I Don't Need Anyone שיר שנזנח?

../images/Emo221.gifI Don't Need Anyone שיר שנזנח?

אני זוכר שלפני כמה שנים בפורום עשניו "החוליה החלשה" ל"נסיכה בלתי אפשרית" והשיר הראשון או אולי השני (והראשן היה Through The Years) היה I Don't Need Anyone.. ואני שומע את השיר הלוך וחזור וחושב לעצמי.. "למה???" איזה שיר מצויין.. המילים כלכך חמודות ונוגעות, "אני לא צריכה אף אחד חוץ ממשהו שעדיין לא מכירה"... זה גאוני כל-כך מוכר.. מן חוויה אחרי התאהבות ממבט ראשון כזה (שלווה בדייט למיטה האמת, קיילי הזאת מופקרת..
) המוזיקה כל מלהיבה וההפקה כל-כך מקפיצה.. אפשר אשכרה לשמוע את קיילי מוצפת באושר (או בקוקאין שהיא הסניפה תוך כדי ההקלטות) ושרה ב BLISS מוחלט.. לא הייתי מעיף אותו שני ובטח לא ראשון (אגב גם Through The Years מצויין).. למרות שכל האלבום מצויין.. בעייני זה שיר נדיר ומיוחד במינו בקריירה של קיילי.. מה דעתכם? הייתם מדרגים אותו אחרת?

Nadav נדב

New member
עצוב שמגדירים דבר כזה כפסגה בקריירה שלה

אבל על טעם ועל ריח...
שיהיה לבריאות.

נדב נשמה, לא ידעתי שהתחלת להסניף דבק במרוצת

השנים... אני יכול לחשוב רק על מסומם מדבק שלוש שניות שיחשוב שהלהיט של ה-אלבום עם ה-קליפ של קיילי Some Kind Of Bliss הוא זבל/מסריח (בדקתי במילון אוקספרד תפירוד למילה).. הוא לא מקום ראשון שלי וגם לא שני.. אבל שלישי הוא אולי כן, לא יודע לא חשבתי על זה אבל אין ספק שהוא מרכיב חשוב באלבום ולא הייתי מוותר עליו בחיים.. אפילו אף פעם לא חשבתי על זה... אתה באמת חושב ככה נדב?

Nadav נדב

New member
בתור אחד שחושב שהשירה שלה היתה טובה בI&L

אני לא חושב שדעתך נחשבת כל כך
סתם סתם נשמותק. השיר משעמם אימים, מתבכיין, ואני אישית לא אוהב אותו. זכותי. IP מבחינתי הוא אולי האלבום הכי *יומרני* של קיילי - אבל ממש ממש ממש לא הכי טוב שלה. הוא לא נעים (לי) לשמיעה (חבל שקיילי ושות' לא חשבו אז שיש בשירים מעבר למלל - ורק מספר בודד של לחנים אז היה ראוי ונורמלי), ביזארי ולא מבוצע טוב ברובו (פרט לכמה שירים באמת טובים) והמכירות שלו גם די מוכיחות שאני לא היחיד שחושב ככה. מעדיף בעשרות מונים אלבומים שינעימו את זמני בשירים טובים לצד ביצועים טובים כמו לייט יירז (
) המקסים. אני לא מחפש פלצנות במוזיקה, אני מחפש דברים שכיף לשמוע ושארצה לשמוע שוב ושוב. מה שווים שירים "מתוחכמים" ברומו של עולם (עלק) אם אתה לא יכול לשמוע חלק גדול מהם וליהנות מזה? תן לי שירי קיילי יפים, "נוחים" באוזן, שהיא שרה בהם טוב ויעבירו את זמני בנועם
זו דעתי, בכל אופן. שכל אחד יהנה ממה שהוא אוהב.

