אורחנו היקר,המטיף אלברט סליבא

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifתודה רבה ל2סיס אלביר../images/Emo24.gif וhh

אכן היה לחץ זמן והאירוח במקום שעתיים התפרס על כארבע שעות, כך שהמטיף אלברט נאלץ להתנצל, והיה קשה לענות לכל השאלות במיוחד שענו באיחור לאחר תחילת האירוח. שימי לב שהיתה בקשה להעלאת שאלות עד לחצי שעה לפני האירוח גג
אז יקרה, תשובה כן תקבלי רק תמתיני עד הסוף שבוע ובשם ישוע גם תיעני.
אח יקר בישוע, אלברט סליבא, תודה רבה שוב, מכל הלב
ישוע יברך אותך ומשפחתך-אמן

האם יש התייחסות לסוגי המזון?../images/Emo21.gif|

האם יש סוגי מזון אסורים? האם יום א' קדוש? ומדוע? מה היחס לבן זוג מדת אחרת?

שלום רב לכנרת../images/Emo13.gif

1. סוגי מזון אסורים: כתוב ב- מורקוס 7: 14 הוּא קָרָא אֶת הֶהָמוֹן שֵׁנִית וְאָמַר לָהֶם: "הַקְשִׁיבוּ אֵלַי כֻּלְּכֶם וְהָבִינוּ. 15 אֵין דָּבָר הַנִּמְצָא מִחוּץ לָאָדָם יָכוֹל לְטַמֵּא אוֹתוֹ בְּהִכָּנְסוֹ לְתוֹכוֹ, אֶלָּא הַדְּבָרִים הַיּוֹצְאִים מִתּוֹךְ הָאָדָם הֵם הַמְטַמְּאִים אֶת הָאָדָם." ובהמשך 17 כַּאֲשֶׁר בָּא הַבַּיְתָה מִן הֶהָמוֹן, שְׁאָלוּהוּ תַּלְמִידָיו עַל הַמָּשָׁל. 18 אָמַר לָהֶם: "גַּם אַתֶּם חַסְרֵי הֲבָנָה כָּל כָּךְ? הַאִם אֵינְכֶם מְבִינִים שֶׁכָּל הַנִּכְנָס לְתוֹךְ הָאָדָם מִן הַחוּץ אֵינוֹ יָכוֹל לְטַמֵּא אוֹתוֹ, 19 כִּי אֵינוֹ נִכְנָס אֶל לִבּוֹ אֶלָּא לְבִטְנוֹ וְיוֹצֵא אֶל הַמּוֹצָאוֹת?" - בְּכָךְ טִהֵר אֶת כָּל הַמַּאֲכָלִים. 20 הוֹסִיף וְאָמַר: "הַיּוֹצֵא מִן הָאָדָם - זֶה מְטַמֵּא אֶת הָאָדָם, 21 כִּי מִבִּפְנִים, מִלֵּב בְּנֵי הָאָדָם, יוֹצְאוֹת מַחֲשָׁבוֹת רָעוֹת, זְנוּנִים, גְּנֵבוֹת, רְצִיחוֹת, 22 נִאוּפִים, חַמְדָנוּת, רִשְׁעָה, רְמִיָּה, זִמָּה, עַיִן רָעָה, גִּדּוּף, גַּאֲוָה, אֱוִילוּת. 23 כָּל הָרָעוֹת הָאֵלֶּה יוֹצְאוֹת מִבִּפְנִים וּמְטַמְּאוֹת אֶת הָאָדָם." באיגרת לקולוסי 2: 16 לָכֵן אִישׁ אַל יַחֲרֹץ עֲלֵיכֶם מִשְׁפָּט עַל־דְּבַר מַאֲכָל וּמַשְׁקֶה אוֹ עַל־דְּבַר מוֹעֵד, רֹאשׁ חֹדֶשׁ אוֹ שַׁבָּת, 2. לענין היום הקדוש! אין יום שלפי צו אלוהים הינו קדוש בברית החדשה, כמו קידוש השבת ושמירתו, תראי שורה למעלה, אין צו לגבי יום ושבת וחג, ויום ראשון נבחר מתוך הרגל לא יותר, ואולי הוא מסמן אצל רבים את יום קימתו של ישוע המשיח ביום ראשון. ישוע המשיח לא מבקש שנקדש ימים ושנים אלא שנקדש את עצמנו וגופנו שיהיו ראויים לרוח השכנה שתגור בו. ע"ע רומאים 12:1-2.

