אהבה (1)

~דויד~

New member
../images/Emo23.gif אהבה (1) ../images/Emo23.gif

היי פינה חדשה בניהולי אין לי שמץ של מושג מה הולך להיות בפינה הזאת אתם מוזמנים

~דויד~

New member
גלדיאטור, הסרט

מי שלא ראה את הסרט, אז אל תתן לי לגלות לך את העלילה. קרא זאת אחרי שתראה את הסרט - המלצה שלי. הסרט הזה נותן מושג על מה זאת אהבה, לדעתי. ראש הלוחמים, אשר היה מחובר לאהבה, נופל באופן חד לתחתית. הלוחם מת ונולד מחדש. הוא נותר מחובר לאהבה. הוא לא מאבד את האמון. הוא לא הופך עצמו לקורבן. ושוב פעם הוא מגיע לפסגה, ומערער את מעמדו של המלך הרשע. הוא מקבל עזרה ועידוד מהמלכה, ושם לו למטרה להציל את העולם, גם אם הדבר יעלה לו בחייו.

~דויד~

New member
סבל זה אחלה

אם אנחנו רוצים להיות מאושרים, אז גם כשאנחנו סובלים, עלינו להיות מאושרים.

תשובה נוספת:

להיות ממוקדים ברגע הפרידה שלנו מהעולם. זהו רגע שיגיע - עבור כולנו. הרגע הזה נותן פרופורציות. נותן אמת.

נתיב האהבה, נתיב הפחד

מתוך הספר "דרך האהבה" (דון מיגל רואיס, הוצאת שמעוני, תרגמה דורית לנדס): "לאהבה אין שום התחייבויות. הפחד מלא התחייבויות. בנתיב הפחד, אנחנו עושים הכל מפני שאנחנו חייבים לעשות זאת, ואנחנו מצפים שהזולת יעשו דברים מפני שהם חייבים לעשות זאת." (עמוד 57) "לאהבה אין שום ציפיות. הפחד מלא ציפיות." (עמוד 58) "האהבה מתבססת על כבוד. הפחד אינו מכבד שום דבר, ובכלל זה את עצמו. אם אני מרחם עליך, פירוש הדבר הוא שאני לא מכבד אותך. אינך יכול לבחור בעצמך. כאשר אני צריך לבחור למענך, הרי שבאותו הזמן אני לא מכבד אותך. אם אני לא מכבד אותך, אני מנסה לשלוט בך. רוב הזמן, כשאנחנו אומרים לילדינו איך לחיות את חייהם, זה נעשה משום שאיננו מכבדים אותם. אנחנו מרחמים עליהם, ואנחנו מנסים לעשות למענם מה שהיו צריכים לעשות לעצמם." (עמוד 58) "האהבה אכזרית; היא אינה מרחמת על איש אך יש בה חמלה. הפחד מלא רחמים; הוא מרחם על הכל. אתם מרחמים עלי כשאינכם מכבדים אותי, כשאינכם חושבים שאני חזק די הצורך להצליח." (עמוד 59) "האהבה אחראית לגמרי. הפחד מתחמק מאחריות, אך אין פירוש הדבר שאין לו אחריות. הניסיון להתחמק מאחריות הוא אחת השגיאות החמורות ביותר שאנחנו עושים מפני שלכל פעולה יש תוצאה. כל דבר שאנחנו חושבים, כל מה שאנחנו עושים, גורר תוצאה. אם אנחנו בוחרים, תתקבל תוצאה או תגובה. אם איננו בוחרים, תקבל תוצאה או תגובה. אנחנו נחווה את תוצאותיהן של פעולותינו בדרך זו או אחרת. משום כך כל בן אדם אחראי לגמרי למעשיו, אפילו אם אינו רוצה בכך." (עמוד 59) "האהבה תמיד מסבירה פנים. הפחד תמיד מזעים פנים. הפחד ממלא אותנו במחוייבויות, ממלא אותנו בציפיות, בלא שום כבוד, תוך התחמקות מאחריות ותחושת רחמים." (עמוד 60) "הכעס אינו אלא פחד שעל פניו מסיכה. העצב הוא פחד שעל פניו מסיכה. הקינאה היא פחד ועליה מסיכה. לנוכח כל הרגשות האלה שנובעים מפחד וגורמים סבל, נוכל רק להעמיד פנים שאנחנו מסבירים פנים. איננו מסבירי-פנים, איננו נעימים, מפני שאיננו מרגישים טוב, מפני שאיננו מאושרים. אם אתם בנתיב האהבה, אין לכם מחוייבויות, אין לכם ציפיות. אינכם מרחמים על עצמכם או על שותפכם. הכל מתנהל כשורה מבחינתכם, ועל כן תמיד נסוך חיוך על פניכם." (עמוד 60) "האהבה היא בלתי תלויה. הפחד מלא תנאים. בנתיב הפחד, אני אוהב אותך אם את מניחה לי לשלוט בך, אם את טובה אלי, אם את מתאימה לתדמית שאני מתקין לך." (עמוד 61) "מרבית האנשים חיים במשך כל חייהם בנתיב הפחד. הם מקיימים קשר מפני שהם מרגישים שהם חייבים לעשות את זה. הם נמצאים בקשר שבו יש להם כל הציפיות כלפי השותף שלהם ולגבי עצמם." (עמוד 61) "בנתיב הפחד יש לנו כל כך הרבה תנאים, ציפיות ומחוייבויות שאנחנו יוצרים הרבה כללים רק כדי להגן על עצמנו מפני כאב רגשי, כאשר האמת היא שלא צריכים להיות שום כללים." (עמוד 62)
הגיבו בחופשיות, חברים, אל תגבילו עצמכם בתגובותיכם!

