alonback

New member
הפצירו בי להעלות דיון אז הנה........

אלוהים בsupernatural מעניין אותי מה אתם חושבים על ה"תפקיד" של אלוהים בסדרה. בעונות הראשונות לא הייתה נגיעה ישירה לאלוהים, עדיין לא היה את הסיפור הנוצרי (מלאכים, לוציפר וכו') אבל תמיד כשיש פקטור "על טבעי" נושא האלוהים צריך להילקח בחשבון. כשאתה רואה דברים על טבעיים כמו שדים, ערפדים וכו' וכו' זה גורם לך לחשוב "מה עוד יש שם?" "האם גם אלוהים הוא אמתי?". אבל לפי מיטב זיכרוני לא ראינו "נוכחות" אלוהית בעונות 1-3, השאלה האם הוא/היא קיים/ת לא עלו וגם לא ראינו משהו שאתה במידה מסוימת מצפה מאנשים שנחשפו לדברים על טבעיים, לא ראינו תהליכים של חזרה בתשובה. בעונות 4-5 כללי המשחק השתנו, לא רק שברור שיש אלוהים אלא גם ברור שזה אלוהים עפ"י המיתולוגיה הנוצרית ככה שזה משנה הכל. ההיגיון אומר שאם יש לך ידיעה מוחלטת שאלוהים אמתי ולא רק שהוא אמתי אלא הוא לוקח חלק פעיל בחיי האדם, ההיגיון לא אומר חזרה בתשובה? אני אישית לא מאמין באלוהים אבל אם פאקינג מלאך היה מופיע מולי ואומר לי "אלון, יש אלוהים והנצרות צודקת" אני די בטוח שהייתי מתחיל ללכת לכנסייה בימי ראשון. אני אשמח לתגובות

משי22

New member
אחלה דיון ../images/Emo13.gif

ואני מבטיחה לחפור פה את דעתי ברגע שיהיו לי יותר מחמש דקות פנויות (שונאת מועדי ב'!!!
)

משי22

New member
אז ככה...