לגבי שאלתך השלישית שברחה לי..

האיגרת2 לקורונתים , 6:14-18 : אַל תֵּרָתְמוּ לְעֹל אֶחָד עִם הַבִּלְתִּי מַאֲמִינִים; כִּי אֵיזוֹ שֻׁתָּפוּת לִצְדָקָה עִם עַוְלָה? וּמָה רֵעוּת יֵשׁ לְאוֹר עִם חֹשֶׁךְ? 15 מַה הַסְכָּמָה יֵשׁ לַמָּשִׁיחַ עִם בְּלִיַּעַל? אוֹ מַה חֵלֶק לְמַאֲמִין עִם מִי שֶׁאֵינוֹ מַאֲמִין? 16 וּמַה קֶּשֶׁר יֵשׁ לְהֵיכַל אֱלֹהִים עִם אֱלִילִים? הֵן אֲנַחְנוּ הֵיכַל אֱלֹהִים חַיִּים, כְּפִי שֶׁאָמַר אֱלֹהִים: "וְשָׁכַנְתִּי בְּתוֹכָם"; "וְהִתְהַלַּכְתִּי בְּתוֹכֲכֶם"; "וְהָיִיתִי לָהֶם לֵאלֹהִים וְהֵמָה יִהְיוּ לִי לְעָם." 17 עַל כֵּן "צְאוּ מִתּוֹכָם וְהִבָּרוּ, נְאֻם יהוה, וְטָמֵא אַל־תִּגָּעוּ"; וַאֲנִי אֲקַבֵּל אֶתְכֶם. 18 וְהָיִיתִי לָכֶם לְאָב וְאַתֶּם תִּהְיוּ לִי לְבָנִים וּלְבָנוֹת, נְאֻם יהוה צְבָאוֹת. לא יתכן ששתי רוחות יגורו בבית, רוח אלוהים בלב המאמין ורוח זרה בלב הלא מאמין, יהיה ביניהם תמיד היתקלויות קשות, אחד יחפש את החומר והשני את הרוח, אחד את העולם והשני את מלכות אלוהים, כמו ספינה בשני קפטנים, היא תטבע.

noamgk

New member
שאלה.

במשך ההיסטוריה, הנצרות צברה לזכותה מספר לא מבוטל של נרצחים בקרב העם היהודי, רק בשל היותם מאמינים בדת אחרת. האם עובדה זו לא מפריעה לאדון המטיף לענות לשאלותיהם של גולשים יהודים? כמו כן, אשמח לדעת מה דעתך בעיניין מדינת ישראל, שהוקמה למרות הטענה המקובלת אצלכם, כי הא-לוקים נטש את עם ישראל והעביר את בריתו לנוצרים? אשמח אם הנהלת הפורום תנהג בהגינות ולא תמחק את הודעתי. תודה.

