אתם ממליצים

../images/Emo23.gifאתם ממליצים../images/Emo59.gif

לכבוד היומולדת [נגיד
] אני מחיה את הפינה הזאת
המטרה של הפינה הזו היא שבכל פעם יתארח חבר פורום אחד שימליץ על ספר, סרט, במאי וכו´, וישתדל גם לענות על שאלות לגביי המלצותיו. מומלץ ביותר גם להוסיף קישורים שנוגעים לדברים שאתם ממליצים עליהם, כדי שמי שרוצה יוכל לקרוא מעבר למה שתכתבו בהמלצה.
מתארחת מספר 16 orli1
סדר המתארחים: אלת הירח
טלי שרון המוכשרת
moton
שירנושקה16
בלוש 15
שני לאב צאד
מתנה לי
קלמנטינה מיכל
m e m o r y
YaelFromHell
כפרות שלי
סיו לאב אוהד אלישע
תפוזיטלי
מגה אימפריה
שירוש1989
orli1
דור האחת והיחידה shirkan21 שישקבבית נעה של ה י ם זוביק התינוקת chen010189 אם עוד מישהו רוצה להירשם, אתם מוזמנים =)

orli1

New member
../images/Emo41.gifשיר../images/Emo41.gif

השיר "תמיד יחכו לך" של לאה שבת, הוא שיר שמרגש אותי כל פעם מחדש. כשהייתי בצופים, השתמשנו בלחן של השיר ושינינו את המילים כדי שיתאים למה שרצינו, בד"כ לשיר פרידה מחניכים או ממדריכים. אבל כעבור כמה שנים השיר הפך למשהו מאוד אישי עבורי, ואני מתחברת מאוד למילים שלו. ממליצה לכם להקשיב...

orli1

New member
../images/Emo41.gifלהקה - The Scorpions../images/Emo41.gif

הסקורפיונז הינה להקת רוק גרמנית. נשמע מוזר להקת רוק גרמנית (שרה באנגלית...) להקה מאוד ותיקה, שיאה היה באמצע שנות ה-80 ואפילו חברים שלי טוענים שזו להקה ל"זקנים". בכל אופן, אני מאוד אוהבת את השירים שלה, שירי רוק. אני מניחה שאתם עשויים להכיר כמה שירים שלהם בלי לדעת שזה שלהם, ובפרט את השיר Wind Of Change. שיר שנכתב על נפילת חומת ברלין, ולמעשה התמוטטות החומה בין מזרח למערב. הלהקה הופיעה בקיץ שעבר בבלומפילד בת"א, הייתי בהופעה היה כיף לראות את כל הקהל שר את כל השירים, היתה חויה מדהימה.

orli1

New member
../images/Emo41.gif מ ש י נ ה ../images/Emo41.gif

אין לי כ"כ הרבה להוסיף על הלהקה הזאת, אחת הלהקות הכי טובות שהיו כאן (ושכאן עדיין). הייתי אמורה ללכת להופעה בפארק הירקון, ההופעה האחרונה שלהם בזמנו (1994) הייתי בת 12 וחצי וההורים שלי לא הרשו לי ללכת..
9 שנים לאחר מכן (אם אני לא טועה) משינה התאחדו, והלכתי להופעה הראשונה שלהם אחרי האיחוד. הופעה מדהימה, קפצתי לי כל ההופעה, אחת ההופעות הכי טובות שהייתי בחיים שלי, הופעה ארוכה של איזה 40 שירים. קשה לי לבחור ולומר איזה שיר אני הכי אוהבת, אבל אני יכולה לציין כמה: אין מקום אחר, עתיד מתוק, תחזור תחזור, את לא כמו כולם, בן המלך, שלח לי מלאך, ואנחנו שניים ויש עוד כ"כ הרבה.... השיר הראשון שהכרתי היה רכבת לילה לקהיר, אפילו שרנו אותו במסיבת הסיום של כיתה ו', אבל הוא דווקא השיר שהיום אני פחות אוהבת.