קודם כל, אלוהים עדיין לא ממש משחק תפקיד בסדרה. לפחות לא בגלוי. לטענת זכריה "אלוהים עזב את הבית". לטענת רפאל הוא מת. היחיד שמתעקש על קיומו כרגע הוא קסטיאל, שדרך אגב מעולם לא ראה ולא שמע אותו. עם זאת, יש רמזים לכך שהוא נמצא, בכמה תעלומות לא פתורות- כמו מי חילץ את דין וסאם כשלוציפר הגיע ושם אותם על המטוס, איך סאם התנקה אז בקלות מכל הדם שהוא שתה, בלי הייסורים והכאבים של הפעמים האחרות- כאילו מישהו חשב לתת לא הזדמנות שנייה, ואיך קסטיאל חזר לחיים אחרי שנהרג. די ברור שלא המלאכים עשו את זה, אז מי?... זה גם לא ממש נכון להגיד שהאלוהים בסדרה הוא בהכרח האלוהים כפי שהנצרות רואה את זה. אולי הכי קרוב אליו, ובטח שלא כמו היהדות למשל, אבל בסדרה אמרו כמה פעמים שמה שכתוב בתנ"ך או בברית החדשה לא מדויק, והכניסו לסיפור אלמטים משלהם. אני חושבת שכל הפירוש שלהם לארבעת פרשי האפקוליפסה או לשבעת החטאים לא ממש מקובל על הותיקן. אבל דווקא בקטע שאתה מתפלא שאתה לא רואה תהליכים של "חזרה בתשובה" אצל האחים- מעבר לכך שאני לא חושבת שאצל נוצרים "חזרה בתשובה" או התחזקות או וואטאבר דומים למה שיש ביהדות, כלומר אצלם כל הקטע הזה יותר מחשבתי ופחות מעשי (מי שמבין יותר בנצרות מוזמן לתקן אותי אם אני טועה) - אני חושבת שזה דווקא מה שיפה בסדרה. או ליתר דיוק בדין. אפילו כלפי מלאכים ומי יודע- אולי כלפי אלוהים בעצמו, דין במיוחד (ובעקבותיו גם סאם), לא מוכן לעשות כל מה שהם אומרים לו. העובדה שיש מלאכים כן מדהימה אותו בהתחלה, אבל לא מזיזה כלום בעקרונות שלו. בפרק 7 בעונה ארבע, קסטיאל אומר לו שהם חייבים להרוס עיר מסויימת כדי למנוע מחותם להשבר. הוא טוען ש"אלו הפקודות שקיבל". זה לא מזיז לדין, מבחינתו להרוס עיר שלמה על כל תושביה זה דבר רע, בין עם מי שאומר לו את זה הוא מלאך או שטן. גם בהמשך, פעם אחר פעם הוא מסרב לציית לדברי המלאכים כשהוא חושב שהם טועים. הוא לא מתייחס אליהם ביראת קודש או משהו, אלא כאל יצורים על טבעים וחזקים מאוד, שהרצונות והאינטרסים שלהם לא נוגעים אליו. אז אם דין לא מוכן לשמוע להם בעיניינים הרי גורל, קצת קשה לתאר שהוא ילך לכנסיה פתאום רק כי הם אמרו לו. בנוגע לתמיהה שלך על כך ששאלת האלוהים לא עלתה אצל האחים בהתחלה, למרות שזה אמור לעלות כשמתעסקים כל כך הרבה בעל טבעי, אז זהו, שזה דווקא כל עלה. לפחות פעמיים. הפעם הבולטת יותר הייתה בפרק 13 בעונה השנייה- house of the holy, שם סאם האמין מאוד שהרוח שהם צדו היא למעשה מלאך האל, ודין הוכיח לו שלא. אז גם גילינו שסאם מתפלל, ובאופן כללי די מאמין או רוצה להאמין. אני לא זוכרת את הפרק האחר, אבל אני די בטוחה שהייתה לפחות עוד פעם אחת שסאם העלה את הנושא ואמר לדין: "איך למרות כל מה שאתה רואה, ולמרות העובדה שאתה יודע שדברים שרוב בני האדם חושבים שהם רק אגדות באמת קיימים, אתה מסרב להאמין באלוהים?" ודין עונה לו ש- א', הוא מאמין רק במה שהוא רואה מול העיניים. רוחות, מפלצות או מכשפות הוא רואה ויודע שהם ישנם, אז אין שאלה אם הם קיימים או לא, אבל מלאכים לא הוא ולא אף אחד שהוא מכיר פגש, ולכן הוא לא מאמין בקיומם. מעבר לזה, באופן פילוסופי יותר הוא טוען שדווקא הדברים שראה, והרוע והאכזריות שפגש, הם גרמו לו לא להאמין באלוהים. הוא אמר פעם לסאם: "או שאלוהים לא קיים, וזאת האפשרות הטובה. או שלא אכפת לו מאיתנו". ובאופן אישי אני יכולה להגיד שבעיני אין קשר בין התעסקות בעל טבעי לאמונה באלוקים, אלו דברים שבאים ממקומות שונים (לפחות לדעתי). ואני חושבת שגם אני, אילו פגשתי מלאך שטוען "יש אלוהים והנצרות צודקת" הייתי מקבלת את זה. אבל בגלל זה אני לא דין.