שלום רב, לשאלתך../images/Emo13.gif

שלא היתה סיבה למחוק אותה, זכותך לתהות ואני אענה כפי שאני רואה את הדברים לנכון: הנצרות הינה חיים שיש לחיות אותם ואינה רק דת של מצוות וכתובים, הספר הקדוש אומר שאנו צריכים להתנהג כמו שישוע המשיח התנהג, והוא הדוגמה שלנו באהבה וסלחנות ונתינה, כתוב באיגרת של בוטרוס הראשונה, 2:23 23 אֲשֶׁר חֵרְפוּהוּ וְלֹא הֵשִׁיב חֵרוּף, סָבַל וְלֹא אִיֵּם, כִּי אִם מָסַר דִּינוֹ לְשׁוֹפֵט הַצֶּדֶק; ועל הצלב ברגע הכי קשה, ולפני הסוף הוא אמר, תמחל להם אבי את חטאיהם כי הם לא יודעים מה הם עושים! המלחמות שאתה מתייחס אליהם, כמו מסעות הצלב אם אני לא טועה אינה מרוח אלוהים או בהובלתו, אז שרר עידן החושך, בכל הקשור לידיעת הספר הקדוש והבנתו, והנצרות כפי שהובלה שמילתו של האדון ישוע אינה אחרקאית או קשורה למעשים חשוכים אלו, כי הנצרות לא משדלת לרצח ואלימות, אלא לאהבה וסלחנות, בזמנו האדם בהשראת העולם החוטא והשטן לקחו את הענין לידיהם אז, כשזה אינו דבר אלוהים ולא דברי ישוע המשיח. לחלק השני משאלתך, ישוע הגיע לעם הנבחר שהיה העם היהודי , אך היהודים בזמנו דחו אותו וסירבו להכיר שהוא המשיח המושיע, ועל כן נאמר ב- 11 הוּא בָּא אֶל שֶׁלּוֹ וְאֵלֶּה אֲשֶׁר לוֹ לֹא קִבְּלוּ אוֹתוֹ. 12 אֲבָל לְאֵלֶּה אֲשֶׁר קִבְּלוּ אוֹתוֹ, הַמַּאֲמִינִים בִּשְׁמוֹ, נָתַן תֹּקֶף לִהְיוֹת בָּנִים לֵאלֹהִים.

מיקושה

New member
שלום../images/Emo13.gif

הגעתי עם הפרסומת של תפוז.. משו מציק לי.. בשבוע שעבר ביום שישי.. שודרה כתבה על יהודים משיחים המאמינים בברית החדשה.. אלו עדי יה -וה..למיטב הבנתי וידיעתי..אלו הם יהודים שהתנצרו.. שאלות.. 1. אם אני טועה בבקשה לתקן אותי.. 2. האם לכם הנוצרים זה לא מפריע שהנצרות הפכה למעין טרנד..ויסלחו לי כל היהודים המשיחים..לי זה קצת עצוב שיהודים ממריים את דתם..

שלום רב למקושה../images/Emo13.gif

יהודים משיחיים בכלל לא קשורים לעדי יהווה, והאחרונים אינם זרם של הנצרות כי הם לא מכירים בבסיס האמונה הנוצרית משיחית. ולא נרחיב על עדי יהווה כי זו לא השאלה. ההחלטה להפוך ליהודי משיחי הינה החלטה ובחירה עצמאית מאוד, כל אחד מקבל את הבחירה ומחליט לעצמו ובדיוק בשידור שהתייחסת אליו בכתבה על היהודים המשיחים נאמר בפירוש שאינם מגדירים את עצמם כנוצרים אלא כמשיחיים, ההגדרה היא אינדיוודואלית והעיקר מה בסיס האמונה, לנו זה לא מפריע, וכמו שבכל קהילה וקבוצה מלוכדת שמאמינה בעקרון אפילו פוליטי כל מצטרף חדש שמאמין בעקרונות ומזדהה איתם מבורך הוא, ושוב בלי להתעסק בשידול להמרת דת או שכנוע בכוח כי זה לא משרת שום מטרה ממטרות האמונה שהינה בחירה חופשית לגמרי וצריכה להגיע מלב שלם ומסור.

eoli

New member
שלום ! יהודה איש קריות.

כידוע,יהודה איש קריות הפך לאידיאל שלילי , ומהסיבה הזו נובעת האנטישמיות. לאחרונה התברר -ע"פ כתבים שהתגלו - שיהודה איש קריות היה תלמידו הקרוב ביותר של ישו, ולמעשה הוא עשה בדיוק את מה שישו ביקש ממנו, כלומר,להסגיר אותו לפונטיוס פילטוס,כי הגיע הזמן שלו למות. שאלתי.מדוע איכם מפיצים את הממצאים על יהודה איש קריות בכל אמצעי המדיה, כדי שכל נוצרי בעולם ידע על כך,ובכך להקטין או להעלים את תופעת האנטישמיות ? תודה.

salt of earth

New member
תגובה.

