אומר לאישתו", זה הכל הוא הולך ואומר לה את זה - זה הכל, "אוי, אוי, אוי, מותק אני עוד הפעם בגדתי בך, וכל פעם שאבגוד בך אני אגיד לך את זה כי אני כל-כך אוהב אותך, אני מקווה שיום אחד תעזבי אותי, ותקחי את כל הילדים המנוזלים האלה ממני". יושר. כי אם אומרים את האמת אז תמיד רבים, אבל לריב זה לא נורא, בעיקר אם אתה אוהב השאלה היא מתי לריב, טיימינג, תזמון, כי, לפי דעתי, הזמן האידיאלי לריב משפחתי טוב, זה שמונה, שמונה וחצי מבט לחדשות, אורגד, שמורגד, טמפרטורות. נפלא לריב, גם אם אתה רב ב-8 וחצי, אתה מספיק להצגה שנייה, אתה הולך לשתות וחוזר הבייתה סמרטוט וכך היא הכי אוהבת אותך. כי אני פעם רבתי ב-2 וחצי בלילה, ותאמינו לי זו לא שעה לריב. אני גר בגבעתיים, בגבעתיים את הרמזורים סוגרים ב-8, הצגה שנייה ב-6 ו-40, השקיעה ב-4 - גבעתיים. אז כל הלילה ישבתי באוטו כמו אידיוט שיחקתי בווישרים והעברתי תחנות..." (יהונתן גפן)