alonback

New member
תגובה

דבר ראשון אני שמח שיש צדיקה בסדום ושמישהו באמת הגיב לדיון הזה. כשאני דיברתי על תהליך של "חזרה בתשובה" לא התכוונתי דווקא לאחים, הכוונה הייתה יותר לאין ספור האנשים שהם פוגשים במהלך העונות שלאחר המפגש איתם יודעים בבירור שי רוחות, שדים וכו', אני חושב שאצל אנשים כאלו מצופה שאחוז לא קטן מהם יפנו לדבר העל טבעי הכי משמעותי שיש, אלוהים. עכשיו, ברור לי שלא נעשה מעקב אחרי האנשים השונים אבל לא זכורה לי שום דמות "דתית" בסדרה (תקני אותי אם אני טועה), לא צייד אחר ולא אף אחד. אז אומנם דין הוא מאלה שבאמת לא יאמינו עד שאלוהים יבוא אישית וייתן לו סטירה ואכן סאם מאמין אבל מאמין פרווה, איפה הנוכחות הדתית שקיימת ברוב מוחלט של סדרות עם מוטיבים כאלה? אני לא חושב שהעובדה שהמלאכים מנאיקים אמורה להשפיע על שאלת האמונה, אמונה לא תלויה בצדיקת האל אלא רק בקיומו, מה זה משנה אם המלאכים הם good guys או bad guys או אם אלוהים הוא כזה, מה שחשוב זה שאלוהים קיים וחוץ מהתפילה הבוכייה (והמביכה) של דין באחד הפרקים האחרונים (זה עם הרעב אני חושב) לא ממש הייתה הכרה ב"נוכחות של אלוהים". הרעיון של מלאכים שסרחו הוא ממש לא חדש, ראינו את זה ב"דוגמה" ולאחרונה בסרט legion אבל בשני הסרטים הללו (ואני בטוח שיש עוד פשוט לא עולים לי לראש) אלוהים תמיד היה ברקע בעוד ב"על טבעי" זה כאילו אלוהים לא חשוב והמלאכים הם העיקר.

שנינוש 1

New member
מממ...

אני חושבת שהעובדה שלא ראינו דמות דתית בעל טבעי היא שכל הדמויות פחות או יותר באו מאותו רקע של הציד וחונכו כמו סאם ודין- שאר הדמויות- אלו שהיו לפרק אחד בדיוק נקלעו לאחד הדברים הכי מפחידים שהם אי פעם חוו ולסכנות מוות כאלו ואחרות- אני די בטוחה שהם לא חשבו על אלוהים ובמה הם מאמינים באותו רגע. חוץ מזה זוכר את הפרק עם הרגל של הארנבת- Bad Day at Black Rock (עונה שלישית אם אני לא טועה?!) הצייד שניסה לצוד את סאם האמין שישו שלח אותו אחרי סאם והיו לו המון סמלים של הנצרות ואפשר היה לראות בקלות שהוא כן מאמין. ואני כן חושבת שחלק מהאמונה הוא להאמין שאלוהים הוא אחד מהחברה הטובים אחרת למה לנו להאמין בו? למה שנתפלל למישהו שהוא לא טוב? אם הוא לא טוב למה שהוא יעזור לנו? ומה מישהו לא טוב עוזר לנו בזה שהוא פשוט קיים?

alonback

New member
דווקא...

יש משפט שאומר There are no atheists in foxholes שבעקרון אומר שדווקא בזמנים של מצוקה ופחד אתה תמיד תפנה לאלוהים ותגיד איזו תפילה ככה שמאנשים ש"נקלעו לאחד הדברים הכי מפחידים..." אני הכי אצפה לפנייה לדת. בקשר להאם ה"טוב" של אלוהים חשוב, אומנם האם אלוהים הוא כוח לטוב או לרע יקבע האם תלכי לפי תורתו ו"תסגדי" לו, אבל זה לא אמור להשפיע על האם את מאמינה בו, להאמין באלוהים זה לא להאמין שהוא טוב ושהוא עוזר לנו, להאמין באלוהים בבסיס זה להאמין בכלל שהוא קיים. עדיין אני חושב שחסרה לי איזו שהיא נוכחות דתית. הסדרה פנתה בצורה מוחלטת למיתולוגיה הנוצרית ככה ש"התעלמות" מהדת הנוצרית והשימוש באייקונים של הנצרות בלי התייחסות לנצרות המודרנית (כמרים, הכנסייה וכו' וכו') היא קצת מוזרה. קחי לדוגמא סרטים כמו "ערפדים" "קוסטנטין" "דוגמה" ועוד, הייתה התייחסות לנצרות ולא רק שימוש בסמליה כמו הצלב והמים הקדושים, אם זה בדמות הכומר, דמות האיש הדתי או משהו אחר. זה בעייתי מבחינתי שב"על טבעי" נעשה שימוש בכל כך הרבה מוטיבים של הנצרות (מים קדושים, צלב, גירוש שדים, שלא לדבר על מלאכים) בלי שום התייחסות אמיתית לדת ולאלוהים.

