שלב 8 Brioude Aurillac

infobike

New member
../images/Emo221.gifשלב 8 Brioude Aurillac ../images/Emo221.gif

שוב שלב חצי-בלתי צפוי... שלב שיכול להיות שלב מעבר נעים ונינוח לפלוטון העייף, לפני הכניסה לפירנאים והמלחמת ההרים הגדולים. או ששוב התרחיש של "שלב בשביל הפרוטוקול שהפך לקרב-סכינים פרוע"... 90 הק"מ הראשונים הם גבעתיים ודי שוברי רגליים וברכיים, מהמשך הרבה מגמות ירידה + 2 גבעות לא מדורגות, 20 ק"מ לסיום, שעלולות להטריד את הפלוטון ו/או לתת רעיונות התקפיים לברחני היום. הגבעות המדורגות להיום: Km 9.0 - Côte de Loupiac - 2.7 km à 6 % - Cat 4 Km 36.5 - Côte de Macarou - 4.2 km à 6.1 % - Cat 3 Km 52.5 - Côte de la Guionie - 1.5 km à 5.5 % - Cat 4 Km 70.5 - Côte du Port de la Besse - 4.1 km à 4.5 % - Cat 3 המטפסים הטובים מבין הספרינטרים (זאבל, פריירה) וכן רוכבי הקלאסיקות , כפי הנראה ידאגו שהיום הזה יסתיים בספרינט ולא יתנו לבריחות לקלקל להם את החגיגה האחרונה לפני הסבל הגדול! שבנאל, נער האנרג'ייזר הצרפתי, שהדרדר מאוד בדירוג הכללי, יוכל אולי סוף-סוף לצאת לסולו המושלם, ברגיעה ובידיעה שהדירוג הנמוך שלו לא מסכן את הפלוטון. זו תהיה לו גם הזדמנות נוספת לריב מכות עם דה-לה-פואנטה ובעיקר עם ווקלר, על איסוף הנק' עבור החולצה המנוקדת. דה לה-פואנה מוביל עם 28 נק', שבנאל ווקלר עם 27 נק' כל אחד, צפוי קרב זב דם! 32 המקומות הראשונים בדירוג הכללי , מופרדים ע"י 4 וחצי דקות בלבד! מה שמבטיח הרבה שמירה אישית, והרבה "בלמים" במשחק הגנתי.

infobike

New member
הרבה גשם, המון פנצ'רים ולא מעט רוכבים ששמחו

להפטר מגלגלי הקרבון -הבעייתיים משהו -בתנאי גשם, ולעבור לגלגלים וצמיגים קלינצ'רים "אולד פאשן"...

infobike

New member
../images/Emo8.gifבדוק את עצמך היטב! Christophe Riblon ביקש

להחליף את גלגל הטובולאר האחורי שלו בקלינצ'ר (הוא נמצא בבריחה) והודיע לדירקטור שלו שהגלגל לא מחזיק ברטוב ומבקש להחליף לקלינצ'ר (כך בפירוש), וגם קיבל: מאביק קוסמיק קרבון קלינצ'ר עם צמיגי מישלן פרו-רייס! אז שלא תטעה ותתעה...והחיפזון מן השטן!

Infin1ty

New member
הוא אמר קלינצ'ר? איפה ראית בדיוק?

זה שהם החליפו לגלגל עם משטח עצירה מאלומיניום לא אומר שזה קלינצ'ר, ואגב, יש גם צמיגי ויטוריה שמתוייגים כמישלין פרו רייס כדי שרוכבים מספונסרים יוכלו לרכוב על טיובולר. וכן, כל גלגל שאתה רואה יש לו גם גירסת טיובולור, אתה יכול להכנס לכמה אתרים ולראות שמה שאתה רואה זה טיובולר ולא קלינצ'ר.

אוי אינפי אינפי,מה לא תגיד רק כדי להיות צודק?

