הוא והיא

../images/Emo23.gifהוא והיא../images/Emo23.gif

כל מה שיכול ומה שלא להאמר עליו נאמר בתוך גופו לנשמתו פעם הוא קרוב ופעם זר ואת תפכחי עיניים תחייכי תאהבי את המחר ואז תפרסי כנפיים כי כולם עכשיו מחכים עוד תצחקי עד לב שמיים כי הוא ואת אתם קשורים עוד מנסים את החיים. על כל מה שאפשר ועל מה שלא להאשים אותו הוא כבר נשפט ואם תפלי זה בגללו כי את לא שם כמעט, אולי תיהייה איתו בינתיים אולי תכירי באוצר. ואז תפרסי כנפיים כי כולם עכשיו מחכים עוד תצחקי עד לב שמיים כי הוא ואת אתם קשורים עוד מנסים את החיים. לעבודה....

פעם ראשונה שאני מתעמקת בשיר....

שוב פעם על העבר של עמיר?! להאשים אותו הוא כבר נשפט ואם תפלי זה בגללו כי את לא שם כמעט? מי לא לצדו? ממש מסובך.... (הראש שלי לא עובד בשעות מוקדמות אלא של הבוקר...) אין מבין. תמר, אולי את תסבירי לי....

שיר פשוט של אהבה בהמתנה

בקיצור אל תהיה תלויה בו רגשית ... תחיה את חייך כי אתם קשורים בנשמתכם מה שלא תעשי ולאן שלא תברחי .. אל תחפשי אשמים.. תתקרבי ,תצחקי ותאהבי כי אחרי הכל אתם קשורים...

ו ר ד ב

New member
וואו תמרה את גאון

הייתי מנתחת לכן את השיר, אבל שאני יורדת לעומק וצוללת בזה אני די בסכנת טביעה אז אני ימנע

סאלי תודה, ועכשיו לניתוח:

אני לוקחת את השיר לשני כיוונים: יחסי אהוב- אהובה: מדובר על מערכת יחסים מורכבת בין בחור "שנפל"(כפי הנראה לסמים), לבין בחורה "מבית טוב", שמתלבטת מאוד אם להמשיך איתו את הקשר או לא, כי אותו בחור מתעתע, הוא פעם קרוב, פעם רחוק גם לעצמו, ולמעשה השיר הוא מעין בקשה לאותה בחורה להמשיך להשאר איתו בקשר ולתמוך בו ברגעים הקשים , כי הגורל שלהם קשור האחד בשניה, ושניהם בסה"כ ילדים שמנסים את החיים. יש פה גם מעין הבטחה שאם היא תשאר איתו ותעבור איתו את התקופה הקשה, הסוף יהיה טוב והיא עוד תצחק עד לב שמים..., אותו בחור גם נתפס והטילו עליו האשמות, גם כאלה שלא מגיע לו, והיא לא שם בשבילו ומתעלמת ממנו, אבל הוא מזהיר אותה שההתעלמות הזאת תפיל אותה בסופו של דבר היות והם קשורים אחד לשני.... יחסי אם - בן: אותו סיפור רק שכאן הפניה היא לאם "אולי תכירי באוצר (זה לא צ"ל "תכירי בו קצת"?), אל תתעלמי, אל תתביישי בו, הסוף יהיה טוב ועוד תתגאי בו... תפסו אותי לפניי שאני נסחפת.. בכלל בכל הקשור לניתוח שירים של עמיר, אני יכולה להיכנס לטלנובלות חבל"ז... כשעמיר התארח בפורום, שאלתי אותו לגבי הפרשנות של השיר הזה , על שני ההבטים הנ"ל והוא ענה לי בהתחמקות, אז למעשה הוא לא ענה, כפי הנראה כדי שאנחנו נמשיך לחלום....ולנתח...

למעלה