מסביב לעולם

gesus

New member
מידענות בחו"ל../images/Emo222.gif

שלום לחברי הפורום אני מעוניין לדעת עד כמה תחום המידענות מפותח בחו"ל בכלל ובקנדה בפרט. כרגע אני עובד בחברת יפעת ומתעסק עם התחום של תקשורת, מדיה ומחשבים ומחכה שיאשרו לי תושבות בקנדה. בינתיים אני מנסה לברר מה הסיכוי שלי למצוא שם תעסוקה בתחום הזה. אשמח לשמוע מאנשים שיש להם ניסיון וידע מהתחום בחו"ל או לחילופין, הפניות לאתרים רלוונטים.

Sapientia

New member
../images/Emo222.gifשאלה לספרנים/ות בחו"ל

אני סקרנית- הרעש בספריות האקדמיות בארץ מוציא אותי מדעתי. אני מוצאת את עצמי משמרת היטב את הסטריאוטיפ, ועושה "ששש" כמה פעמים ביום. הם לא משתיקים פלאפונים, עונים לכל צלצול ומדברים בקול רם; הם נכנסים עם אוכל וקפה אם הם רק מצליחים; הם פוגשים חברים בקריאות "היי!" רמות; הם מתיישבים על השולחנות ושמים רגליים בכל מקום... ואני תמיד חושבת לעצמי: "גרררר! ישראליזם!!
" בכל העולם ידוע שספריות זה מקום שקט- רק אצלנו לא קולטים! תלמיד אנגלי לעולם לא ידבר בסלולרי בספריה. אז רציתי לשאול אנשים שעובדים או עבדו בחו"ל- האמנם

Sapientia

New member
../images/Emo222.gifמסביב לעולם../images/Emo222.gif

כל מה שקשור למידענות בחו"ל.

sashkashurik

New member
לצערי, כן.

בשתי ספריות עבדתי ובשתיהן אנשים די מקשיבים לספרנית.
אף פעם לא ראיתי אף אחד אוכל בספריה, המים ומשקאות קרים בקונטיינרים סגורים מותרים, גם הפלאפונים מותרים פה, אבל מצפים מאנשים שאחרי שהם עונים על הצלצול, שהם ייצאו לדבר החוצה (והם אכן עושים כך). בדרך כלל שקט בספריות בלי רעשים. לפעמים איזו חבורה רעשנית תיכנס, אבל מיד בכניסה כשהם קולטים שהם בספריה, הם מורידים את הווליום. סך הכל אני ממש לא מתלוננת מהציבור פה. פה=ארה"ב, קליפורניה. נ.ב.: אני רוצה לציין שאני עובדת ועבדתי בספריות אוניברסיטאיות. אני מתארת לעצמי שספריה ציבורית הרבה יותר רעשנית.

Sapientia

New member
לצערי גם אני דיברתי על ספריות

אקדמיות
זה ממש נוראי- כאילו אין להם שום תפיסה של מה זאת ספריה ואיך צריך להתנהג בה

little light

New member
לו היו עושים

קמפיין לספריות כמו הקמפיין שעשו בצעירותינו על "אסור לקטוף פרחים מוגנים!"....
דור שלם גדל עם ההבנה שאסור לקטוף פרחים ומנחיל את זה הלאה. דור שלם יוכל לבקר בספריות, לא לפחד מהן ועדיין לשמור בהן על השקט, מתוך כבוד.

Sapientia

New member
../images/Emo45.gifאחלה רעיון../images/Emo9.gif

יש הרבה דברים בארץ שצריך לחנך אליהם מגיל צעיר- נהיגה נורמלית, סבלנות וסובלנות, איכות סביבה... ספריות כדבר מכובד ומהנה נוספות לרשימה. חבל שבארץ חושבים שהדברים האלה לא עומדים בראש סדר העדיפויות

נשנש2

New member
מתסכל...

אין לי מה להוסיף, רק שזה מתסכל שאנחנו צריכים לעשות ש... בלי סוף...

Sapientia

New member
חחח... אצלנו בטכניון אנחנו באמת

באמת חייבות, אחרת זו לא תהיה ספריה- אלא מתנ"ס

למעלה