Feel For You

The Cat Woman

New member
../images/Emo221.gif../images/Emo41.gif../images/Emo20.gifFeel For You../images/Emo20.gif../images/Emo41.gif../images/Emo221.gif

מאחר ויש פה אנשים שממש לא אוהבים את השיר הזה, בחרתי לנתח דווקא אותו וזאת מ2 סיבות: א. למען אלו שכן אוהבים וזוכים כרגע לרגע של חום בלב כשהם רואים את Feel For You זוכה להערכה הראויה לו. ב. למען אלו שלא אוהבים ואולי יתאהבו בשיר הזה דרך המילים שלו... מי יודע
טוב, אז תכינו לי בבקשה איזמל, סכין מנתחים וכמובן- חוט ומחט... מתחילים באנליזה!
נ.ב. ת'כלס לא ממש השקעתי פה בניתוח כמו בד"כ... אתם מוזמנים לתקן, להעיר, להאיר וכו'... קישור למילותיו הגאוניות להפליא של שיר קסום זה: http://www.darklyrics.com/lyrics/nightwish/centurychild.html#8 בית ראשון- רגע של נוסטלגיה: די שטותי, ילדותי, בנאלי- לכאורה... הדוברת פונה אל אהובה ואומרת לו שהוא היה אהבתה הראשונה. אני אומרת "לכאורה" כי אנחנו מכירים היטב את תומאס ויודעים שגם עם כל הילדותיות הזו שהוא מגלה לפעמים- מסתתר המון מתחת לפני השטח, וכבר בשורה הבאה- השורה השניה של הבית הראשון- אנו יכולים לראות את השינוי. "האדמה זזה תחתי"- הדוברת בשיר מדברת בלשון הווה לאחר שבשורה הקודמת היא מדברת אל אהובה בלשון עבר. זה קטע שחוזר על עצמו הרבה בשירים של נייטוויש, אני לא יודעת אם שמתם לב לזה- הרבה פעמים אנו מוצאים את עצמנו תוהים בזמן- אין זמנים. ההווה קשור בעבר ונקשר לעתיד ושלושתם מסובכים יחדיו. בשורה הבאה שוב חוזרת הפואטיקה והמילים הנפלאות מאין כמוהן- מדובר על זכרונות שנשארים לנו מאהבה, על אחת כמה וכמה אם זו האהבה הראשונה- "ריחו של חדר השינה, יופי נלהב" אין דבר יותר אינטימי מזה... והכותב מכניס אותנו לחמימות הזו שבין בני זוג- בריח ובתחושה. בשורה הבאה- אנו עדיין בחלום הורוד הזה גן העדן משגר רעד, רטט רחוק... אצלי נוצרה מעין תחושה של הזכרות בעבר, כאילו הדוברת יושבת לבדה מול דף עם עט ביד, כותבת לאהובה- נזכרת בהכל- ועובר רעד בגופה... בית שני- געגוע מהול בכאב ורצון לנקמה: הדוברת משום מה ברגע של נרקסיזם מטורף מתחילה לתאר מה היא עבורו- כאילו מנסה להגיד לו "אני כל הדברים האלו- ואת כל הדברים האלו הפסדת..." אך גם כשהיא מתארת דבר מה שנשמע טוב, היא מיד ממהרת "לקטול" ולעשות מזה דבר מה שלילי- I'm the breath on your hair- השורה הזו תמיד נראתה לי כמו סתם שורה, עכשיו כשחשבתי על זה לעומק- אני רואה כמה אפלולית היא ועד כמה היא באה ממקור של כאב. הסבר: "אני הנשיפה על שיערך"- לדעתי הכוונה פה לכך שהיא תמיד תנשוף בעורפו, השורה הבאה מחזקת את התחושה הזו- היא תמיד תהווה את הסיוט האינסופי, מקום מסתורו/ מחבואו של השטן. היא תמיד תארוב לו, הוא לעולם יצטרך לחיות במתח הזה ולסבול את הצמרמורת שנוצרת כשאדם נושף בעורפך... בתים שלישי ורביעי- מאיומים למעשים: הבית השלישי נפתח באמירת הדוברת לאהובה שהיא משתוקקת אליו- הוא התפילה בקרב הזאבים, השושן בין הקוצים. או שעלי לומר שושנה בין החוחים?
מזכיר לכם משהו מהתנ"ך במקרה? שיר השירים- בפתיחת פרק ב'- פסוקים 1-2 "אני חבצלת השרון שושנת העמקים: כשושנה בין החוחים כן רעיתי בין הבנות" מן הסתם הקבילות הזו איננה מקרית- חוח= קוץ= Thorn באנגלית. בבית הבא פתאום צץ לנו נחש ממין נקבה. למה דווקא נחש ממין נקבה? יתכן ושוב אנו נזרקים אל התנ"ך, אך הפעם אל סיפור הבריאה- אדם וחווה. בתנ"ך- חווה הוליכה את אדם שולל והיא בעצמה הולכה שולל ע"י הנחש, אך היא מואשמת בעצמה כי לא רק שחטאה בעצמה אלא החטיאה גם את אדם ע"י כך שפיתתה אותו לאכול את הפרי האסור. האם יש קשר? יתכן. ויתכן מאוד גם שלא. בכל מקרה, מתוארת פה מעין התאבדות פואטית סטייל "רומיאו ויוליה"- שתיית הרעל ומוות השקט. שוב שייקספיר? כן, שוב שייקספיר! "עם הזמן כל הכאב יחלוף" גם שלו, גם שלה. ודרך הזכרון שלו היא אט-אט תדדה הרחק. בית חמישי- תשובת האהוב: פתאום שוב האי-בהירות הזו, הבלבול... איפה כל הכעס והתסכול מאהבה אבודה? Barely cold in her grave Barely warm in my bed Settling for a draw tonight Puppet girl, your strings are mine מדובר על קבר שעדיין לא הספיק להתקרר- קבר טרי, אך מצד שני- מיטה שכבר הספיקה להתקרר והחום של האהובה שהייתה שם- זו ששתתה את הרעל- כבר התחיל להתפוגג. מדובר על תחרות שהייתה פעם- מעין התנצחות בין השניים, אך הלילה- בניגוד לשאר הלילות- מסתפקים בתיקו... "ילדת-בובה, החוטים שלך הם שלי"- אני שולט בך, את יכולה לאיים כמה שאת רוצה... את בסך הכל בובה על חוטים והחוטים האלו- נמצאים תחת שליטתי. הבובה הזו מתמרדת ורוצה את החופש שלה, היא נלחמת מלחמה אינסופית בזה ששולט בה אך שוב- הלילה הם יסתפקו בתיקו. כמובן שהבובה על חוטים היא רק משל, דימוי, מטאפורה- מה שתרצו ובלה בלה בלה...
זה בשבילך. בשבילך ורק בשבילך! רק תיכנע לזה, אל תחשוב שוב לעולם... אני מרגישה אליך. סוף! This 1 is
בשבילכם ורק בשבילכם!
הבא בתור לאחר שחדר הניתוח יתפנה: Ever Dream יש למה לחכות...