משי22

New member
לא ראיתי סדרות או סרטים אחרים

אז אין לי למה להשוות, ואולי בגלל זה זה פחות מפריע לי מאשר לך. אני חושבת שלשאלה האם אלוהים הוא טוב או לא יש חשיבות עליונה. עם בעיניך אלוהים רשע או אדיש לגורלם של בני האדם, למה שתרצה לציית לו או להתפלל אליו? חוץ מזה שדין עדיין לא מאמין באל כי הוא לא ראה שם הוכחה חותכת לכך. ואני עדיין חושבת שאין סיבה לקשור בהכרח בין יצורים על טבעים לקיום האל. זה ממש לא חייב לנבוע מאותו מקום. אגב, דין התפלל עוד פעם אחת לפני כן, בפרק 418, כשהוא מת מפחד שסאם הולך לחבור ללילית'. מי שעונה אז לתפילה שלו זה קסטיאל, שאומר לו "תפילה היא צעד ראשון בדרך לאמונה" (לא זוכרת איך זה היה באנגלית, יכולה לבדוק). כשקסטיאל סרב לעזור לו אז בטענה ש"אי אפשר לעצור נבואה" או "זה רצון האל" או משהו כזה, דין אומר לו שהוא ואלוהים יכולים ללכת לעזאזל, ואם הם לא יעזרו לו עכשיו הוא לא יעזור להם אף פעם. זה פשוט האופי של דין, הצדק היחידי שהוא מכיר זה הצדק שלו. הוא מתווכח על זה עם קסטיאל עוד כמה פעמים. בקשר לאנשים נוספים- אחד החברים הטובים של ג'ון, ומי שהאחים בערך גדלו אצלו כשהיו קטנים היה הכומר ג'ים, שראו אותו בעונה הראשונה. אדם שהיה מודע לכל עניין העל טבעי, וגם היה נוצרי אדוק. הוא נהרג על ידי מג. בעונה הראשונה גם כן דין פוגש בחורה מאמינה מאוד בשם לילה, שבערך מתמצתת לו את עיקרי האמונה שלה. למרבה הבאסה, גם הטא מתה (או לפחות גוססת ממחלה סופנית) באותו פרק פגשנו אדם שהאמין שאלוהים העניק לו כוחות ריפוי מצד אחד, ואת אשתו שחשבה שאלוהים בחר בה להיות שליח להעניש את הרעים. פגשנו כומר ובת של כומר נוספים בעונה הראשונה, כמה כמרים וביקור בכנסיה בעונה השניה, עוד שד בתחפושת כומר בעונה השלישית. אלו רק מה שאני זוכרת כרגע. ציידים אני באמת לא זוכרת. אבל רוב הציידים הם אנשים חזקים שהפכו לכאלה בעקבות אסונות שעברו. אמנם יש אנשים שבעקבות אסונות הופכים למאמינים יותר, אבל יש כאלה שהופכים דווקא לאתיאסטים יותר. הציידים נראים לי אנשים עם אופי מהסוג השני. באמת לא עשינו מעקב אחרי הדמויות. לך תדע, אני בטוחה שכמה מהאנשים הפכו מאמינים יותר בעקבות החוויה שעברו. אתה מתלונן על מחסור של דת בסדרה- זה מעניין, כי הרבה מתלוננים שיש יותר מידי, והיו מעדיפים פחות מוטיבים נוצרים. שוב, אני ממש לא חושבת שהסדרה מנסה לטעון או להארות שהנצרות צודקת. רחוק מזה. היא יוצרת כאן סוג של פירוש משלה לספרי הקודש ולמיתוסים דתיים. והיא לא מחוייבת לחוקים ולמסורות של אף דת, גם אם ברור שהיא הכי מושפעת מהנצרות. ובשורה תחתונה- עוד מוקדם לקבול על מחסור באלוהים, כי די ברור שהוא הולך להשתלב בסדרה. אני מניחה שרק אחרי שנדע איך בדיוק ומה יהיה התפקיד שלו, נוכל לדעת האם באמת חסרה התיחסות לנושא בסדרה.