שהמישלין זה מדבקה, שהקלינצ'ר זה טובולאר עם משטח אלומניום...בחיאאאאת!!! למה לא תודה בטעות שלך? אינפי כפרה, אפשר לראות טוב טוב שעושים ZOOM על רוכבים ורואים קלינצ'רים עם צמיגי קלינצ'ר, כמו קמפי שמאל וכו'.

infobike

New member
../images/Emo96.gifקולומביאני כפול! סיכום שלב 8 ../images/Emo96.gif

השליט הבלתי מעורער של הקטע, הגשם... הגשם שהיה נוכח כבר בשלבים מוקדמים של המירוץ, גרם ללא מעט קשיים, נפילות וכמעט-נפילות, פנצ'רים ומקלחות חינם רטובות רטובות. ראשית דה-לה-פואנטה הקפיד לעבור ראשון בפסגה הראשונה על-מנת לחזק את אחיזתה של החולצה המנוקדת על כתפיו הצמוקות. התקפה משמעותית ראשונה של Laurent Lefèvre מקבוצת BOUYGUES TELECOM (קבוצתו של ווקלר) יורה את עצמו החוצה מהפלוטון, ובעצמה רבה. את העליה הבאה côte de Macarou דרגה 3, חוצה ראשון כמובן Laurent Lefèvre , ואחריו מתוך הפלוטון מקפיד להגיע דה-לה-פואנטה, להעשיר את עצמו בעוד כמה נק' אדמדמות. התקפה שניה מתוך הפלוטון של 3 רוכבים Christophe Riblon , Amets Txurruka , Jérôme Pineau. בשעה הראשונה רכב Laurent Lefèvre בקצב של 45.6 קמ"ש, קצב מהיר לכל הדעות. Amets Txurruka כזכור, זכה בשנה שעברה בתואר ובפרס הכספי של "הרוכב ההתקפי" של הטור. את העליה הבאה בקמ' ה 52: côte de la Guionie עובר Lefèvre בפער של 2:50דק' מהפלוטון. בק"מ ה78, הפער של Lefèvre משלושת הרודפים אחריו הוא 1:40דק' ומהפלוטון 4:50דק'. הדירקטור ספורטיף הטרי של BOUYGUES TELECOM דידייה רוס הזכור לטוב, שפרש לא מזמן "לגמלאות", קורא ל Lefèvre להוריד את הקצב ולתת לשלושה וביניהם בן קבוצתו Jérôme Pineau, להגיע אליו ולעבוד ביתר יעילות. Lefèvre העיקש לא מגיב בקשר, ולא מאט, עד שהרכב עולה אליו ולאחר דין ודברים "בסגנון הישן" הוא מאט ו89 ק"מ לסיום מתאחדים השלושה לרביעיה. הפער מהפלוטון עומד על 5:05. Lefèvre לא לחינם התעקש ורצה להמשיך לבד, היות ו Jérôme Pineau מדורג כ4וחצי דק' מראש הדירוג, דבר שיגרום לבריחה בעיות כצפוי. 