ניתוח גאוני אינדיד!!../images/Emo47.gif../images/Emo99.gif

לדעתי כיסית את כל המטאפורות והדימויים בשיר בלי לפספס שומדבר ובצורה מושלמת... הזכרת לי כמה אני אוהבת את השיר הזה
כל הכבוד!!!

blacknwhite

New member
שיר מדהים!../images/Emo99.gif

וגם הניתוח היה מאוד מאוד יפה
קצת התבלבלתי לפעמים ולא הבנתי על מי את מדברת.. הוא\היא וכו'. אבל קשה להאשים אותך- כשאישה שרה ואת יודעת שגבר כתב, ומרגישים את הכתיבה שלו בכל שורה... זה מבלבל. זה פשוט אחד השירים המדהימים. אני כ"כ אוהבת אותו. תודה לך על הניתוח הנפלא! באמת ניתחת את השיר הזה יפה
(אגב, סתם שתדעו- יש לשיר הזה ניתוח שנועה כתבה במאמרים. גם מומלץ בחום
)

The Cat Woman

New member
דיברתי עליה כדוברת ועליו ככותב ../images/Emo9.gif

אך אל לנו לשכוח שיש גם דמות אהוב בסיפור הזה- שזה גם עוד "הוא" אחד... כן, קצת מבלבל. חחח.

