קאמבק מזעריי

../images/Emo222.gif קאמבק מזעריי

לצערי
אין לי זמן לנשוום.. אני עושה את הקאמבק המזערי לפינה דווקא עכשיו סתם כי אני מתחמקת מלהמשיך את העבודה בתולדות..
אז הרי לכם... בפעם האחרונה לימדתי אתכם לספר עד 10.. מישהו זוכר? מה לא?! ת-ז-כ-ו-ר-ת הפעם אני אמשיך קצת עד 20 ומשם אני אסביר בקצרה איך ממשיכים הלאה וכמובן שיש לכם גם את הקישור המקורי ככה שזה לא יהיה קשה מידי.. אז:
אוקיי בפעם האחקונה לימדתי אתכם עד 10, למען האמת מ-10 זה כבר לא כ"כ בעיה בגלל שזה בסה"כ חוזר על עצמו.. אותם מספרים עם תוספת טוֹיִיֶסטָה בסוף דוגמא: 11
yksitoista
yksi (אוּקסִי)+טוֹיִיֶסטָה
אוּקסִיטוֹיִיֶסטָה עוד דוגמא: הספרה 16
kuusitoista
toista+kuusi
קוּסִי+טוֹיִיֶסטָה=קוּסִיטוֹיִיֶסטָה
20 ומעלה מ20 זה בעצם אותו עיקרון רק שכאן זה דומה מאוד לעברית- קודם הספרה עצמה, 20 ואז נוספות הספרות אחריה. דוגמא- 20 = kaksikymmentä
קָאקסִי+קוּמֵנטָה למה אני מפרידה? פשוט, קָאקסִי מציינת את המסר עצמו והקוּמֵנטָה מציין את העשרות וחוזר על עצמו עד 100 כאשר רק הקידומת (הספרה עצמה- 3,4,5) משתנה. דוגמאות:
30|שמאל|kolmekymmentä
kymmentä+kolme
קוֹלמֶה+קוּמֵנטָה
קוֹלמֶקוּמֵנטָה
50|שמאלviisikymmentä
kymmentä+viisi
ווִיסִי+קוּמֵנטָה
ווִיסִיקוּמֵנטָה מסתבר שאין לי עוד מקום.. אז.. עד הפעם הבאה.. אני מקווה שאני אצליח למצוא זמן שבוע הבא... מקווה שהשכלתם, שהבנתם ובעיקר שניהנתם.. (אם לא הבנתם זה בידיוק המקום לשאול עוד שאלות ולבקש עוד הסברים.. אני לא עושה את זה בשביל עצמי להזכירכם..אלא בהחלט לגמרי בשבילכם..)

milkshakit

New member
מורוש חמודה!!! ../images/Emo99.gif

מקווה שיהיה לך זמן לנשום בקרוב
תודה רבה על הקאמבק הזה, אפילו אם הוא קטן מה זה משנה?!
תודה תודה תודה!

למעלה