deep ocean

New member
ואההההההההההההה

מיכל מוקסמת. פפפפפ, זה כל כך נכון!!! כל מה שנכתב כאן....זה פשוט זה! אני אדפיס את ההודעה להסתכל בה מידי פעם. תודה שריכזת את הכל ביחד.

בואו ניקח את הציטוט הראשון

"לאהבה אין שום התחייבויות. הפחד מלא התחייבויות. בנתיב הפחד, אנחנו עושים הכל מפני שאנחנו חייבים לעשות זאת, ואנחנו מצפים שהזולת יעשו דברים מפני שהם חייבים לעשות זאת." מי מוכן לגלות לנו דבר אחד (או יותר) שהוא עושה מפני שהוא חייב לעשות זאת? מי מוכן לגלות לנו דבר אחד (או יותר) שהוא מצפה שהזולת יעשה מפני שהוא חייב לעשות אותו? הזולת יכול להיות כל אחד - והוא יכול להיות מישהו ספציפי (פרטו). באהבה נטולת פחד בן

חייב לעשות זאת

טוב, אני אקח משהו מהעבר שלי. כשעבדתי במשרד, הלכתי בבוקר למשרד כי הייתי חייב לעשות זאת (כך הרגשתי / חשבתי). חייתי בנתיב הפחד. מי מכם יכול להביא דוגמאות מהחיים שלו, להימצאותו בנתיב הפחד?

~דויד~

New member
אני חייב להלחם באגו שלי

אחרת אני ארגיש חרא אני חייב למצוא עבודה, אחרת אני אהיה זקוק לתמיכה של אחרים, וארגיש שאני חייב להם משהו.

rainbow too

New member
גם אני.../images/Emo98.gif

חייב להלחם באגו שלי. אבל למה לשתמש במילה חייב? רוצה יותר מדוייק. ולמה להשתמש במילה(והנה פרדוקס) להלחם? לשחרר יותר נעים. באהבה ללא תנאי.

deep ocean

New member
אני מאד אוהבת את אח שלי הגדול

הוא היה עכשיו פה. ישבנו ודיברנו, אכלנו, קראנו עיתון. סיפרתי לו דברים, הוא סיפר לי. אני מאד אוהבת אותו. זה מה שאומרת כרגע המילה אהבה עבורי

למעלה