היום זה קורה

shaishoo

New member
../images/Emo222.gif היום זה קורה

בשעה 20:30 (זמן ליסבון) יוכרזו 7 פלאי עולם החדשים, ישנו שידור ישיר באתר וכמובן מי שרוצה להיזכר הנה הסקירה של מעריב

פרוייקט מטופש ומסריח מכסף

הפסל של ישו, נו באמת. אני יכול להקים אחד כזה אצלי על הגג. יש דברים שלא מתאימים להצבעה באינטרנט, כי רוב האנשים פשוט לא מבינים בזה מספיק. מה השלב הבא? רופאים יערכו הצבעה באינטרנט אם לנתח או לא?

jeshu

New member
אתה סותר את עצמך רופאים דווקא כן מבינים בניתוחים ויש התייעצויות עם מומחים דרך האינטרנט היום בעידן המצלמות הדיגיטליות הם כבר לחייבים בכל מקרה להיות בחדר הניתוח כדי לתת עצה.

kogawa

New member
סותר עצמו אבל צודק!

בעידן בו הקהל מצביע במסרונים על כל דבר, גם המוזלאום של מאו-דזה-דונג אם היה מועמד היה זוכה לפני האתר המועמד בצ'אד. האבסורד הוא שהפילו לראשות הממשלה עושים משאל בין אנשים שאינם מבינים בזאת כלום, וזה העם... בקרוב יעשו גם את הבחירות במיסרונים

ליאורט1

New member
מה לעשות שהעם הוא זה שבוחר בבחירות

ואת המשאל עושים בקרב העם. זה שהמשאל אולי לא משקף בדיוק את הדמוגרפיה בארץ או שהשאלות שנשאלות מוטות לאחד הצדדים זה כבר משהו אחר. הרי סקר רק אצל "מומחים" היה משקף בצורה גרועה בדיוק באותה המידה. בקשר לתחרות הזאת, ברור שזה פרוייקט מסחרי והעדות לכך היא שעכשיו הם רוצים לעשות גם תחרות פלאי עולם מהטבע. שזה עוד הצבעות ועוד כסף. אבל זה ליגיטימי לגמרי לדעתי. מי שרוצה להצביע שיצביע. למה לא?

kogawa

New member
מדברי המשורר שלום חנוך:

"הציבור מטומטם ולכן הציבור ישלם, מה שבא בקלות באותה הקלות יעלם.." מחכים למשיח. הציבור הוא לא הפורום לשאול בנושא "כוכב נולד", "נולד לרקוד" ודומיהם, ובטח לא בנושא המשפיע על חיינו כמו חברי כנסת וראש ממשלה. לגבי פלאי הטבע, הפלא מספר 1# הוא כנראה שהיקום שלנו יש עליו עדיין חיים אחרי מה שאנחנו עושים כדי להרוס אותו.

jeshu

New member
כמה דברים אתמול ב"רואים עולם" הראו כתבה שבה הסבירו מנהלי אונסק"ו שאין להם שום קשר לתחרות הזאת.מנהל אתר גיזה במצרים אמר שהפירמידות לא שם כי הן מעל כל זה.אני מברך על שתי האמירות האלה. בנוגע לכוכב נולד לרקוד וכו' - אין לי שמץ של ספק שבגיבוב האינפנטילי הזה יש לשאול אך ורק את העם. ואם כבר הפלא מס' אחד הוא שיש עדין חיים על הכוכב שלנוץבנוגע ליקום אני פשוט לא יודע. אגב,מוזילאומים - אני חושב שביחס אליהם זה עניין מעניין (פלא עולם?) שאצלנו יש רחבת קבר שקטה,צנועה עם נוף יפה ואם תתלבש לא הכי צנוע (גם לא להגזים),תרכב לייד הקבר על אופניים או תטייל שם עם הכלב זה הכל בסדר גמור.

eliaviel38

New member
סותר עצמו אבל צודק

הרסת אותי ! חשבת לרגע אם הסתירה נמצאת במשפט הקצר שאמרת לעיל ?

natyh

New member
סותר אבל טועה

העם בחר נכון איה סופיה בחוץ מאצו פיצו בפנים אולי העם בכל זאת מבין משהו ...

הכוונה שלי ב"הצבעת הרופאים"

היא שהם יפנו לציבור הרחב בשאלה אם לנתח פציינט מסוים או לא. זאת רק להמחיש את האבסורד ההולך וגדל בו כל דבר הפך לדמוקרטיה, כאשר בנושאים מסויימים זה פשוט לא מתאים. זה בהחלט לא אבסורד שעם יבחר מנהיגים, כי מדובר באנשים שמשפיעים ישירות על חייו, אבל זה כן מטופש שהמוני קטינים והדיוטות יצביעו באינטרנט על פלאי העולם, כאשר סביר להניח ש-80 מהמצביעים לא יודעים כלום על רוב האתרים המועמדים. זה כאילו אני אצביע באינטרנט במשאל על "הביולוג הימי הכי מוצלח" ואבחר כמובן במועמד הישראלי. אני שמח שאונסק"ו התנערו מהשטות הזאת ולא התפתו לפופוליזם זול.

ליאורט1

New member
למה מטופש?