ני מסכים איתך לדמרי לגבי הפלצות.. גם אני

מעדיף שירים שנעימים לי באוזן ואני ארצה לשמוע שוב ושוב... פשוט האוזן שלי ממש אוהבת את SKOB ו את IDNA אבל יש לי אוזניים ממש ממש קטנות אז אולי זה זה... אגב באמת המכירות היו על הפנים אבל אני חושב שזה בעיקר בגלל המעבר החד מידי בין פופ קלילי ושטוטי לרוק אינדי משהו... אם זמרת אחרת חדשה הייתה מוציאה אותו התגובות עליו היו אחרות לגמרי.. וזה די הגיוני: אוהבי קיילי שאהובו אותה בגלל הקיילי הישנה לא יתחברו לסוג החדש כי זה שונה לחלוטין ממה שהם אוהבים בקיילי אוהבי רוק בחיים לא יקנו דיסק של איזה פרינסס רוק מפורסמת שרקדה ואינטזה עד לפני שנייה.. בגלל זה הוא נכשל.. אני אישית הכי מתחבר אליו מכל אלבומיה של קיילי למרות שאתה צודק ולא תמיד בא לי עליו.. נ.ב. חשוב לציין שהאלבום אכן נכשל בכל העולם אבל הוא כן זכה להצלחה מסחררת באוסטרליה המקונגרת..

ommc

New member
אני מסכים עם נדב...

המעבר לא היה חד מפופ לרוק...זה עדיין נחשב פופ...פשוט פופ גרוע... השירים הם ברמה מאוד בינונית... אני לא מבין איך הסכימו לשחרר את הזבל הזה.... הבעיה היא שקיילי התלהבה שהיא קיבלה ביקורות טובות על WTWRG והחליטה ללכת על הכיוון המוסיקלי שהיא באמת אוהבת שזה יותר פופ-רוק עם מילים יותר רציניות...אין לי שום בעיה עם זה אבל פשוט היא לא הביאה שירים טובים וכך נראה IP... אם היו מחברים אותה עם כותבים טובים ויוצרים שירים יותר טובים, זה אולי היה נראה אחרת...(KIDS)...אבל למרות שלי אין בעיה עם קיילי שלוקחת שירים לכיוון יותר רציני...הקהל תמיד אהב ותמיד יאהב את קיילי המתוקה של הפופ...לא יעזור...היא תשיר פופ עד שהיא תפרוש...וכל שינוי שהיא תעשה רק יחזיר אותה בחזרה ל-1998

tatababa

New member
אישה בת 40 לא יכולה לשיר

boy I love you, let's make it on the floor לנצח. אחרת היא תהפוך לשר2. IP נכשל בגלל סינגל ראשון גרוע. בין אם תרצו או לא - הסינגל הראשון של קיילי תמיד קובע את מידת ההצלחה הראשונית של האלבום. בגלל התגובה הצוננת של הציבור לסינגל, דחו את הוצאת האלבום לאחר DIA שגם הוא התקבל לתגובות צוננות (כי זה היה מגניב כבר להיכנס לקיילי באמא) ואז הלכו על בטוח והוציאו את BREATHE אבל זה כבר היה מאוחר מדי. לדעתי הוא סיפק שירים מעולים והתפרצות של רגשות שלא ראינו מקיילי עד אז, ומאז. Brothers In Rhythm הם צמד גאונים שהוציאו מקיילי את הטוב ביותר (בדיוק כמו שהוציאו מאמנים סוג ז' דוגמת הולי ואלאנס). אי אפשר בכלל לערער על הגאונות של Steve Anderson הרי שכל העיבודים המוזיקליים של קיילי מהמופעים שלה נעשו על ידו ועולים בכמה רמות על הפקות האלבום. אז רק דמיינו לעצמכם איזה אלבום האיש יכל היה לעולל לקיילי אם הם היו עובדים יחד על אחד...

