סקר קטן

../images/Emo221.gif סקר קטן ../images/Emo221.gif

שלום לכם, חברי פורום שנות השישים. גיליתי היום את הפורום שלכם, וקצת עברתי עליו, ועלתה לי כזו שאלה בראש: מה יש מיוחד במוזיקה של שנות השישים שגורמת לכם לאהוב אותה כ"כ? זו מוזיקה שנוצרה לפני למעלה מ-40 שנה, והמוני אנשים מקשיבים לה- אז מה יש בה שכ"כ מושך אנשים אליה? אני אוהבת מאוד את השירים הישנים האלה- oldies- כי הם מעוררים בי איזשהם רגשות כאלה מעין נוסטלגיים (אף על פי שאני רק בת 18 חחח)והייתי רוצה לדעת מה זה עושה לכם? ולמה לפי דעתכם כ"כ הרבה אנשים נסחפים אחר השירים האלה אחרי כ"כ הרבה שנים מאז שהם נוצרו? תודה רבה לכל העונים, וחג שמח לכולם!!!

אריק1966

New member
אנסה לענות לך יקירתי

תראי,נוסטלגיה זה דבר מאוד אינדיבידואלי,ומשתנה מאדם לאדם.אני יכול רק לדבר בשמי,ולדעתי הסוד והקסם של שנות השישים,הוא שהכל היה אמיתי.אני מתכוון לאסטטיקה של העיבודים,הנגינה והשירה.כל הסאונד היה של כלי נגינה ושל נגנים ולא של מחשבים,סאמפלרים ועצלנות לשונית ווקאלית. בכלל כשמשהו טוב אז הוא טוב,וכיום כל מה שתשמעי הוא במקרה הטוב חיקוי עלוב לדברים שהיו.במקרה הרע זה יהיה חידוש או נכון יותר "קבירה"של משהו קיים.

../images/Emo45.gifאריק, יפה ונכון ענית לחמודה../images/Emo13.gif

אני חשבתי שאני אוהבת את
השירים
של אז בגלל נוסטלגיה, אבל אני רואה שרבים הצעירים(ות) שאוהבים גם כן,, אז מה שיפה באמת כולם אוהבים, המשך יום טוב,,

אוי זו שאלה שאלתית מאוד, קוקילולי..

בך זה מעורר נוסטלגיה???? ומה אני אומר???? מאיפה אתחיל לספר לך על המסיבות ה"סלוניות", כפי שקראנו להן אז....על ה"סלואואים" המרגשים, על כך שלצלילי שירים אלה עברו עלי נעורי ו...אין צורך לומר יותר. לתקופת הנעורים את יכולה "להתחבר" ולהבין מה זה היה עבורי............. כיום אני נהנית כל כך מה"רטרו" כשהילדים שלי משמיעים המוזיקה הזו בקולי קולות ברחבי הבית ובאוטו. איזה כייף לי שזכיתי להנות מהמוזיקה הזו גם בבגרותי<ואיך החבר'ה הצעירים אוהבים שאני מפתיעה אותם בכך שמכירה את השירים ה"מודרניים" הללו, חבל"ז>. יאללה, להתראות בסביבה ויום נפלא לכוווולנו.

שלווה,חייכתי../images/Emo6.gif לשורה שלך שכתבת

בך זה מעורר נוסטלגיה???? ומה אני אומר???? ומה אני אומר? ,,,,,מה יגידו אזובי הקיר?

../images/Emo99.gifתודה רבה על תגובותיכם...

אשמח לשמוע עוד תגובות של אנשים... אגב, נהניתי כ"כ לקרוא את התגובות שלכם.....אתם עונים בכזו צורה יפה, ונראה גם שעם הרבה חיבה ואהבה.....רק סגנון הכתיבה שלכם עשה לי טוב על הלב...זה לא כמו שלעיתים קרובות, אנשים נוהגים לענות לתגובות בצורה צינית, מגעילה וקודרת....רואים שפה באמת נמצאים אנשים נהדרים!!! בא לי לשמוע עוד תגובות מלבבות שכאלה!

יספרו, שושק'ה, יספרו וישתפו גם ...

אותנו. אני אוהבת לקרוא סיפורים שכאלה אז....כווולי עין

אריק, מעניינים דבריך שכן...

אישית, העיבודים החדשים לשירים של אז מרתקים אותי ומסקרנים. "הלבוש" החדש באמצעים הטכנולוגיים החדשים, מעניין. אם רוח השיר נשמרת והטכנו אינו משתלט...אין קץ להנאתי. כמובן שהדברים, כפי שציינת, אינדיווידואליים, וממרומי גילי כיום אני רואה את הדברים אחרת. הרי כבר ידוע שההנאה והרגש הינם תלויי זמן, מקום ונסיבות
. למשל העיבוד החדש לשיר "אלין" יפה וקצבי בעיניי. אבל...הכול עיניין של טעם. ושיהיה אחלה יום.

קוקילולי...../images/Emo6.gifכמה צחקתי מהשורה שלך:

"זו מוזיקה שנוצרה לפני למעלה מ-40 שנה.." חמודה, גם אני!!! נוצרתי לפני 40 שנה<ותוסיפי עוד כמה
> המוזיקה הזו מקפלת בתוכה את עברי, כפי שספרתי
ואיך לא אוהב אותה???

למעלה