מה זה משנה מי בוחר? מישהו זיהה הזדמנות עסקית ויצר סקר בקנה מידה עצום, סקר בלי שום חשיבות מעבר לכך. עובדה שזה נושא שמעניין לא מעט אנשים הרי הצביעו(לפי הפירסומים) מאות מליוני אנשים. אני לא רואה הבדל בין הסקר הזה לבין כל תחרות אינטרנטית אחרת. באותה המידה אפשר היה לבחור את 7 הנשים היפות בעולם או את חמשת הסרטים הכי גרועים של העשור. אין שום הבדל.

יש הבדל עצום

מלכות היופי זה משהו מאוד עממי ובסיסי, לא משהו שמצריך לפחות הבנה מינימלית באדריכלות, בהיסטוריה ובגאוגרפיה. לגבי הזדמנות עסקית - אני מסכים איתך לחלוטין. זו הזדמנות עסקית, לא שום דבר מעבר לזה.

ihtiyar

New member
מומחים? מישהו אמר "מומחים"?

1. כדי לבחור פלא-עולם כלשהו, מה בדיוק צריכה להיות מומחיותו של ה"מומחה"? ארכיטקטורה? חוזק חומרים? פיסול מודרני? 2. במה עדיפה של "מומחה" כלשהו על דעתה של נערה מקולומביה או ישיש מסיציליה, כשמדובר במשהו ערטילאי כמו "פלא" עולם? 3. מלכתחילה הרשימה מופרכת. האם מסורת מתמשכת ועבודת צוות כדי לבנות את האקרופוליס, למשל, היא "פלא" גדול יותר מיצירת הסמפוניה התשיעית של בטהובן - יצירת כמעט-יש מאין של אדם בודד וחרש? או ציור ה"גרניקה" של פיקאסו והקפלה הסיסטינית של מיכלאנג'לו? 4. יש בעולם הרבה מומחים לכלכלה שזכו בפרס נובל - ותראו איך כלכלת העולם נראית. העולם שורץ מומחים לאסטרטגיה, ומומחים למלחמה בטירור, ובעלי פרס נובל לשלום - ובזכות המומחים האלה עולמנו הוא מקום רגוע ובטוח, כידוע לכולם. הבה ניתן למומחים שימשיכו להחליט בענייני חינוך ותרבות, פוליטיקה, בריאות, מלחמה ושלום - ויהיה לנו עולם מופלא. ממש "פלא תבל" בקנה-מידה קוסמי. כ-ו-ל-ו עוד אירוע חסר חשיבות מעבר לחזיז תקשורתי קטן שהֵדַיו כבר מתפוגגים.

jeshu

New member
אוי אוי דמגוגיית האנטי מומחים "מומחים" אלה האנשים שמגדילים את הידע האנושי ומשתמשים בו ומדריכים אחרים איך להשתמש בו. ככה אתה לא צריך לחיות על העצים ולאכול נמלים לארוחת בוקר. האם הם עושים טעויות? כן,אלה רק בני אדם ובימינו מומחיות היא בתחום צר מאוד הרבה פעמים (הידע רב ,מה לעשות). הבעייה היא יותר עם הפוליטיקאים שבמקרים רבים הם ממש לא מומחים בכלום (חוץ מאולי פוליטיקה).ראה ערך "רוחמה אברהם" למשל.

ihtiyar

New member
מומחה ל"פלאי עולם"?

נסה להגדיר בבקשה את כישוריו, OK? השרה החדשה יכולה בהחלט להיות "מומחית לפלאי עולם" בהתאם לכל שאר כישוריה המופלאים....

jeshu

New member
מומחה אחד? בודאי שלא. אם כבר אז צוות של מומחים. בכל אופן,רוב אם לא כל מה שהיה מועמד אלה הם יצירות פאר (מה יותר ומה פחות) ארכיטקטוניות.

sailor

New member
הזקן צודק

אין למומחה כלשהו או לכל צירוף של מומחים מתחומים שונים יתרון על אדם משכיל ורחב אופקים שלמד את הנושא (בפרט כיום כשלא צריך לשבת הרבה בספריה אלא רק לגגל). מעבר לזה, להגדיר אתר כלשהוא כעולה מנפלאותיו על אתר נפלא אחר הוא דירוג מטופש ומיותר, המתאים לתייר המאורגן הממוצע שרוצה לסמן V-הייתי כאן. ישנם מאות אתרים שהם פלאים מעשה ידי אדם, וכל אתר נפלא בפני עצמו ולא ניתן להשוואה עם אתרים אחרים. האם וילה רומנה בסיציליה או מגדלי צ'אם בניה טראנג ושאר שרידי תרבות צ'אם בוויטנאם ראויים פחות מאיזשהו אתר אחר לכינוי "אחד מפלאי העולם"? או מערות הנזירים במדבר יהודה? תרדו מדירוג וסימון V. מצידי עדיף שיצניעו את האתרים ולא נראה שם את האוטובוסים עם תיירים אמריקאים, יפנים ואירופים. אבל כאמור, כל זה נובע אך ורק מאינטרסים מסחריים ויעשה טוב רק לחברות התיירות הגדולות, ולאתרים עצמם ייגרם רק נזק.

Y u k k i

New member
../images/Emo15.gif../images/Emo203.gifמישהו יודע, באיזה ערוץ/שעה

אפשר לתפוס שידור חוזר? וגם, איפה אפשר לראות את ההצבעות באחוזים? (פסל ישו? נו באמת.. ) או לחלופין, אם יש פורום יותר ספציפי לשאול בו את השאלות האלה.. (כי רק הפורום שלכם יוצא בחיפוש מתקדם של "פלאי תבל" בתפוז) תודה

למעלה