צ'ק בנקאי

../images/Emo222.gif צ'ק בנקאי

במידה ורכשתי צ'ק בנקאי מהבנק שלי, והוא אבד לי לפני שהספקתי להעביר אותו לקונה, האם המשמעות היא כאילו אבד לי כסף מזומן, או שאפשר לבטל אותו, והכסף יחזור לי לעו"ש ?

בנקאי

New member
לא בדויק

באם אבד לך השיק הבנקאי ,יש לפנות לבנק שממנו יצא השיק ולהצהיר כי לא נעשה שום שימוש בשיק זה ושאתה מבטל אותו כדין ,הבנק מעביר את ההצהרה ליחידת הביצוע לשם מתן הוראה לשיחרור הכספים הנמצאים בחשבון . בהצלחה.

שאלה..

הבנתי שצק בנקאי זה כמו מזומן, האם הבנק באמת מוריד ל מהעו"ש את הסכום, או שהוא רק "מקפיא" אותו ?

אורי13

New member
הסבר

ברגע שאתה מקבל צ'ק בנקאי הכסף נמשך בחשבונך ועובר לחשבון פקטיבי (החשבון של הציק). אתה כבר לא תראה את הכסף ביתרתך. כאשר מושך הצ'ק מגיע לפדותו הכסף נמשך מאותו חשבון פקטיבי ומזכה את חשבונו.

תודה ! כלומר, אין לי מה לחשוש ממצב

שבו הצ'ק הבנקאי שלי אובד, מכיוון שבמצב כזה, לאחר הפרוצדורה, הכסף יחזור אלי לחשבון?

ואם גורם עויין ימצא את הצ'ק לפני

שאני אספיק לדווח ? האם גם על צ'ק בנקאי ניתן לכתוב "למוטב בלבד" ?

bendavid

New member
לא להטעות - אם הצק אובד אתה בבעיה

והבנק יחזיר לך את הכסף רק אחרי 7 שנים

1טלינה

New member
אכן כך קורה

לעיתים הבנק מוכן להחזיר את הכסף תוך לקיחת בטחונות ו/או ערבויות למקרה שיבוא ב-7 השנים הקרובות איזה "אוחז כשורה" שינסה לפרוע את השיק. לכן עיצה שלי, אל תיקחו שיק בנקאי שאינו "למוטב בלבד".

benedictine

New member
רק לאחר 7 שנים יש התיישנות

אומנם בד"כ שיק מכובד רק עד 6 חודשים מיום מועד פרעונו, אבל מבחינה משפטית רק לאחר 7 שנים יש התיישנות.

bendavid

New member
תעשי מאמץ לשלם בצק רגיל

או בהעברה בנקאית - פחות צרות

למעלה