alonback

New member
לא הבנת אותי

ברור שזה משנה אם אלוהים הוא טוב או לא, אני פשוט טוען שגם אם אלוהים רע עדיין אפשר להאמין בו. המשמעות של אמונה באל לא בהכרח אומרת שאת מצייתת לו הוא הולכת בדרכו אלא פשוט אומרת שאת מאמינה שהוא קיים. אם אלוהים היה מגיע לכדה"א והורג את כולם הייתי הופך למאמין באלוהים, אומנם הייתי חושב שהוא @#@@ אבל הייתי מאמין בו. צודקת בקשר לכומר, שכחתי ממנו, אני עדיין חושב שברגע שנכנסנו בכל הקטע של הדת הנוצרית, איזו שהיא נוכחות של איש דת (אני משער שזו המטרה של קסטיאל אבל לא מספיק) נחוצה. זה לא שאני רוצה יותר דת, אני רק אומר שהדת בסדרה היא מאוד "חד שכבתית", יש לנו מלא אייקונים נוצרים בלי שום התייחסות בעצם לדת הנוצרית. מתרחשת בעולם מלחמת גוג ומגוג היית מצפה לתגובה של הכנסייה, למשהו. אני לא קובל על המחסור באלוהים אני קובל על המחסור בהתייחסות לאלוהים בעונות הקודמות, אני אישית כן חושב שיש יחס ישיר בין העל טבעי לבין אומנה באלוהים וגם לפני ההגעה של המלאכים שזאת בעצם גושפנקה לקיום של אלוהים ההתייחסות לדת היא לקויה.

משי22

New member
באמת לא הבנתי...

טוב, הבעיה היא ש-למה אתה חושב שמלאכים הם הוכחה חותכת לקיום אלוהים, יותר מאשר שדים לדוגמא? במיוחד ששני מלאכים די ראשים שפגשנו בעצמם הודו שהם לא מצייתים לפקודות ממנו. ממש לא מתבקש שדין וסאם ישנו את דעתם לפחות כרגע, בקשר לאלוהים. ושוב, גם אם כן, אין סיבה שיאמינו דווקא בדת הנוצרית. להפך, המלאכים טוענים שיש בספרי הקודש הרבה שטויות וטעויות. אני באמת חושבת שהסיבה שזה מפריע לך היא ההשוואה שאתה עושה לסדרות אחרות בסגנון. לי זה מעולם לא הפריע לפני שהעלת את זה... ולא הצלחתי להבין מה הבעיה בקיומם של יצורים על טבעים בלי אלוהים. מה הבעיה להניח שגם מפלצות למינהן נוצרו באבולוציה? למה בעלי חיים וכל העולם כפי שהוא מוכר לנו יכול להסתדר מצוין בלי אלוהים, אבל ברגע שיש שדים ורוחות אז זה כבר בעיתי?

alonback

New member
נענה

כשמלאכים יגידו לי "אנחנו לא מצייתים לפקודות ממנו" אני אבין מזה שיש "ממנו" וזה בעקרון ההוכחה לאלוהים, אני לא טוען שאת אמורה "לסגוד" לאלוהים אני רק אומר שאת אמורה להאמין בו, להאמין שהוא קיים. אומנם המלאכים אומרים שספרי הקודש שגויים במידה מסוימת אבל, המלאכים בעצמם לקוחים מהמיתולוגיה הנוצרית, ארבעת הפרשים, לוציפר וכו', אלה דברים שקיימים באופן מובהק בדת הנוצרית.מה גם שלפי זיכרוני היה קטע שבובי קרא מהברית החדשה בקשר לאפוקליפסה. עזבי סדרות אחרות, תחשבי טבע האדם, אמונה באלוהים מבחינתי זה אמונה בעל טבעי אין הבדל אם זאת רוח או רוח הקודש ככה שמבחינתי הדברים הללו שלובים אחד בשני. לדוגמה, אדם שלא מאמין באלוהים רוב הסיכויים שלא יאמין בניסים וכדומה בעוד אדם מאמין כן יאמין. ההתייחסות שלי הייתה יותר לשדים ולרוחות מאשר למפלצות השונות, בעוד את יכולה לטעון שמפלצות כגון shapeshifter וונדיגו או כל ייצור גשמי אחר הוא באמת התפתחות אבולוציונית, לא ניתן לטעון שרוחות ושדים הם כאלה וברור שהם משהו מעבר לעולם הטבעי, בדיוק כמו אלוהים.

