משהו שכתבתי בראש השנה
משהו שהיה לי עם אמא: ערב לפניי ערב של ראש השנה עד לפניי 3 שנים, יום לפניי ערב החג הייתי חייבת, אבל חייבת להתייצב במטבחה של אימי ולהכין איתה את הגפילטע-פיש המסורתי. שבועים לפניי היום שלפני ערב החג, אמא היתה מתחילה להזכיר, ולתכנן, באיזו שעה להגיע, מתי לקנות דג, מתי תנקה, כמה בצלים, כמה גזרים וכו'...כל כך לאט . ואני, אני מגיע יום לפני ערב החג, ואמא יושבת בכסא שליד החלון, יושבת ומנקה קרפיון. עבודה קשה.אבל היא, לא התעצלה, כבר לילה שלם היא לא ישנה, "גפילטע- זה חג, זה בית א-מעחייה". וכשאני מגיעה, יום לפניי ערב חג, וכמו סופת הוריקן, נו מהר, קדימה לתחון, לחתוך, להרתיח, תבלינים וביצים וקמח ומה כבר נשכח.. נו קדימה! ואמא נלחצת, תפסיקי לרוץ, שרק לא אשכח עוד קמצוץ... ואצלי הסבלנות כבר פוקעת וביחד שתיינו כועסות, צועקות, הקדרה כבר רותחת, העצמות במרק, מוסיפות לו עוד טעם, ולפניי הקציצות, תורי לסנן, לזקק המרק ולדבר עם אחותי, שתקועה לה בפקק. ערב לפני ערב חג, הגפילטע שוחה לו בחום שם בסיר ורגוע בבית עם חיוכים של בייחד וריח של חג ממלא ת'אויר. היינו חייבות להוסיף את הכעס, תבלין מיוחד שלי ושל אמא, שמוסיף לדגים הרבה אהבה פנימה. טעימה ראשונה, כן הגפילטע עוד חם וטעמו מופלא עם ניחוח של בית סבתא, של אמא, בערב לפני ערב של ראש השנה. ערב לפני ערב של ראש השנה תשס"ה. אין לי לאן לרוץ למהר, להתקע בפקקים ולהגיע במרץ, להכעיס ולכעוס על אותן השטויות. אמא לא פה. ראש השנה השלישי. והגעגועים מציפים ואיתם הדמעות. ואין. אין עם מי להכין גפילטע חם עם תבלין מיוחד, תבלין ייחודי שלי ושל אמא. מתגעגעת אלייך, בתך הקטנה