Yaki J

New member
אתה יודע, חלק מאיתנו "חייו" בשנות ה80 וגם

ה90, אז הזכרון לא כזה גרוע, ואם אתה חושב שאז היה אופנתי לרדת על קיילי (מה שאני לחלוטין לא מסכים איתך, בשנות ה90 היה המון כבוד לקיילי, במיוחד אחרי קונפייד) אז אתה לא יודע מה זה להעריץ אותה בשנות ה80 כשכולם האשימו אותה בהחרבת המוזיקה. בתכ'לס לא התקשורת קובעת הצלחת סינגל זה או אחר. את הקאמבק של טייק דאט קטלו מכל כיוון אפשרי ותראה איך הוא הצליח, את ליברטי X כינו "פלופסטארז" והם הפכו להצלחה גדולה יותר מהירסיי ועל הספייס גירלז קודחים בהתלהבות כבר חודשים וזה נראה שאף אחד לא קונה את הסחורה המשומשת שלהם. לחברת התקליטים של קיילי לא ממש אפכת תגובות צוננות אלא מכירות, והבעיה של IP לדעתי היא שהוא אלבום רע, קלישאי, יומרני (חוץ מSKOB, שיר ענק) ובזמנו הרגיש כמו אצבע משולשת כלפי המעריצים של קיילי שאהבו אותה עוד עם שיער נפוח ולפני שהתעלקה על ניק קייב. אבל זו דעתי בלבד. לא עשיתי מחקר בנושא, ואני לא נחרץ לקבוע שזו סיבת כשלון האלבום. למעשה- אף אחד לא יודע ממש למה הוא נכשל, אבל ההסכמה היא שהציבור פשוט לא אהב אותו. הבעיה היא שלפעמים perception is reality וזה שבלימבו או בסיי היי חושבים שIP הוא מתת האל לאנושות, לא אומר שאין כאלו, פחות קולניים, שחשבו שמדובר באלבום מחורבן ולכן לא קנה אותו. וזו הסיבה גם שבBL הגרוע לא תפס. קיילי (או מי שמנהלים אותה) לא מפנימים שיש דרך ביניים. יש גם מוזיקת פופ שהיא לא למועדונים (על נטלי אימברוליה הם לא שמעו כנראה) והיא מספיק מכובדת לאשה בגילה מבלי שהיא תצטרך לצבוע את השיער לאדום, או להתחזות לבריז'יט בארדו.

tatababa

New member
זהו שאני נהייתי מעריץ דווקא בגלל

Breathe (וזה עוד הרבה לפני שהכרתי את SAYHEY). לדעתי יש בעיתיות מאוד גדולה עם מה שאתה אומר לגבי מכירות האלבום. הרי באוסטרליה הוא הצליח ברמות מטורפות (למרות שאפילו לא סינגל אחד הפך שם ללהיט). איך אתה מסביר את זה? אגב סתם מעניין אותי מה קלישאתי/רע ב-Impossible Princess? לטעמי הוא מאוד אמיתי. אגב, BODY LANGUAGE הוא אחד האלבומים היותר טובים של קיילי לדעתי. עד כמה שהוא מאכזב מבחינת הפקת הקול, הוא מאוד נעים לאוזן. כיף להקשיב לכל האלבום כחתיכה אחת. הוא פשוט עובד (לדעתי כמובן!). מבחינתי קח את הכל. תשאיר את קיילי עומדת עם ג'ינס וטי-שרט ולהקה נחמדה מאחוריה. היא מעולה על הבמה והאמת זאת אחת הסיבות העיקריות שאני ממשיך לעקוב אחרי הקריירה שלה.

מסכים איתך מאוד מאוד, אפילו על BL למרות שזה

באמת אלבום מאכזב מבחינת מילים ולחנים.. הוא מוצלח מאוד בתור מקשה אחת..

Nadav נדב

New member
חולק באגרסיביות על שניכם

האלבום נשמע מפוזר ומשעמם להחריד. ה"אחידות" היחידה שבו היא שבאמת כל השירים גרועים.

../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif גדול...

Yaki J

New member
עם הטישרט והלהקה אני מסכים איתך

האדם הראשון שאני זורק לכלא זה הרפאל מה שמו המעצבן שתקע לה את כל התנועות הרובוטיות בהופעות האחרונות ואת וויל בייקר לתא שלידו. מדהים לראות את שפת הגוף שלה בI&L או OANLT לעומת ה"תקיעות" של כל הופעה מאז.

tatababa

New member
היא כאילו איבדה את הבטחון

בעצמה. היא כל כך הרבה זמן לא נשאה מופע שלם על הכתפיים שלה מבלי להיות מוסתרת/מגובה בהפקות ענק.. לדעתי המופע הכי טוב שלה עד היום הוא Money Can't Buy / Body Language Live - שילוב מצויין בין הפקה מקורית ומעניינת, לבין קיילי הפרפורמרית. אם היא יוצאת לסיבוב הופעות עם X לדעתי נקבל משהו בסגנון הזה..

למעלה