75 ק"מ לסיום הפער של הבריחה עומד על 5:15 דק' מהפלוטון שאיבד מעט זמן על הבריחה בZONE של חלוקת המזון והשתיה, אדון Jérôme Pineau הוא עתה חולצה צהובה וירטואלית. קירצ'ן לעומת זאת מאוד רוצה ש Pineau ישאר וירטואלי ולא מעבר לכך... קולומביה עובדים קשה והפער לא יורד, מעבידים בפרך את מרקוס בורגהרד הצעיר הענק, הינקאפי עולה אליו ומנסה לשנות טקטיקה שתועיל אולי יותר: " יא אחי די! בוא בוא נרד, תנוח קצת , תן לקבוצות הספרינטרים לעלות קצת. מי שרוצה ספרינט המוני, שיעבוד!". הטקטיקה עובדת: 57 ק"מ לסיום, קרדיט אגריקול עולים לעזור הפער יורד ל4:50דק'. רבובנק, וליקוויגז עולים גם הם קדימה. 53 ק"מ לסיום, הקצב עלה מאוד, הפער צולל בקלילות בדקה, ל3:48 דק'... 51 ק"מ לסיום, כיכר מוצפת מים, נפילה של כמה רוכבים וביניהם ינס וויט וריקרדו ריקו, שחטף קצת. ריקו מתעכב, כואב, תמונת פניו הדואבות נוטפי המים, SAUNIER DUVAL מדרדרים אליו 3 רוכבים מקבוצתו, ונאבקים בגשם הסוחף לשוב אל הפלוטון שהיה בדיוק בהאצת קצב רצינית מאוד, לא רגע נכון ליפול. 28 ק"מ לסיום הפלוטון שראה שהוא סוגר את הבריחה לא במאמץ רב, עובר לנהיגת חיסכון ו"משגיח" על הארבעה ממרחק של כחצי דקה +-. 13 ק"מ לסיום הרביעיה מתפרקת Amets Txurruka ו- Jérôme Pineau יוצאים מתוך הרביעיה לדואו מהיר ומלא אמונה... הפער גדל ל 45 שניות! 6.5 ק"מ לסיום, 21 שניות בלבד מזוג הברחנים לפלוטון הטוחן במהירות מאחור. דיוויד מילר בתקלה טכנית באופניו (כזכור הוא מדורג 7 ואסור לו לאבד רגע), לחץ לחץ, לחזור יחד עם 2 רוכבים שחיכו לו. הפלוטון הגועש אחוז הטירוף חוצה השלט של 5 ק"מ לסיום, עוד רגע שואב אל תוכו את שני הברחנים הרטובים כעכברים מסכנים. 3.7 לסיום- שני העכברים נכנסו לתוך המלכודת הדביקה של הפלוטון, הפלוטון ערוך ומוכן לספרינט המוני וחלקלק. שלט הסיום קרב, הצמיגים מקציפים את הכביש הספוג עד לשד עצמותיו...קאוונדיש שלא היה ממוקם היטב, משחרר את מיכל הדלק המוצק ומאיץ את הרקטה העל-קולית שלו מצד ימין של הכביש, סוחב איתו בוואקום את צ'וליאק. קאוונדיש חוצה ראשון, צ'וליאק שני CASPER Jimmy (קצת נחת לצרפת) שלישי, פריירה ופורסטר רביעי וחמישי. Jérôme Pineau " לא ממש האמנתי בבריחה הזאת, אבל ביציאה שלי ושל Amets Txurruka שתפסה תאוצה, התחלתי להאמין שזה יכול לקרות". קבוצת קולומביה שנראתה מהססת בימים הראשונים, ואולי קצת חלשה, צוברת ביטחון, כוח והפגנת עצמה מרשימה!

