שנינוש 1

New member
אז ככה...

אני די מסכימה עם מה שמשי אמרה. ועכשיו עקב מרתון מחודש אני יכולה להגיד שדין אמר לסאם שהוא מאמין רק במה שהוא רואה מול העיניים שלו בעונה הראשונה בפרק שהוא התחשמל וסאם לקח אותו לכומר העיוור ההוא שחשב שיש לו כוחות ריפוי אבל בעצם אישתו כבלה ריפר אחד... בכל מקרה- אני חושבת שגם אם קאס יצליח למצוא את אלוהים לא תהיה לזה הרבה משמעות מבחינת האמונה של האחים בגלל כמה סיבות- 1. אם אלוהים באמת קיים אז למה הוא לא מתערב ולא עוזר וכו'. 2. כמו שמשי אמרה למרות שהמלאכים קדושים וכולי דין אומר להם הרבה פעמים תודה אבל לא תודה ושהם יכולים ללכת לעזאזל כשהם מעצבנים אותו. אני חושבת שאם אלוהים יכנס בתור דמות לסידרה זה אכן הולך להיות בצורה ממש מפתיעה ובדרך שבחיים לא נחשוב עליה ואני כבר לא יכולה לחכות (פגרה מפגרת ><). ואגב אני חושבת שגם אם הייתי רואה מלאכים או את אלוהים והיו אומרים לי שכל דת כלשהי היא צודקת, אני מניחה שהייתי מתחילה להאמין בה. אבל אם המלאכים היו דומים איכשהו למלאכים בעל טבעי אז לא הייתי חושבת בכלל על כנסייה כי עם כל הכוחות שלהם והכוח שבטח יש לאלוהים (אם הוא קיים) אני מניחה שהם יכולים לשמוע תפילות מכל מקום. היו לי עוד דברים להגיד אבל אני כבר לא זוכרת
אז סיימתי לחפור לבינתיים. תעלו עוד דיונים- זה כיף!

alonback

New member
מפנה אותך לתגובה שלי למשי

ואם יש משהו שלא התייחסתי אליו תגיבי ואני אתייחס נ.ב. מצטער שלא שמתי לב לתגובה שלך מוקדם יותר ככה שאת יכולה להתעלם מההודעה שלי "תעודת עניות לפורום"

hodaya96

New member
שאלה קטנה

בסוף העונה הראשונה וסוף העונה השנייה (שני העונות היחידות שראיתי עד כה אבל אני ממשיכה במרץ סדרה מצוינת!) יש שיר ממש בתחילת הפרק.. מישהו יודע איך קוראים לשיר? ואני חייבת לומר שעל טבעי היא סדרה אחת הטובות! אין לתאר היא סדרה מצוינתתתת!!!

קרניjack

New member
טוב

אני אישית לא אהבתי את ההכנסה של המלאכים לסידרה וה"אנשה" שלהם לבני אדם, או הפיכה יותר נכון... הם ממש מתנהגים כמו בני אדם מבחינת רגשות ותכונות: מצא, שליטה, כוח, תחמנות...ממש לא אהבתי את זה כי מבחינתי הם צריכים להיות משהו שנשגב מבינה ומראייה, ממש כמו שקסטיאל בהתחלה נשמע כרעש שובר שכוכויות וכאור מסנוור. לא אהבתי את ההפיכה שלהם ליצורים פחותים כמו בני אדם, ובטח שלא את כל המלחמות שיש בינהם. אלוהים מבחינתי כל הסידרה צריך להישאר בעילום. לא להראות שהוא לא קיים שם, אלא בעילום שלא לידי המחשה ולא לידי דיון במילים עם האחים...היישות הגדולה מכל צריכה להישאר גדולה ונסתרת, אחרת אם היא תופיע בעוד בן אדם, לא משנה איך הוא יתגלה בפניהם, זה כבר יוריד מכל העוצמה, הכוח והמיסתורין. לגבי החזרה בתשובה- התוכנית לא יוצאת אף פעם מנקודה דתית ככה שאני לא מבינה למה צריכה להיות. האחים מילדותם גדלו על מלחמה ולחימה בשדים, זה מה שהם עסוקים בו והם כרגע בעיצומו של הפיכת האנושות לגיהנום. הם מכירים ויודעים שדים, תופעות על טבעיות ויודעים שי תמיד עוד ועוד ועוד. כמו ששואלים "האם באמת כל האגדות הן נכונות? האם כל מה שבעצם יש עליו סיפורים הוא קיים?" הם בתת מודע שלהם לדעתי מוכנים לכל תפנית. כרגע הם בעיצומה של מלחמה, לפניי כן הם היו במצוד לחותמים, ואפילו כשיש להם התגלות אלובית- זה לא כאילו הם ישבו מול הטלויזיה והגיע אליהם מלאך לסלון להאיר את הדרך הנכונה. הם בעין הסערה והם נתקלים בסופה. המלאכים לא באו אליהם בקטע דתי של התחזקות, הם באו בשביל המלחמה והעזרה (תקן אותי אם אני טועה, אני כבר לא כ"כ זוכרת). המלאכים מצטיירים בהתנהגותם כמאוד אנושיים, ממש כמו בני אדם, אז קצת קשה ללכת עם זה עד הסוף, כמו שאמרתי- זה פחות מרשים- הקיום של האל כך פחות מזעזע אותם. אין להם זמן להתעסק בזה. הם באמצע מלחמה, אין להם את הזמן והרצון להתחיל ללכת לכנסייה. את התפילה שלהם הם עושים על ישי מעשים. אני לא אתפלא אם יראו קטעים שלהם הולכים לכנסייה ומתפללים- אבל כשיש לידך מלאכים, אני חושבת שזה מיותר. חפרתי