משי22

New member
באותה מידה

אם מלאך אומר לך שאלוהים איננו, אתה כנראה תאמין לו, לא? אני לא חושבת שדין וסאם עדיין לא מאמינים בעקשנות בקיום אלוהים, וכמו שקרן כתבה- הם כל כך רגילים לעל טבעי שאם יתברר בסוף שיש זה לא יפיל אותם מתדהמה. אבל הדיון התחיל בזה שתהית למה הם לא מתחזקים, מתפללים יותר או הולכים לכנסיה או משהו כזה, וזה כבר ברור שלא שייך לאמונה בקיומו אלא לאמונה בצדקתו. אני שוב נאלצת לא להסכים בעקשנות, כי מה לעשות- אמונה באלוקים ואמונה בעל טבעי הם לא אותו דבר, הם לא דומים. אני יודעת שקשה לך להאמין, אבל יש אנשים שבשבילם אלוקים הוא טבעי כמו חוקי הפיסיקה, אבל הם לעולם לא יאמינו ברוחות או במפלצות. זה אופי אחר, זו חשיבה אחרת. אלו טיפוסים שונים של בני אדם. אני יכולה להבין למה אדם שלא מאמין בכלום שם את אלוקים ואת הרוחות באותה קטגוריה, אבל בשביל אנשים שמאמינים זה פשוט... לא.

alonback

New member
רק הבהרה

אני לא אמרתי שציפיתי מהאחים להפוך לדתיים אלא בכללי הדמויות שליוו אותנו במהלך העונות שנחשפו למשהו מעולם העל טבעי כן ציפיתי לתהליך כלשהו של פנייה לדת. אכן, כנראה שההסתכלות שלנו בתור אדם אתאיסט מול בחורה דתיה שונות לגמרי. אבל אני לא חושב שזה טיפוסים שונים של בן-אדם כי כמו שאת תסתכלי על מישהו שמאמין ברוחות, שדים, מדיומים וכו' כמוזר, הזוי או outsider יש הרבה אנשים שייסתכלו עלייך בצורה דומה בגלל אמנותך באלוהים. גם אנשים שמאמינים בדברים שציינתי מבחינתם זה שווה ערך לחוקי הפיזיקה. אני כן חושב שההשוואה מתבקשת כי מה לעשות, שתי האמונות הן אמונות לא מבוססות על הוכחות, אלה אמונות שמבוססות על אמונה (כמה אידיוטי זה נשמע). חוקי פיזיקה זה משהו אמפירי שניתן להוכיח בעוד אמונה באלוהים נובעת ממקום אחר לגמרי (אם את באמת רוצה לנהל דיון על דת, אמונה וכו' אני כמובן אשמח אבל נראה לי שלא שייך ממש לשרשור זה).

משי22

New member
כמו שאמרתי...

מבינה את הגישה שלך, לא יכולה להסכים איתה
ולא, תאמין לי שניהלתי דיונים על דת מספיק לכל החיים. הם מעגליים ולא נגמרים וחוזרים תמיד לאותה נקודה

שנינוש 1

New member
אני מבינה את ההיגיון במה ששניכם אומרים...