Legacy of Honor

New member
הסיכומים שלך מעולים

אפילו שלא ראיתי את הקטע היום, אני מרגיש כאילו אני שם. תודה.

isvino

New member
לא יודע מי אתה

אבל אתה מדהים, אתה נותן תחושה כאילו אני ממש שם בתוך הטור. תודה על הסיכומים והפרשנויות לפני הקטעים

avihersh

New member
יש סיבה לא להעיף את כל ליקוויגאז הבייתה?

...חוץ מהצביעות הצרפתית הרגילה....

spinner5

New member
נראה לי שהם די לא יודעים מה להחליט

עכשיו שאין את UCI (אין את מי להאשים)... הבעיה היא שאין להם מדיניות ברורה בנושא.

leibov

New member
מה עם נושא הסמים מהיום הראשון של התור?

ולמה לא מעיפים את כל הקבוצה

ilan ulman

New member
נושא מורכב העפה של כל הקבוצה

יש כאן סיכוי לשפוך את התינוק עם המים... יש כאן ספונסרים חיצוניים שגם כך תלויים על בלימה... תעיף את הקבוצה הברחת את הספונסר שבטח ובטח אין לו רצון בקבוצה מזוהה עם סמים... מדיניות הקבוצות היום ברורה... צביעות או לא אף אחד לא רוצה לשלם כל כך הרבה כסף ולהשחיר שם מעסיק... אני באופן אישי מאמין שהיום כולם רוצים ספורט נקי יותר... למרות שבמקרה של לקוויגז אין בי יותר מדי רחמים כלפי הספונסר שמוכן בשנה הבאה להעסיק את אחד הרמאים הגדולים ביותר של הענף "ברילו" .... אבל הגיע הזמן פשוט להעיף רוכבים שנתפסים ל5 שנים, להפשיט מתארים ולקנוס באופן אישי במשכורת של שנה שלמה... נושא מורכב בהחלט... ודבר נוסף... הראס, המילטון, פרנקי אנדרו, נובל, לאנדיס, בלאטרן, שומו שמיים... הרכבת הכחולה ... אחיי גיבורי התהילה...,

abeegilat

New member
אין עשן בלי אש. כנראה שהמלך הוא עירום

שלום לך אילן ולכל העמיתים כתבת במרומז אבל אני אומר את זה לאוד אנד קליר. כל הסיפור הזה של לאנס ארמסטרונג זו אגדה יפה. הצרפתים תמיד מתו לתפוס אותו ולא הצליחו. אין ספק שמדובר ברוכב על בעל יכולות פיזיולוגיות ומנטליות ברמה העליונה. אבל הקשרים שהיו לו עם דוקטור פרארי. הקפיצה המרשימה שביצע אחרי שחלה במחלת הסרטן. הכל אילו הם סימנים מחשידים. ומביוחד הרשימה הזו של כל הדומסטיקים שעבדו בשבילו ושכולם נתפסו על סמים. אז מאיפה בדיוק הם קיבלו את הרעיון? כל העקבות מובילות ל"מלך". כנראה שיוהאן ברוניל "השועל" יודע בדיוק לרקוח את מה שצריך. שלא תבינו אותי שלא נכון. הכל נראה מבחוץ במו בכל הסרטים ההוליוודיים ארוז יפה עם צלופן. אבל האמת היא שגם עמיתינו המלך השתמש אבל ידע טוב יותר מחבריו להסתיר את המימצאים. לכן גם לא תפסו אותו אף פעם. בברכה

natibergman

New member
../images/Emo4.gif למה להעלות אותו מהאוב?

היה, נגמר, נהנינו (מאד) עברנו הלאה. אדי מרקס שהוא ללא ספק הגדול מכולם לא השתמש? פנטאני הס מלהזכיר.

tomer57

New member
אם כבר להעלות מהאוב...

מעבר לתפיסה של בלטראן, יש כאן אולי מקום להעלות שאלה לגבי הטולרנטיות או העלמת העין של הקבוצות ממה שקורה אצלן בחצר האחורית. הרי כללי המשחק ידועים לכולם. אפשר להשתמש עד שתופסים אותך ואז אנחנו: נתנער/נתכחש/נזדעזע/נוקיע וכו'. קבוצה שרק לפני חודשים בישרה שהיא מחזירה את איבן באסו עם כל סימני השאלה הנילווים אליו (הוא לא הודה או התנצל אלה אם יתקנו אותי),שלא תתפלא שמחר בבוקר היא מוצאת מחטים באוטובוס של הקבוצה. אני אוהב את ליקוויגז כקבוצה ואת איבן באסו הייתי רוצה לראות כבר ב 2006 עושה את הדאבל, אבל יש לי חשש שמה שקרה עכשיו עם בלטראן יהיה תירוץ לא להזמינם שנה הבאה לכמה מירוצים (ראה ערך אסטנה) ולמעשה יגמור לבאסו את הקריירה.

למעלה