מים

0 אור 0

New member
פותחים את הברז?

אישית אני חושבת שרק מי שגר באיזורים בהם איכות המים גרועה צריך לרכוש מים מינרליים. לפני כמה שנים הייתי ממש נגד, אבל לאור הנזק שגרמנו בחוכמתנו למאגרי מים נרחבים במדינה, מסתבר שאני צריכה לשנות את דעתי ... צריך לבדוק לגבי המים שאת מתכוננת לרכוש אם יש מידע באינטרנט על זיופים או להיפך מידע על כך שזהו מקור מים נקי שאינו קרוב למקורות זיהום. מעבר לכך, הייתי בוחרת לפי הטעם.

אני מבקשת לרכז כאן המלצות ספציפיות של רבים

אותי אישית מטריד הפלואור שמוסיפים למי השתיה שלנו. וגם, יש יצרן השואב מאקוויפר החוף... במה יחודו? ולגבי הזיופים. מישהו מצא ברשת מידע על זיופים?

0 אור 0

New member
הסיבות שבפורום הזה אנחנו בדרך כלל לא דנים

במותגים ספציפיים: ראשית, אין לך שום דרך לדעת אם המידע שמישהו כתב בפורום אמין יותר מסתם שמועה ושנית, במידה שיכתב משהו רע על מישהו אנחנו נהיה חשופים לתביעה של לשון הרע ואחרון חביב , זה חורג ממדיניות הפרסום של תפוז. -- לגבי שאיבה מאקויפר החוף - ככל שידוע לי הוא היום הניזוק ביותר במדינה מזיהום. אפילו אם הייתי גרה במרכז הארץ בטח שלא הייתי קונה מים דוקא משם, ומצד שני, גם מים שמקורם במדינות תעשייתיות באירופה זה בטח לא טוב יותר ... לגבי הפלואור - אישית חויתי דוקא רק טובות כתוצאה מבדיקת נושא הפלואור על ידי הרשויות בתקופה שהיה חוסר בפלואור בבאר שלנו - יש הבדל ברור וניכר בבריאות השיניים של ילדים לעומת לפני כן. וזה נעשה בצורה מבוקרת - כמות הפלואור במים נבדקת באופן שוטף, וההנחיות לגבי תוספת פלואור לילדים ניתנות בצורה מדוייקת - מינון שמשלים את המינון שבמים. נכון שאצלנו לא הוסיפו למים, אלא פשוט בדקו כמה יש ונתנו הנחיות להורים כמה להשלים. זו לדעתי הדרך הנכונה יותר, ולא לחשוף אוכלוסיה רגישה למינון גורף כפי שנעשה ברשויות מקומיות אחרות. על כל פנים, מאחר שזה משתנה מרשות מקומית אחת לשניה, את פשוט צריכה לבדוק מה נעשה בישוב בו את מתגוררת - נדמה לי שבמרבית הישובים אין תוספת פלואור למים עצמם. ואת "רק" צריכה לדאוג לגבי מזהמים שונים שחדרו לבארות ומי התהום.

hal767

New member
הוא גם מסרטן

אבל לא רק זה. הוא רעל כימי הקשור לשורה ארוכה של תחלואים בגוף. פלואור טבעי, הנמצא בשפע במזון טבעי בריא, מספק את כל צרכי הגוף למינרל זה בלי לגרום נזקים.

0 אור 0

New member
פלואור טבעי לא נמצא בשפע בכל מזון ולא בכל מים

מסתבר שיש איזורים בעולם (ובארץ) בהם יש מספיק פלואור במים ובאדמה ולכן גם בתוצרת החקלאית של אותו איזור הם מצויים במידה מספקת. לעומת זאת, כאשר הפלואור אינו מצוי במים ובאדמה אזי גם אינו מצוי בירקות ובפירות ושאר הגידולים החקלאיים, ובמחקרים הסתבר שתושבי אותו איזור סובלים ברמה מוגברת מעששת. הוכח כי מתן פלואור לילדים עד גיל 12 (נדמה לי) משפר בצורה משמעותית את מצב השיניים לכל החיים לאותם ילדים. באיזור שלנו בחרו בהשלמה של רמת הפלואור בצורה ידנית ישירות לילדים בגיל המדובר - וזה הביא לשיפור מדהים במצב השיניים והחניכיים ובריאותם. באזורים אחרים בארץ בחרו בהפלרה של מי השתיה, שזה אכן בעייתי בגלל שזה פוגע באוכלוסיות שלהן זה בכלל לא מיועד.

