שאלת ערב.

../images/Emo221.gif שאלת ערב.

היום יום חמישי.. זה אומר שאוטוטו מתחיל סוף השבוע.. יום שבת. השאלה- מהי השבת מבחינתכם? מה אתם בד"כ עושים בה? הייתם רוצים שהיא תהיה אחרת?

rasmus girl1

New member
../images/Emo13.gif

השאלה- מהי השבת מבחינתכם?אז כשלמדתי השבת היה יום לנוח,לבלות,להתבטל ולצאת עד מאוחר..עכשיו זה בשבילי יום שהכל בו סגור :/ מה אתם בד"כ עושים בה?דברים שלא צריך בשבילם תחבורה/כסף,בבית של החבר/יוצאים כמה אנשים למקום מסויים/ים הייתם רוצים שהיא תהיה אחרת?כן.

rasmus girl1

New member
אמ..

בוא נגיד ככה,שיהיה תחבורה בשבת אבל לא במקומות של דתיים.. זה פוגע בי הרבה הקטע של התחבורה :/ [שמתי לב שכל מי שהגיב פה דתי,אל תצאו עלי >< ]

danish18

New member
לא יוצאים עלייך, מכבדים אותך!../images/Emo8.gif

ואני לגמריי מבינה אותך.. אני חושבת שזאת טעות לבטל את התחבורה הציבורית בשבת, כי זה כן פוגע ומאוד באלה שלא שומרים שבת..! אבל בגלל זה יש הרבה ערים שעושים אוטובוסים מיוחדים בשישי בערב למקומות בילוי בעיר שלהם..

danish18

New member
שאלה טובה דווקא..

מהי השבת מבחינתכם? יום משפחתי, יום לישון, יום לאכול טוב, קיצור אחד הימים הטובים..! מה אתם בד"כ עושים בה? בערב- ביכנ"ס, ארוחה משפחתית ואח"כ או שהולכים לגן של כל הדתיים ברעננה או שהולכים לאחד/ת החברים/ות. בצהריים- או שאני ישנה וקוראת כל היום, או שאחותי באה לשבת עם אחיין שלי, ואז אני איתם! מוצ"ש- אחד הזמנים הטובים והמהנים ביותר, אבל גם זמן מדכא כזה.. לא יודעת להסביר. הייתם רוצים שהיא תהיה אחרת? לא, טובה כמו שהיא!

עונה../images/Emo13.gif

מהי השבת מבחינתכם? יום קדוש ויום מנוחה.. זה יום שאני לוקח בו פסק זמן מהחיים- אין מחשב, אין טלויזיה אין נסיעות.. מתנתק מכל הדברים החומריים כביכול. מה אתם בד"כ עושים בה? בי"כ, אח"כ קידוש עם כל המשפחה, אח"כ כל המשפחה יושבים בסלון בד"כ מדברים, צוחקים וכו'.. ביום שבת עצמו שוב- בי"כ, מבקר את סבתא שלי שוב קידוש, תפילה, שינה ובמוצ"ש- בד"כ חברים אבל לפעמים אני נתקע בבית בלי מעש
הייתם רוצים שהיא תהיה אחרת? לא. השבת עצמה היא נפלאה.. אבל במוצ"ש יש מצב רוח סרחוני כזה.. לא יודע להסביר.

moochkin

New member
באמת מוצ"ש תמיד מעפן כזה..

יש תחושה של ריקנות.. או שזאת רק אני?

elivnat

New member
שבת וינפש!!

השבת מבחינתי: יום שכולו קודש ומנוחה... יום שבו יוצא לנו לשבת ולאכול ולדבר בנחת... בלי כל הלחץ של עבודה, נסיעות וכו'... בד"כ בשבת אני ישנה... אבל לפני שלוש שבתות בערך הלכתי בערב שישי לביכ"נ סתם ככה, פתאום התחשק לי לצאת לביכ"נ ולהתפלל.. דוגרי זה היה ממש כיף... יצאתי בהרגשה טובה.. אמא כבר חשבה שאני אבוא גם בבוקר לביכ"נ אבל בבוקר ישנתי...חחחח. בד"כ בערב שבת אני יוצאת להפגש עם חברות, מדברים על כל השבוע שהיה ועל כל מיני דברים... צוחקים וזה... אח"כ אני חוזרת הביתה, אם יש ספר טוב אני קוראת, ואם ה עייפות מכריעה אותי אני הולכת לישון וקמה ב11 בבוקר... בהחלט הייתי רוצה שהיא תהיה אחרת... ובע"ה אני מתכוונת לעבוד על זה... ללכת בכל ערב שבת בלי נדר לביכ"נ, בבקרים גם ללכת, ואם לא אז למנחה... שבת יותר רוחנית... בע"ה במהלך השנה הקרובה אני בטוחה שאני איישם את זה... אחרי הכל, שבתות בקריית שמואל, בגרעין תורני... זה משהו..

moochkin

New member
ממ..

מהי השבת מבחינתכם? המנוחה של החיים.. מה אתם בד"כ עושים בה? ישנה! כמו שנאמר: שב"ת- שינה בשבת תענוג...
הייתם רוצים שהיא תהיה אחרת? ממש לא:)

דללה

New member
נמנמנמ...

מהי השבת מבחינתכם? יום שאני מרוויחה בו 150% (
) ולצערי, יום בלי החבר ששומר שבת
מה אתם בד"כ עושים בה? עובדת, ים, ישנה.. הייתם רוצים שהיא תהיה אחרת? לא ממש.. אולי רק שהחנויות יהיו פתוחות..

Itay Simons

New member
אממ

יום מנוחה שכזה...לפעמים אני מנצל אותה ליציאות, ולרוב פשוט לנוח
יש שקט נחמד כזה שאין בשאר ימי השבוע...

למעלה