אני לא עונה במקום האסיס אלביר כמובן ואני בטוחה שהוא ייתן תשובה באירוח הבא. את כמובן מדברת על התגלית שנמצאה בשנת 1970 ופורסמה רק לפני שנה בזמן חג הפסחא שלנו כדי "לערער" לכאורה את הנצרות, (וכמובן שזה שטויות גמורות), הכתב יד מתוארך לשנת 340 כלומר 300 שנה אחרי ישוע, ואז בטוח שמי שכתב אותו לא היה יהודה איש קריות ולא היה אדם שחי במאה הראשונה אחרי ישוע. כתבי היד שנתגלו הם של קבוצה שנקראת גנוסטים (תעשי חיפוש בפורום כי דיברנו עליהם כבר) והשם הזה מתאר תנועות דתיות בעולם הרומני העתיק שאין להם קשר לנצרות מתנגדים בצורה חמורה לכל הדברים הפיזיים ומאמינים רק ברוח ולכן הם מתנגדים לכך שישוע היה בשר אלא רק רוח, ומאמינים כי הגוף זה כלא וצריך להשתחרר ממנו. בכתב יד עצמו שהוא רק 7 דפים ומדבר על רק היות ישוע בירושלים והוא היה נוהג לצחוק הרבה, ושם אף מוזכרת האלה باربيلو בארבילו שהיא האם האלים אצל הגנוסטים. באחד מהמשפטים בכתב יד הזה, לפי טענת הגנוסטים: אומר ישוע ליהודה שהוא רוצה שיגאל אותו מהגוף הזה שכולא אותו ואם הוא יפתר מהגוף הזה אז הרוח שלו תשתחרר (זה חלק מהאמונה של הגנוסטים). עכשיו ישוע היה יהודי, ומשפט כזה זה רצון להתאבד !!! בקיצור הגנוסטים הם לא נוצרים, והכתבים שלהם הם לא כתבים נוצריים, והדבר היחידי שקשור אולי לנצרות זה שהכתב יד מזכיר את ישוע ואת יהודה איש קריות. הכנסייה הראשונה התנגדה לגנוסטים והדבר המדהים שהיו ידוע על הקיום של הכתב יד הזה מתמיד ואפשר לראות בכתבי אבות הכנסייה התייחסות לטענות הגנוסטים. ולכן הגילוי הזה רק מחזק את צדקת העמדה של הכנסייה הראשונה אשר שימרה את האמונה הנוצרית מפני קבוצות מוזרות כמו הגנוסטים. ולכן, הגילוי הזה (שהיה ידוע על קיום הכתב יד מזמן) לא הרעיש ולא ערער שום ייסוד אלא באופן מצחיק רק חיזק את צדקת הכנסייה הראשונה של השליחים
אז את שאלת את השאלה בהנחה שמה שכתוב בכתב יד של חבורה עם אמונות מוזרות ומנוגדות לנצרות שנכתב 300 שנה אחרי ישוע הוא נכון. אבל כמו שהוכחנו זה כלל וכלל לא טענה נכונה. ולכן די תמוה שאת מבקשת מאיתנו להפיץ דברים כאלו. תארי לך שאני עכשיו כותבת גרסה שלי על נושא מסוים שקרה לפני 300 שנה (שנת 1707) ואחרי 1800 שנה יימצאו מה שאני כתבתי ויחליטו כי הכתב יד שאני כתבתי יותר נכון מאשר עדויות אמיתיות משנת 1750. ועוד יעשו על זה תוכנית בנשיונל ג'יוגרפיק עם טענות היסטוריות לא נכונות כמו הטענה שהגנוסטים היו נוצרים
ישוע בגבורתו הגדולה סלח לאלו שפגעו בו על הצלב וכאשר נזכיר לכל נוצרי את מעשיו הנפלאים של ישוע זאת התרופה הטובה ביותר נגד האנטישימיות הנוראית

למעלה