The Cat Woman
New member
../images/Emo221.gif../images/Emo41.gif../images/Emo20.gifFeel For You../images/Emo20.gif../images/Emo41.gif../images/Emo221.gif
מאחר ויש פה אנשים שממש לא אוהבים את השיר הזה, בחרתי לנתח דווקא אותו וזאת מ2 סיבות: א. למען אלו שכן אוהבים וזוכים כרגע לרגע של חום בלב כשהם רואים את Feel For You זוכה להערכה הראויה לו. ב. למען אלו שלא אוהבים ואולי יתאהבו בשיר הזה דרך המילים שלו... מי יודע
טוב, אז תכינו לי בבקשה איזמל, סכין מנתחים וכמובן- חוט ומחט... מתחילים באנליזה!
נ.ב. ת'כלס לא ממש השקעתי פה בניתוח כמו בד"כ... אתם מוזמנים לתקן, להעיר, להאיר וכו'... קישור למילותיו הגאוניות להפליא של שיר קסום זה: http://www.darklyrics.com/lyrics/nightwish/centurychild.html#8 בית ראשון- רגע של נוסטלגיה: די שטותי, ילדותי, בנאלי- לכאורה... הדוברת פונה אל אהובה ואומרת לו שהוא היה אהבתה הראשונה. אני אומרת "לכאורה" כי אנחנו מכירים היטב את תומאס ויודעים שגם עם כל הילדותיות הזו שהוא מגלה לפעמים- מסתתר המון מתחת לפני השטח, וכבר בשורה הבאה- השורה השניה של הבית הראשון- אנו יכולים לראות את השינוי. "האדמה זזה תחתי"- הדוברת בשיר מדברת בלשון הווה לאחר שבשורה הקודמת היא מדברת אל אהובה בלשון עבר. זה קטע שחוזר על עצמו הרבה בשירים של נייטוויש, אני לא יודעת אם שמתם לב לזה- הרבה פעמים אנו מוצאים את עצמנו תוהים בזמן- אין זמנים. ההווה קשור בעבר ונקשר לעתיד ושלושתם מסובכים יחדיו. בשורה הבאה שוב חוזרת הפואטיקה והמילים הנפלאות מאין כמוהן- מדובר על זכרונות שנשארים לנו מאהבה, על אחת כמה וכמה אם זו האהבה הראשונה- "ריחו של חדר השינה, יופי נלהב" אין דבר יותר אינטימי מזה... והכותב מכניס אותנו לחמימות הזו שבין בני זוג- בריח ובתחושה. בשורה הבאה- אנו עדיין בחלום הורוד הזה גן העדן משגר רעד, רטט רחוק... אצלי נוצרה מעין תחושה של הזכרות בעבר, כאילו הדוברת יושבת לבדה מול דף עם עט ביד, כותבת לאהובה- נזכרת בהכל- ועובר רעד בגופה... בית שני- געגוע מהול בכאב ורצון לנקמה: הדוברת משום מה ברגע של נרקסיזם מטורף מתחילה לתאר מה היא עבורו- כאילו מנסה להגיד לו "אני כל הדברים האלו- ואת כל הדברים האלו הפסדת..." אך גם כשהיא מתארת דבר מה שנשמע טוב, היא מיד ממהרת "לקטול" ולעשות מזה דבר מה שלילי- I'm the breath on your hair- השורה הזו תמיד נראתה לי כמו סתם שורה, עכשיו כשחשבתי על זה לעומק- אני רואה כמה אפלולית היא ועד כמה היא באה ממקור של כאב. הסבר: "אני הנשיפה על שיערך"- לדעתי הכוונה פה לכך שהיא תמיד תנשוף בעורפו, השורה הבאה מחזקת את התחושה הזו- היא תמיד תהווה את הסיוט האינסופי, מקום מסתורו/ מחבואו של השטן. היא תמיד תארוב לו, הוא לעולם יצטרך לחיות במתח הזה ולסבול את הצמרמורת שנוצרת כשאדם נושף בעורפך... בתים שלישי ורביעי- מאיומים למעשים: הבית השלישי נפתח באמירת הדוברת לאהובה שהיא משתוקקת אליו- הוא התפילה בקרב הזאבים, השושן בין הקוצים. או שעלי לומר שושנה בין החוחים?
מזכיר לכם משהו מהתנ"ך במקרה? שיר השירים- בפתיחת פרק ב'- פסוקים 1-2 "אני חבצלת השרון שושנת העמקים: כשושנה בין החוחים כן רעיתי בין הבנות" מן הסתם הקבילות הזו איננה מקרית- חוח= קוץ= Thorn באנגלית. בבית הבא פתאום צץ לנו נחש ממין נקבה. למה דווקא נחש ממין נקבה? יתכן ושוב אנו נזרקים אל התנ"ך, אך הפעם אל סיפור הבריאה- אדם וחווה. בתנ"ך- חווה הוליכה את אדם שולל והיא בעצמה הולכה שולל ע"י הנחש, אך היא מואשמת בעצמה כי לא רק שחטאה בעצמה אלא החטיאה גם את אדם ע"י כך שפיתתה אותו לאכול את הפרי האסור. האם יש קשר? יתכן. ויתכן מאוד גם שלא. בכל מקרה, מתוארת פה מעין התאבדות פואטית סטייל "רומיאו ויוליה"- שתיית הרעל ומוות השקט. שוב שייקספיר? כן, שוב שייקספיר! "עם הזמן כל הכאב יחלוף" גם שלו, גם שלה. ודרך הזכרון שלו היא אט-אט תדדה הרחק. בית חמישי- תשובת האהוב: פתאום שוב האי-בהירות הזו, הבלבול... איפה כל הכעס והתסכול מאהבה אבודה? Barely cold in her grave Barely warm in my bed Settling for a draw tonight Puppet girl, your strings are mine מדובר על קבר שעדיין לא הספיק להתקרר- קבר טרי, אך מצד שני- מיטה שכבר הספיקה להתקרר והחום של האהובה שהייתה שם- זו ששתתה את הרעל- כבר התחיל להתפוגג. מדובר על תחרות שהייתה פעם- מעין התנצחות בין השניים, אך הלילה- בניגוד לשאר הלילות- מסתפקים בתיקו... "ילדת-בובה, החוטים שלך הם שלי"- אני שולט בך, את יכולה לאיים כמה שאת רוצה... את בסך הכל בובה על חוטים והחוטים האלו- נמצאים תחת שליטתי. הבובה הזו מתמרדת ורוצה את החופש שלה, היא נלחמת מלחמה אינסופית בזה ששולט בה אך שוב- הלילה הם יסתפקו בתיקו. כמובן שהבובה על חוטים היא רק משל, דימוי, מטאפורה- מה שתרצו ובלה בלה בלה...
זה בשבילך. בשבילך ורק בשבילך! רק תיכנע לזה, אל תחשוב שוב לעולם... אני מרגישה אליך. סוף! This 1 is
בשבילכם ורק בשבילכם!
הבא בתור לאחר שחדר הניתוח יתפנה: Ever Dream יש למה לחכות...
מאחר ויש פה אנשים שממש לא אוהבים את השיר הזה, בחרתי לנתח דווקא אותו וזאת מ2 סיבות: א. למען אלו שכן אוהבים וזוכים כרגע לרגע של חום בלב כשהם רואים את Feel For You זוכה להערכה הראויה לו. ב. למען אלו שלא אוהבים ואולי יתאהבו בשיר הזה דרך המילים שלו... מי יודע