lacrimosa girl

New member
פיתחתי שיטה מעולה בשביל זה ../images/Emo3.gif

כשיש דמות נשית- "היא", "האישה",
כשיש דמות זכרית- "הוא", "זכר",
כשיש תומאס- "תומאס" קדוש" "אליל"
:)

blacknwhite

New member
הניתוח היה מדהים בלי קשר../images/Emo99.gif

אגב, אני כבר עשיתי על slaying the dreamer (אז נא לא לעשות עליו. או לפחות לא לפרסם עד שבוע הבא) ואני רוצה לעשות על sleepwalker (כן, החלטתי... נראה לי
) אבל יקח לי זמן להתחיל כי אני ממש עסוקה בימים הקרובים... אולי בעצם אני אתחיל היום. אני בדילמה, אני צריכה לעבוד אבל לא בא לי. קיצר, לא לנתח את sleepwalker אם א]שר, תודה

blacknwhite

New member
../images/Emo2.gif../images/Emo2.gifאני נשבעת שראיתי!

היה פעם לפחות... אני קראתי אותו, דמט! טוב, לא יודעת. מוזר.

lacrimosa girl

New member
הכי קרוב לניתוח

היה כשהוא הוא היה השיר השבועי ונראהלי נועה קצת חפרה עליו וזהו...:)

lacrimosa girl

New member
../images/Emo47.gif

איזו קדחת ניתוחים
אבלאבל כבר התחלתי את אוור דרים ;__; [יש לי נטייה להתחיל, להפסיק האיזשהו שלב ולא להמשיך ולפרסם ואז להתלונן על אנשים שגונבים לי את זה.
] שמת לב שאת בד"כ עם השירים הרומנטיים יותר? אני חושבת שאם נחשוב קצת על תומאס ועל שאר השירים אז אפשר לראות שאין שם אף שיר על, איך לומר, אהבה שמנצחת. הוא הרבה פעמים אומר שהוא מפחד שאולי הוא כל כך חייתי שהוא לא יכול לאהוב. ושימי לב שהזכר בשיר לא מדבר על אהבה- הוא מדבר על שליטה. בת הזוג שלו היא רק הבובה-על-חוטים שלו. זה לא קשור או משהו רק רציתי להעיר :) ואם נחשוב על תומאס בתפקיד הבת [מי אמר אוקה?
או שזה סמה, שכחתי. הרבה זמן לא דיברתי עם פאגנגירלס נו
] אז זאת אהבה נכזבת- כי הבחור השני לא מעוניין באהבה, הוא מעוניין בשליטה. זה גם לא קשור מהותית אבל אני חושבת שצריך להבהיר את זה :) ניתוח נהדר :)

The Cat Woman

New member
חחחח דווקא חשבתי לעשות את וונדרלאסט../images/Emo3.gif

אז תעשי את אבר דרים, אני אעשה ניתוח לוונדרלאסט... אלא אם אחת משתיכן כבר התחילה ניתוח שלו?
ואז אני פשוט אעבור לחביב עלי- BOTB שכבר התחלתי לנתח אותו חלקית
בקשר לבובה על חוטים- הוא מבהיר לה היטב את מקומה בעולם- היא רק בובה על חוטים, שלא תתיימר לשלוט במשהו או לנסות לשלוט או להשפיע עליו... אבל בדיעבד אנו רואים שכן יש השפעה עליו שהרי שבלילה אחד כשהיא לוקחת את החיים לידיים שלה- הוא מסתפק בתיקו מולה.

lacrimosa girl

New member
ברור שזה תיקו! היא מתה! ../images/Emo6.gif

גם את וונרדדאסט התחלתי!
למען האמת נראה לי שהתחלתי את רוב השירים- זה מה שעושים כשחודשיים את מצליחה לישון 3 שעות מקסימום בלילה, אין לך נט ואת חייבת להעסיק את עצמך איכשהו

lacrimosa girl

New member
או וגם-

וונדרלאסט היה אמור להיות הקורבן השובעי שבוע הבא- אז אם את רוצה לפרסם את הניתוח או משהו ביום ראשון שני זה יסתדר יופי :) |החפרפרת|סחפרפרת|

dralan

New member
תראו, לא מבין מה הבעיה

אז יהיו כמה ניתוחים על כל שיר - זה ממש מוסיף שרואים פרספקטיבות שונות על אותן שורות נפלאות :) [ראו DATDDO]

אוקה, החמוד והמסכן..

סמה זה השולט והרשע
אוי פאנגירלס זה כזה דבר מטופש... ראיתי רק שתי אנימות שהן שונן איי וזה הספיק לי לכל החיים
למרות שלאבלס

למעלה