alonback

New member
חפרת../images/Emo122.gif, אז אני צריך להגיב

אני אגיד שוב כי כנראה שלא ממש הובן, כשדיברתי על תהליכים של חזרה בתשובה לא התייחסתי דווקא לאחים אלה לכלל האנשים בסדרה הנחשפים לדברים שלא ניתן להסביר בצורה מדעית ורציונלית. אני יודע שאם אני הייתי עד למשהו שאני לא יכול להסביר הייתה קופצת לי לראש המחשבה "אולי זה כוח עליון, אולי זה אלוהים". בקשר למה שאמרת על המלאכים, זה מזכיר לי מאמר פילוסופי מאוד משעמם שנאלצתי לקרוא בקשר לדילמות מוסריות שבו נאמר שבזמן דילמה עלינו להחליט עפ"י מודל המלאך שאומר שהוא הדמות המושלמת, הנשגבת שיכולה להחליט החלטה עם ניתוק מוחלט מרגשות אנושיים, כנראה שזה סוג המלאך שאת חיפשת. אני מסכים שהכנסת אלוהים לסדרה באופן בוטה ומובהק כמו הכנסתו לגוף תהיה ממש שגויה וגם מאוד בעייתית (איך כותבים טקסט לאלוהים?) אני רק חושב שהרעיון של אלוהים, לא הדמות עצמה לפי דעתי היה צריך להיות קצת יותר מרכזי בסדרה.

קרניjack

New member
....

אני לא בטוחה שחשיפה לעל טבעי מתקשרת באופן ישיר לאלוהים, אלא באופן אחר לכל מיני כוחות או תופעות אחרות שלא מוסברות לנו. המדע לא יודע להסביר כל מיני תופעות, ולא נראה לי שמישהו משם מסביר שהתשובה היא "אלוהים"... כשהדמויות הלא טבעיות האלה מתגלות, יש לדעתי הבנה שיש עולם הרבה יותר גדול שלא היינו מודעים לא, מאשר פשוט להאמין בכוח עליון אחד. אני מאמינה שהגילחוי הזה גורם לך לחפש ולהתחיל לחקור על כל מיני אגדות ותופעות על טבעיות אחרות, אבל לא בהכרח לגרום להאמין באל. אתה יכול להיות מודע לקיומו, כחלק מכל התופעות "העל טיבעיות" שנחפשת אליהן, אבל בגלל שאתה חשוף לכל כך הרבה דברים אחרים (שהנצרות לא מדברת עליהן) אז הגילוי הזה ל בהכרח קשור לדת ולאל, זה קשור לשינוי נקודת הזויות של החיים מבחינך, על אופן החיים בעולם, על החיים שלך... כמובן שזה גם יכול להשפיע באופן ישיר על האמונה באל, להתחזק ולהאמין בכוח העליון הגדול מכל, אבל משום שהסידרה לא באה מנקודת מבט של התגשמות של סיפורי דת (חוץ מהמלאכים , אבל זה בתוך כל בליל הדמויות) אז ההקשר לאל הוא לא בהכרח ישיר. זה יהיה מעניין לעקוב אחריי מישהו שזה גרם לו יותר להתחזק ולהאמין, להפוך לכומר או למיסיונר ולעקוב אחריי מדיי פעם בפרקים בסידרה. מבחינתי המלאכים הם כמו שתיארתי- כוחות עליונים נשגבים, לא תחפוות של בני אדם שמחפשים כוח, את מי להדיח ורק במי לשלוט. זה לא העיסוק שאני מחפשת שמלאכים יעשו, זה לא קשור לרגשות אנושיים...וכן, הם לא צריכים להיות אנושיים, אתה יודע. ומי יודע, אולי הם יידחפו את האל לסידרה, אני חושבת שזה קצת בעייתי מבחינתם...קצת קשה "אכול" ולביים את זה, צריך לעשות משהו גדול באמת.

