די לתשקורת.

ronen1981

New member
../images/Emo23.gifדי לתשקורת.

בלי בושה מעוותים את המספרים כדי להציג כאילו הממשלה החדשה בזבזנית יותר מזו הקודמת בעוד שהאמת היא ההפך. מנחם רהט ויהודה גולן יצרו כותרת "הממשלה המוגדלת .."במטרה ליצור רושם שקרי שכאילו הממשלה החדשה גדולה מזו הקומת. והיכן השקר. השקר באופן הספירה: כשסופרים השנים את הממשלה ה29 הם סופרים רק שרים עם תיק בעוד שכשסופרים השניים את השרים בממשלה החדשה הם ספרים שרים ללא תלות בהאם יש לו או אין לו תיק וכך מתקבל התוצאה השקרית כאילו הממשלה החדשה גדולה יותר. בעוד שהאמת היא שאם סופרים באופן אחיד ללא בלוף מתקבל שהיא קטנה יותר בלבד שיספור לפי אותו המפתח קרי אם סופרים כולל שרים בלי תיק אז יש לנהוג כך בשתי הממשלות ואם סופרים רק שרים עם תיק אז שוב יש לנהוג כך בשתי הממשלות.ואם אכן סופרים באופן צודק ללא משוא פנים מתקבל שהממשלה החדשה חסכונית יותר. גם בממשלה החדשה יש פחות סגני שרים ובכך היא חסכונית יותר. הכתבה שמשקרת http://images.maariv.co.il/cache/ART441767.html אתר הכנסת לצפיה בממשלה ה29 כדי שתוכלו בעצמכם להווחין בעיוות. http://www.knesset.gov.il/govt/heb/membynumber.asp?memshala=29

השרים בלי תיק מיותרים

מרגע שאהוד ברק הגדיל את הממשלה שלו מעבר לנהוג הוא פרץ את הסכר לבאים אחריו. היום זה כבר לגיטימי ממשלה עם 24 שרים.

../images/Emo41.gif שרים בלי תיק זה באמת ביזיון

במקום לקחת כל כך הרבה שרים בלי תיק היה צריך לקבוע מפתח של שר על כל ארבעה חכים בקואליציה ואז ניתן היה להקים ממשלה של 17-18 שרים.

ronen1981

New member
הבעיה היא עם המפד"ל.

אם לא היו מקבלים 2 שרים הם לא היו נכנסים. ואם הם קיבלו 2 שרים כדי ששינוי תשמור על כוחה היחסי בממשלה היא חיבת היתה לדרוש 5 שרים. ואז נוצר מפתח של 3 ל1.

Roobie

New member
די להאשים

ברק אכן עשה טעות מפגרת, אבל הוא לא המציא את המושג (כמדומני). גם אם כן וגם אם לא, זה לא מצדיק את הטעויות של שרון.

שמוצקין

New member
תקנו אותי אם אני תועה

אבל ברק לא הבטיח ממשלה של 18 מנדטים ושרון כן. ברק הצטרך להקים קואליציה ברב זעום בעוד ששרון נהנה מגוש חוסם של 69 מנדטים והיה יכול לא להתפשר בנקודה הזאת. ממשלות של 24 שרים ויותר היו לפני ברק ככל שזכור לי.

גרוע מכך... היה חוק שנקבע זמן קצר ק

גרוע מכך... היה חוק שנקבע זמן קצר קודם לכן אשר הגביל את השרים ל18 [אם אינני טועה] והיה מי שהחליט שזה לא מתאים לו ומינה הרבה יוןתר שרים וכמובן ביטל את החוק שנוצר זמן קצר קודם בדיוק במטרה להכריח ראשי ממשלה לא להפריז בהוצאות ממשלה על שרים

ראליסט

New member
רק ברק???

כל ראשי הממשלה שלפניו הגדילו את השרים מעל לנהוג.(מה זה הנהוג אגב?.לדעתי מספיק 12 שרים.). ההבדל הוא שברק כלל לא הבטיח ממשלה של 18 שרים.שרון הבטיח זאת לכל אורך מערכת הבחירות.אם ימשיך "לממש" את ההבטחות שלו כמו הבטחה זאת,הוא יגמור את הקריירה הפוליטית שלו מהר מאד.

שמוצקין

New member
לא בטוח

אני לא מאלה שמפנטזים על כך ששרון יגמור מהר את הקרירה. אני כן מניח שהוא לא יקיים את רב הבטחותיו החשובות או את כולן. הסיבה:יש לו גוש חוסם של 69 מנדטים ויש הרבה הדיוטות שבשבילם "אריק מלך ישראל" גם אם הם ירעבו ללחם.

Charlie

New member
ראליסט ויובל

ברק לא היה צריך "להבטיח" דבר. היה חוק יסוד(!) שקבע מס' שרים. ברק פרץ את הסכר כששינה חוק יסוד(!) רק לשם הסכמים פוליטיים. אחריו כבר הגיע המבול...

ראליסט

New member
ושרון לא היה משנה את חוק היסוד...

לו היה נוכח לדעת שאי מינוי שרים נוספים ממפלגתו,עלול לגרום לאופוזיציה פנימית נגד ממשלתו...הא?

הממשלה גדולה באופן מוגזם

במיוחד לאור העובדה שמספר המפלגות השותפות בה קטן 2 שרים למפד"ל 2 או 1 לאיחוד הלאומי [אינני זוכר מה גודלו] 4 לשינוי 10 לליכוד סה"כ 17-18 שרים וזה בנדיבות ע"מ לאפשר ממשלה ע"י כיבודים למפלגות הקטנות מה שמשפיע גם על שאר המפלגות אין שום הכרח ששינוי תהיה בדיוק באותו היחס כמו המפלגות הקטנות [ומה קורה כאשר אין מכנה משותף מדויק..... אז נכניס שברי שרים?] גם אם תטען עדין לבצע של שינוי ל5 שרים במקום 4 עדיין תוכל להגדיל את שרי ליכוד ל12 בלבד אין שום חובה דוקא ל15 גם כך יהיו רוב מכריע בממשלה העובדה ששינוי בממשלה אין בה על מנת להתחיל להגן על כל דבר בממשלה

lsg101

New member
הצעה אחרת

יש לי הצעה אפילו יותר טובה: על כל חמישה חברי כנסת שר אחד. המפד"ל והאיחוד הלאומי - שר אחד, ועוד סגן שר או שניים. שינוי - שלושה שרים, בלי צורך להמציא תיקים פיקטיביים כמו "שר המדע והטכנולוגיה", ובלי צורך למסור משרד בסדר גודל של הפנים (או לחילופין המשפטים), וסגן שר. ליכוד - תשעה/עשרה שרים + סגן שר. סה"כ: 14-15 שרים, כאשר גם שנים עשר מספיקים להרכיב ממשלה. הטעות המקורית הייתה להביא לאדון שרנסקי מעמד שר, כאשר הוא הביא רק שני מנדטים. מכאן, הדלת הייתה פתוחה למפד"ל לדרוש שניים, שינוי חמש וכן הלאה. מה שכן - בטח העסקנים של הליכוד (עוזי כהן בראשם), היו כועסים על זה שיש כל כך מעט שרים וכל כך מעט אפשרויות לג'ובים.

למעלה