כרטיס ביקור Rita Berghuis-Ensing

ayala26

New member
../images/Emo222.gifכרטיס ביקור Rita Berghuis-Ensing

"קווילט צריך לספר סיפור" אומרת ריטה ברחהאוס-אנסינג. זה לא היה תמיד ככה, כי כמו רובן ככולן התחילה גם הקווילטרית ההולנדית הזו עם שמיכה לתינוק, מזרון ללול ובגדים חמודים... לפני כשבוע הפכתי לחברה בגילדה ההולנדית לקווילטריות וכבר בגליון הראשון של רבעון חדשות הקווילט התוודעתי ליוצרת הולנדית שלא הכרתי קודם. על פני שלושה עמודים הוצגו יצירות מרהיבות בסגנונות שונים, החל מעבודות טלאים מסורתיות וכלה בציורים בבד. ריטה התחילה כקווילטרית מסורתית. היצירה השניה שיצרה נקראת Tegels (מרצפות) לפי דוגמת מרצפות בצרפת והולנד ועם בדים הולדנד ומתופר ביד.

ayala26

New member
התפתחות

צבעים גם הם משחקים תפקיד חשוב בקווילטים של ריטה. כדי להתקדם ולהתפתח למדה ריטה בקורסים שונים אצל אמני קווילט הולנדים שונים ובנוסף לטכניקות השונות למדה ריטה לצאת ולחפש את עצמה. Curious cube (קוביה סקרנית, ראו תמונה מצורפת) מציינת את תחילת השינוי. היא למדה שאפשר לעשות יותר דברים עם טקסטיל. אפשר לצבוע לבד בדים, להדפיס עליהם ולשלב חומרים שונים לגמרי. מה שמשך את תשומת ליבה הוא שחלק מהתלמידים האחרים בקורסים בכלל לא מקפידים על החוקים של המטלה ויוצרים דברים אחרים לגמרי. החופש הזה היה חדש לה אך היא זרמה איתו. מאז היא השתתפה בפסטיבלים ותחרויות באירופה והציגה בתערוכות בשיתוף עם אמני קווילט אחרים

roshida

New member
הקוביה מדהימה!

כל הכבוד איילה על ההתמדה., למרות שלא הייתי פעילה, קראתי את כל הסקירות שלך, ונהנתי מכולן. אני עדיין בשלבי התאקלמות למציאות הישראלית- מנסה לשלב קרירה, גידול ילדים ויצירה, עם כל הלחצים מסביב. היום הייתה הפעם הראשונה שנגעתי במכונת תפירה אחרי כמעט 3 חודשים.

ayala26

New member
לסיכום

ריטה יוצרת לרוב בסדרות של יצירות. רעיון יכול לבוא לידי ביצוע בצורות שונות ואת זה ניתן לראות בבירור בסדרה "עלים" ריטה מלמדת טלאים בצפון הולנד. מי יודע אולי יום אחד אקח אצלה שיעורים. הפעם יצא קצר כי אני יושבת במחשב לפטופ לראשונה בחיי בלי עכבר ולא כל כך מוצאת ימינה ושמאלה. באתר של ריטה אפשר לראות יצירות נוספות. גם קווילטים מסורתיים, אמנותיים, תמונות מתערוכות, אמנות לבישה, יצירות קליעה ועוד.

chayahd99

New member
../images/Emo45.gif קצר ולעניין

אכן אמנית מיוחדת עם עבודות מדהימות. הקוביה עם משחק הטבעות התלת מימדי ממש הקסימה אותי ובהיתי בתמונה כמה דקות מלאות. ולגבי המחשב הנייד, מהר מאוד תגלי שלעבוד איתו זה לא כ"כ נורא, פשוט כדאי ללמוד קצת קיצורי דרך לשימוש במקלדת ואז כבר כמעט ואין צורך בעכבר. אני עובדת המון על ניידים ומוצאת את זה מאוד נוח. שוב תודה על ההעשרה שלא נגמרת

שולרון

New member
תודה על שהכרת לנו את ריטה!

בנוגע לנייד - עוזר מאד לחבר עכבר...

אני אהבתי מאד את העבודה עם העלים

מדהימה בעיני סליחה שנעלמתי קצת אין לי מחשב קצת בלגן בבית כי הבן שלי חזר אחרי חצי שנה בהודו אז המחשב עבר מהחדר שלו שהיה פנוי לחדר של הבן השני ואני נאלצת לגנוב קצת זמן כשהוא לא נימצא "ממש צרות" אני עובדת על עבודה לתערוכה בראשון שעשויה מקטיפה ואנגלינה ומושפעת מאמנית שאיילה הכירה לנו ואני לא זוכרת את שמה אבל היא עבדה בשכבות והרבה אורגנזה והלחמות וריקמות אז אני מנסה את כוחי גם בטקסטורות מעניינות מקווה להעלות תמונה בקרוב ועוד יותר מקווה שיהיה מספיק טוב

ayala26

New member
נשמע מעניין מה שאת עושה

ושמחה שהפינה שלי מעוררת השראה. את מתכוונת ודאי לאומנית Helen Cowans שאפשר למצוא את הפינה שלה במאמרים בקטגוריה "אמנים" ואז לבחור בתת קטגוריה אמנים מחו"ל

חרוזית1

New member
אילה הפינה שלך כיפית במיוחד

אסנת על איזה תערוכה מדובר? את משתתפת? איזה יופי

למעלה