באמת בסידרה יש הרבה מוטיבים נוצריים ואין התייחסות רבה לgoos guys. למה יש מים קדושים ואדמה שעליה יש או הייתה כנסיה היא קדושה אבל אין גם יצורים קדושים (מלאכים וכו') זה לא ממש הגיוני. מצד שני יש גם המון סמלים ודברים שלא בהכרח קשורים לנצרות- יש הרבה מגני דוד לדוגמא מצויירים במקומות שונים כהגנה משדים וכדומה (וגם אם אני לא טועה אז ב-4.01 כשדין זימן את קאס והוא לא ידע מהו הוא צייר כל סמל אפשרי על המחסן ההוא והיו שם המון סמלים שונים ואפילו היה כתוב של "חי" איפשהו.) שמתי לב גם לעובדה שההשקפה של על טבעי על אלוהים דומה ליהדות- אלוהים הוא לא רע ולא טוב, הוא מה שצודק בניגוד לנצרות שדיברה יותר בכיוון של- השטן הוא הרוע אלוהים הוא טהור וטוב וכו'. אני חושבת שגם אם לא היו יוצרים ניגוד של ה"טוב" בסידרה היינו מתמודדים עם זה. העובדה שיש שדים ואיכסות שמסתובבים שם בחושך בלי מלאכים שיגנו עלינו לא ממש הפריעה לנו בעונות הראשונות. אבל כשחושבים על זה העולם שלנו בנוי באיזון (כל מי שלמד פה ביולוגיה יודע על מה אני מדברת) - גלגל החיים וכל זה- לכן אם יש רוע רוב הסיכויים שגם יהיה טוב מנגד. בסה"כ תחשבו על זה- אם לא היה כזה דבר 'טוב' אז הכל היה 'רע' ואז בכלל לא היינו מגדירים את זה P:

משי22

New member
זה מה זה כייף

שאת חוזרת על הפרקים עכשיו וזוכרת מלא דברים שאני לא (וואלה, אדמה קדושה... איזה ישן). וכן, זה מה שסאם אומר לדין בתחילת עונה ארבע: "אם אתה מאמין בכזה רוע, למה אתה לא מסוגל להאמין שקיים גם טוב באותה מידה"... לדעתי בסך הכל קיים איזון בין טובים לרעים כרגע. ההכנסה של אלוהים היא לא מתחייבת או ברורה מעליה, אבל אני מאוד מקווה שאם הם עושים את זה, שיעשו את זה כמו שצריך...

alonback

New member
לא חשבתי על זה

האמת הרצון שלי להתייחסות לאלוהים נבעה בעיקר כי אני מקשר בין על טבעי לבין אלוהים, לא חשבתי על העובדה שצריך איזה-שהוא כוח 'טוב' מנוגד לכל הרוע שמציגים בסדרה. זה פתח לדיון נוסף, האם נוכחות הרוע מעידה על קיום הטוב? ייתכן שיש גיהנום בלי גן-עדן?

שנינוש 1

New member
בדיוק על זה חשבתי

ואגב קאס כן אומר באחד הפרקים שיש גן עדן. אבל הוא גם אמר שזה לא מקום ממש נחמד אם אני זוכרת כמו שצריך, זה היה אחרי שלקחו אותו והענישו אותו, בפרק שהוא הסגיר את אנה P: מה שיוצר עוד דילמה- אם גן עדן הוא המקביל לגיהנום הוא לא צריך להיות מקום טוב ומקסים וכיף או מה שלא יהיה? ועוד שאלה- כשאנשים טובים מתים הם הולכים לגן עדן? ומי מחליט מי טוב ומי רע (מי היה שובב ונכנס לרשימה השחורה של סנטה?) ?

alonback

New member
בדיוק הנקודה שלי....

כל השאלות הקטנות האלו שעולות לנו לראש, איפה ההתייחסות אליהן בסדרה? ראינו את דין מגיע לגיהנום כי הוא חתם על חוזה, אבל אם דין ימות לאחר כל הטוב שהוא עשה, הוא יגיע לגן עדן? (כמו באפי). אלה שאלות שהיו צריכות להישאל והייתה צריך להיות אליהן התייחסות וזאת בעקרון הייתה מטרת הדיון הראשונית שלי, איפה ההתייחסות לשאלות כאלו?

ANGELUSPIKE

New member
בפרק שאמרו שאלוקים נעלם

זה הזכיר לי את הסרט דוגמה של קווין סמית שגם שמה אלוקים נעלם ובסוף מצאו אותו בבית חולים מאושפז, משום מה נראה שבסוף זה יהיה ככה גם בעל טבעי וימצאו אותו באיזה מקום לא צפוי.

משי22

New member
../images/Emo45.gifאני רק מקווה

שזה יהיה באמת משהו לא צפוי, שיצליחו להפתיע אותנו...

למעלה