hal767

New member
פלואור

זה בהחלט אפשרי שבמקומות שונים יתכן חוסר בפלואור מהסיבות שציינת, אך להרעיל את המים בחומר הזה כדי שאנשים יצרכו אותו, זאת אינה דרך לפתרון הבעיה. דרישת הגוף לפלואור היא אפסית. עששת נפוצה גם בהרבה מקומות בהם כמות הפלואור במים היא גדולה. כך שהוא לא בהכרח גורם לעששת כאשר הוא חסר. בנקודה זו אציין שישנם מומחים הטוענים שהאדם אינו זקוק כלל לפלואור. עודף בפלואור, מסוכן. זהו מינרל בעל תכונות של רעילות. צריכת הפלואור גורמת לפגיעות בהתפתחות צעירים, פגיעות בעצמות ובפרקים ולפריכות/שבירות השיניים. החדרת הפלואור הרעיל למים גרמה במקומות שונים בעולם לשיניים שבירות. לא אמשיך לפרט בנושא כי זה באמת נושא גדול. הפלואור הנכון הוא זה שמגיע כחומר אורגני ומאוזן ממזון צמחי. פלואור כימי בלתי אורגני שונה לחלוטין בהרכבו ובתכונותיו מזה הטבעי. בעוד הפלואור ממזון טבעי הוא מזון, הפלואור תוצר המעבדה הכימית הוא רעל וגורם לנזקים. כלל זה נכון גם לגבי מינרלים רבים אחרים. בנוסף אציין שהחדרת הפלואור הכימי למי השתיה הינה כפייה כימית בלתי מבוקרת על האוכלוסיה, וזה בניגוד לחוק. ע"פ החוק אין לכפות על אדם לצרוך תרופה [כן, פלואור כימי הוא תרופה] או תוסף בניגוד לרצונו. בנוסף, צריכת חומרים כאלה מחייבת המלצת רופא שמכיר את הפציינט, ובקרה רפואית שלו. זה לא מתקיים כאשר הרעל הזה מוחדר למי השתיה. השיטה הזאת גורמת לאלה ששותים הרבה מים לצרוך יותר את רעל הפלואור, ולממעיטים בשתיה לצרוך אותו בכמות פחותה. אין לדעת את השפעת החומר הזה, כמו חומרים אחרים, על הפרט. אני מצרף קישור למאמרים בנושא לאלה המעוניינים להעמיק בו.

מאיר72

New member
אם אינ לא טועה המזוהם ביותר הוא אקוויפר ההר

וזה בגלל שאין ניקוז של שפכים בגדה והכל נספג ונכנס פנימה. עדיף לעשות פילטר טוב בבית (תעשי חיפוש והשוואות מחרים ואנליזות) על קניה של מים מינרלים כיוון שלרוב אנחנו לא מבשלים עם מים מינרלים אבל עם מים מהפילטר כן.

hal767

New member
הטובים הם

מי מעיינות טהורים שמקורם ברמת הגולן

hal767

New member
נדמה לי שאסור בפורום לציין שמות של מותגים

הבעיה הגדולה עם מים אלה היא ששאיבתם מייבשת את השמורה במקום.

ואם כבר דיון על מים

אני זוכרת שבזמנו הייתי בטיול בצפון הארץ ועשינו קמפינג באתר על גדת נחל. (שם האתר הוא "דג על הדן" את שם הנחל אני לא זוכרת, לא בטוח שזה נחל דן). בכל אופן היה שם שלט שאוסר לשתות את המים של הנחל. מישהו יודע מה הסיבה לכך? מי הנחל שם זורמים ומתחלפים כל הזמן (זרימה חזקה מאוד, יש לציין) ואם להתוודות, אנחנו עברנו על האיסור ושתינו קצת מהמים והם היו מתוקים וטעימים להפליא. (ולא קרה לנו גם שום דבר אחר כך...) אם כך מה יכולה להיות הסיבה לאיסור השתיה של מי הנחל?

זה באמת נחל דן

יתכן שלפעמים הזרימה של המים גורפת לכלוך. ולפעמים מישהו רוחץ שם בנחל. אבל מהברזים שלהם מותר למלא בקבוקים הביתה. והמים נפלאים.

אי אפשר להתרחץ שם בנחל

כפי שכתבתי יש שם זרימה חזקה במיוחד, אף אחד לא יעז להסתכן ולהיכנס למים כי מי יודע לאן הוא יגיע... ובגלל הזרימה החזקה גם לא יכול להיות לכלוך כי המים כל הזמן מתחלפים.

למעלה