"אני אמא" -

בימבילי

New member
../images/Emo23.gif "אני אמא" -

זה המשחק האהוב על בתי, נוגה, בחודשים האחרונים. נולד לה אח לפני חצי שנה. היא בת 3 ו - 3 חודשים. ובחודשים האחרונים היא הרבה פעמים משחקת שהיא אמא, ואני נוגה , ואבא שלה הוא בעצם אבא שלי (כי אני היא) ואמא שלי היא אמא שלה (מאותה סיבה). כשאני אומרת לה משפט עם אבא, היא אומרת: את קוראת לו אבא, אני קוראת לו אייל. ובאמת קוראת לו אייל ולא אבא. כשאני אומרת משהו על סבתא, היא אומרת: סבתא שלך, אמא שלי. בשאר הזמן, כשהיא לא במשחק, היא הילדה ואנחנו ההורים. אנחנו עד עכשיו אפשרנו לה לשחק כמה שהיא רצתה ואנחנו משתפים איתה פעולה. זה גם עובר לה מעצמו והיא חוזרת להיות נוגה המתוקה (יש לציין שגם בתור אמא שלי היא חמה ואוהבת...) היום בקרה אותנו חברה שהעירה לנו שזה "לא נורמלי" - כהגדרתה. האמנם?

lulyK

New member
נשמע משחק נחמד

עם הרבה הקפדה על פרטים והבנה ובקיאות במבנה העץ המשפחתי..... משאירה למומחיות להגיד אם זה "נורמלי"

mummy

New member
בדיוק מה שרציתי לשאול... החברה

נורמלית? אני כידוע לך לא מומחית בגידול ילדים, אבל מה לא נורמלי במשחק הזה? נדמה לי שמאז שנולד לה אח, והשתנתה התפיסה שלה את המשפחה, ואולי גם הרבה דברים שאתם עושים/אומרים לה נותנים לה איזה שהוא תפקיד "אמהי" על אורי - ואת כל זה ביחד (ועוד) היא מתעלת למקומות בצורה שהכי מוכרת לה והיא הכי שולטת בה (כמו כל בני גילה) - לשחק בנדמה לי. ועוד - חייבת להודות שלקח לי כמה דקות להבין את הגניאולוגיה המסובכת בדוגמא שנתת (מי אמא של מי ומי סבתא, ואבא וכו'). אם היא מצליחה לעשות את זה לבד, לא רק שהיא נורמלית, היא גם מאוד מוכשרת! החברה הזו, הסבירה גם למה זה נראה לה לא נורמלי, או שהיא פשוט הסתפקה בזה?

לאה_מ

New member
באמת לא נורמלי - פשוט מדהים בעיני!

אם לא נראה לחברה - שלא תשחק במשחק הזה עם הילדים שלה.

בימבילי

New member
אכן, השליטה שלה ממש מדהימה ויש

פעמים שגם לנו לוקח קצת זמן להבין למי היא התכוונה בשושלת היוחסין (והיא לא מפספסת). והחברה זו לא ממש חברה אלא אמא של חברה שלה מהגן שהיתה פה היום והבטיחה לי ספר בנושא, כי ממש מדובר על בעית שליטה. גם אני חושבת שזה נורמלי, אבל פתאום, אחרי חודשים שאני מתפקדת כילדה בת 3, חשבתי שאולי אנחנו פה הלא נורמלים... שמחה לגלות שטעיתי. תודה!

ענתש

New member
נו, באמת... ונגה שלי (שנתיים

וחודש) קוראת לעצמה כבר שבוע "זובומפו" (zooboomafu). אל תשאלי, איזו בובה מהופ שהיא התאהבה בה.... כל מי שקורא לה נגה מקבל תשובה "אני זובומפו ! קפוץ קפוץ ישר לבוץ !" (כולל תצוגת קפיצות). לאשפז אותה ? מה רע בקצת דמיון.

מה לא נורמלי בזה?

רעות, בלי אח קטן, משחקת ככה כל הזמן. לגבי חברתך - תפקפקי בכל מה שאומרים לך, גם בדברינו, תפיקי מכל דבר שנאמר לך את מה שמתאים לך בלבד.

gudat

New member
איזה יופי

התאור שלך ממש שובה לב. לי זה נשמע נורמלי וחיובי ביותר.

אלדורית

New member
יופי של משחק

ותני לי לנחש--לחברה אין ילדים? הבת שלך נשמעת מתוקה וחכמה בטירוף. מצטרפת לעצתה של ליליה לנפות ולסנן היטב היטב עצות/ביקורת של אנשים אחרים, בפרט כשלא שאלת לדעתם.

תּמר

New member
משחק מדהים

ומעבר למתיקות של המשחק, נראה שהיא קלטה את מבנה המשפחה, שלהרבה ילדים בגילה קשה לתפוס (שלאמא יש הורים, לדוגמה)

אמברון

New member
גם אצלנו זה משחק נפוץ

ובעיני הוא נהדר! אגב, גם עומר בן שנה ושלושה חודשים ויעל בת חצי שנה...

בימבילי

New member
שלוש ושלושה חודשים? גם בעיני

זה נהדר ואנחנו משתפים פעולה לגמרי. בהנאה גמורה (זו גם דרך מצוינת ללמד אותה מה אנחנו רוצים שהיא תעשה. לדוגמא: אני אומרת לה: אמא, אני לא רוצה ללכת לישון. והיא אומרת: נוגה, את צריכה לישון. אני אקריא לך סיפור ותלכי לישון יפה עד הבוקר...)

אמברון

New member
לי הוא עושה הפוך על הפוך

הוא: "היללי, הכנתי לך ארוחת ערב. בואי לאכול" אני: "תודה רבה. אני באמת רעבה.מממממממממ" הוא: "את לא צריכה לאכול אם את לא רעבה..." (ומפנה את הפרודוקטים מהשולחן המאולתר). או למשל: הוא: "היללי, כבר לילה. הולכים לישון" אני: "אני רוצה לשחק עוד קצת" הוא: "בסדר. וכשנלך לישון אני אקרא לך כמה סיפורים שתבקשי..."

maya100

New member
ממש מקסים ומאוד מוכר

גם אביגיל (דקה לשלוש) משחקת איתנו במשחקי תפקידים "עכשיו אני האמא ואת הילדה" ומציינת ש"אבא שלך הוא מרק (בנזוגי)". אני מאוד גאה בה וגם את צריכה להיות, בתך מפותחת ומוכשרת!

אני חושבת

שמה שחשוב היא היכולת של הילד להבחין בין משחקי דמיון לבין המציאות. אולי כאן חברתך זיהתה משהו חריג?

למעלה