orli1

New member
גידי גוב

קשה לומר על גידי גוב שהוא זמר גדול, או אפילו מבצע ענק, אבל משהו בשירים שלו תמיד עושים לי טוב על הלב, השירים מזכירים לי את תקופת התיכון שלי, את הצופים. בטח גם כי תמיד שרנו את השירים שלו. לפני כמה שנים ראיתי את גידי גוב בסניף דואר, ואני זוכרת שכל כך התלהבתי, ואפילו אמרתי לו שלום, כאילו הוא מכיר אותי... (פדיחה). לא הייתי בהופעה של גידי גוב לבד, אלא בהופעה משותפת של גידי גוב, אלון אולארצ'יק, אפרים שמיר, דני סנדרסון ומזי כהן. (כוורת גזוז). ההופעה היתה בניצנים, אחת ההופעות הטובות שהייתי בהן (ידעתי את המילים של כל השירים..) נראה לי שהחברה' האלו מציינים איזו תקופה אחרת ולכן אני כ"כ אוהבת אותם. אני אציין כמה שירים שאני מאוד מאוד אוהבת: שלל שרב, אין עוד יום, נאחז באויר, הנסיך הקטן, כלים שלובים, יש אי שם, עניין של זמן, על קו הזינוק

orli1

New member
שלום חנוך

בשונה מההמלצה על גידי גוב, שלום חנוך לדעתי הוא יוצר גדול, ומבצע ענק. לעניות דעתי, שלום חנוך הוא אחד היוצרים של הרוק הישראלי, ביחד עם חברי להקת תמוז. את שלום חנוך למדתי לאהוב בתקופה יותר בוגרת בחיי, אחרי הצבא. ובפרט אחרי שהייתי בהופעה שלו במסגרת פסטיבל אשקלון, הדהים אותי הקשר שלו עם הקהל, האנרגיה שהיתה על הבמה, הופעה שאחריה לא יכולתי להרדם מרוב אדרנלין שהיה לי... השילוב של שלום חנוך ואריק איינשטיין לדעתי שילוב קסום שיצר מיטב יצירות, גם במסגרת להקת "שבלול" וגם מחוץ ללהקה. אני ממליצה לכם מאוד להקשיב לשירים, לדעתי אחד הזמרים הגדולים. השירים שאני אוהבת: מה שיותר עמוק יותר כחול - בוצע במקור במסגרת להקת תמוז אנ'לא יודע איך לומר לך, ניגע אל החלום, ילדים של החיים, מחכים למשיח, קרן שמש מאוחרת, בלי לומר מילה (לאחרונה חודש ע"י מטרופולין), ככה וככה, אלה, לאט לאט, אל תקרא לי עם, גיטרה וכינור. יש עוד כ"כ הרבה, באמת קשה לי לבחור

orli1

New member
ללכת שבי אחריו

סרט זה בכיכובו של רובין ויליאמס, אחד הסרטים שיותר ריגשו אותי. ראיתי את הסרט לראשונה במסגרת שיעור אנגלית בבי"ס. הסרט מדבר מורה לאנגלית שסוחף אחריו סטודנטים וגורם להם ללכת בדרך שונה, לאו דווקא הדרך המקובלת. אני ממליצה בחום לראות הסרט, אני חושבת שהוא יעשה לכל אחד מכם משהו, ואולי אפילו ית לכם כוח להגשים את החלומות שלכם.

orli1

New member
לשון הפרפר

לשון הפרפר הינו סרט ספרדי, סרט שעוסק בתקופה שלפני מלחמת העולם השניה ונמשך לתוך המלחמה. הסרט פשוט מקסים ומתאר מערכת יחסים מדהימה בין ילד לבין המורה שלו בבי"ס. סרט זה גרם לי לאהוב סרטים זרים ובפרט את הקולנוע הספרדי.

orli1

New member
כנפיים שבורות

ואי אפשר בלי סרט ישראלי... בחרתי דווקא בסרט הזה כי לדעתי הוא הסרט הישראלי הכי טוב שראיתי. משחק מדהים של דנה איבגי מאיה מרון ואורלי זילברשץ בנאי. סרט מרגש וסוחט דמעות. הסרט עוסק בסיפורה של משפחה המתמודדת באופן יום יומי עם מות האב. אני לא רוצה יותר מידי לפרט על הסרט כדי לא להרוס למי שלא ראה. לדעתי מדובר בסרט הטוב ביותר שיצא כאן, ואני ממליצה בחום לראות אותו.

למעלה