nk29

New member
אלהים קיים מתחילת הסדרה

ריפר (reaper) אלו אוספי הנשמות של האלהים, השדים שבהם נלחמים דין וסאם - שליחים של לוציפר - או שמו היהודי - הלל בן שחר - שבגד באלהים ונזרק לשאול. הטריקסטר - שהוא מוגדר בהופעה הראשונה שלו כחצי אל - ומתברר שהוא מלאך רב עצמה (כמה צפוי...), היה למעשה הכנה לאפקטים שיהיו בהפעת המלאכים - בעונה 4 . הקרב בין לוציפר ואלהים - די נדוש, ודי ברור שמבחינת הסדרה אם רוצים להביא את אלהים בהאנשה כלשהי - יעשו את זה עם ג'ון ווינצ'סטר - שלמעשה האבא של החים לוציפר ומיכאל, ואבא של סאם ודין - זה הכלי הכי הגיוני. ולמרות הכל - עדיף להשאיר אותו מאחורי הקלעים - יודעים שהוא קיים ולא יודעים איפה הוא ומה הוא עושה, ולאן הוא נעלם - ואיך הוא נראה. השד צהוב העיניים - "עזאזל" - זה הכינוי לפתח הגהנום בנצרות, וביהדות. (יש כמה פתחים ישירים לגהנום - אם מישהו ייתעניין אני אפרט על זה בהזדמנות), השד צהוב העיניים - הגיע מהגיהנום - ועד כמה שאני זוכר - גם הגהנום הוא בשליטה של אלהים. נוצר מצב שמפרק 1, בעונה 1 - יש קשר סמוי לאלהים - ובעונה4 -5 הקשר לאלהים נהיה יותר משמעותי וגלוי, אם זה על ידי הופעת המלאכים, ואם זה 4 הפרשים (הפרק עם הפרש "רעב" היה מדהים) - מה שנותנים לנו - זה הרבה מסרים, ובסוף בבום אחד גדול - מחברים את הכל לתשובות.

alonback

New member
מסכים עם כל מילה

גם אני חושב שהדמות האלוהית תמיד הייתה קיימת ברקע, אני רק חושב שלא הייתה התייחסות אליה. השאלה היא, אם יש כל כך הרבה רמיזות לנוכחות של אלוהים ולדת הנוצרית/יהודית (לא ממש זכורים לי אזכורים לאיסלם, בטח כדי לא להכעיס אותם) למה לא ראינו התייחסות ישירה לדמות האלוהית, ואני לא מדבר על הופעת אלוהים בצורה ממשית אלא יותר על דיבור עליו/אליו דבר שראינו קצת מאוד אם בכלל ממנו.

../images/Emo224.gifבדיוק רציתי לכתוב את זה ../images/Emo2.gif

כבר כתבתי באיזשהו שרשור מה אני חושבת על אלוהים.(אותו דבר,רק בקצרה)

WatchMeWatchYou

New member
באיחור מוגזם

אבל בכל זאת... (שנה ראשונה בלימודים, הזמן עוד לא מסתדר לי
) בעקרון, לא הפריע לי שתפקיד האלוהים לא הודגש בסדרה. אולי כי אני צופה בסדרה אבל לא מתעמקת בעלילה ודנה בה (כמו בסדרות אחרות למשל). מצד שני, עכשיו שאתה שואל ואני חושבת על זה, כן, חסרה קצת נוכחות האלוהים או הדת אליהם חוזרים בדרך כלל אנשים שמשהו קרה להם (אסון, על טבעי וכ"ו). לדעתי העניין עם האלוהים הנוצרי זה הגיוני. לא כי הנצרות היא הצודקת, אלא כי לסדרה אמריקאית ולקהל היעד הראשוני של הסדרה, זה מה שמוכר וידוע. לא הפריעה לי הדרך שבה הוכנס הסיפור לעלילה, וזה לא היה נראה לי מוזר או פתאומי. שוב, אולי כי לא כל כך התעמקתי בנושאים לעומקם ולרמה של יותר מלהבין את העלילה. חוץ מזה שקיבלנו בזכות זה את מישה, שהוא מקסים בעיני (בייחוד אחרי שיחה איתו..) ובכל זאת, כן יש משהו קצת מפריע בהתנהגות של המלאכים ובדרך שהם מוצגים. כשאני חושבת על מלאך, אני רואה איזה דמות נשגבת, טובה ואלוהית. זה התחיל ככה כשקאס הופיע לראשונה כאור וצלילים לא מוגדרים. אבל כל הקטע עם אנה, ואחר כך המריבות בין המלאכים נראה לי מלאכותי קצת. זאת אומרת, ברור שזה מלאכותי, אבל זה טיפה יותר מדי. מצד שני, כשרואים את קאס נגרר אחרי דין והולך למועדון חשפניות למשל, אני נהנית מהעלילה והצחוקים, אז פחות מפריעה לי העובדה שזה מוגזם. אני לא מאלה שצריכים לדון על כל דבר בסדרה (הזו לפחות). אני נהנית מהצפייה, אבל ברגע שנגמר הפרק, מעבר לסיומי פרקים שהם Cliffhangers, אני ממש לא מרגישה צורך לדון במה שמתרחש בה. ולדעתי זו אחת הסיבות שלא כל כך הפריעו לי דברים שהעלת כאן, עד שגרמת אותי לחשוב עליהם.

WatchMeWatchYou

New member
למרות שאם ממש חושבים על זה

היה קצת עיסוק באלוהות, מלאכים שונים, גיהנום וכ"ו, אבל לא מעמיק כפי שהיה ניתן לצפות.

למעלה