מים חמים

s h i R 1 2 3

New member
../images/Emo221.gifמים חמים../images/Emo221.gif

אני גרה בבניין ישן המחובר לסולר. לפעמים יש מים חמים ולפעמים לא. אני למעשה תלויה בשכנים שלי. נמאס לי מהסידור הזה (אנחנו משלמים הרבה מאוד כסף עבור השירות הלא יעיל הזה). בהתחלה חשבנו שאתמור יכול להוות פיתרון טוב אך לאחר התייעצות עם חשמלאי הבנו שהפרוצדורה מורכבת מאוד (חציבה בקיר...) וירדנו מהרעיון. אילו פיתרונות נוספים (בתוך הבית) קיימים? תודה

רוני1955

Active member
מה השימוש?

האם זה להסקה, למקלחת, לכיור מטבח? לכל דבר זו תשובה אחרת.

logikal

New member
אטמור -פתרון קל

יעיל מאד,ציק צאק מים,זול כ200 ש"ח.לא הייתי משתמשת בזה כפתרון קבע[זולל חשמל]אבל מעולה למצבי חירום.חציבה בקיר?קשה להתקנה?ממש לא .פשוט ביותר ,קצר מאד וללא סיבוכים מיוחדים.לנו במקלחת הורים זה כברהאטמור השני במשך השנים,בעלי מתקין לבד תוך זמן קצר מאד.

s h i R 1 2 3

New member
לצערי אצלנו זה מורכב יותר

צריך להתקין נקודת חשמל חדשה (אני לא בקיאה במונחים בתחום החשמל)

ממש לא

אין בעיה להתקין אטמור - כל חשמלאי מורשה יעשה זאת. אבל אטמור, לא מחמם מים בצורה מסיבית. החימום נעשה ע"י פתיחת ברז המים ומעבר שלם דרך גוף החימום. ובחורף כשהמים היורדים מהצינור קרים, הם לא מתחממים מספיק ע"י האטמור. ובכלל צריך שזרם המים יהיה דק ואיטי על מנת שהמים יספיקו להתחםם לפני היציאה החוצה. אין אפשרות להתנתק מהחימום המרכשי ולהתקין דוד חשמל ? ומה בנוגע לדוד שמש שהוא פתרון אקולוגי ומצויין לארץ שבה 10 חודשים לפחות יש שמש ?

רוני1955

Active member
דוד חימום

יש אפשרות להתקין דוד של 30 ליטר מים בחדר רחצה, תוך חצי שעה יש מים חמים. ההתקנה חייבת להיות על ידי תשמלאי מתאים, שיודע איך מותר להתקין חשמל במקומות כאלה. זה נכון שאטמור הוא פתרון לא טוב למקלחת.

kseniali

New member
עם דוד כזה הם יחזרו לבעיה של אטמור

בטח בגלל שהבית ישן זה בעיה. מה שכן - הייתי ממליצה להשקיע באטמור. אצל ההורים שלי יש (אבא שלי התקין) וזה דבר ממש נוח ולא ממש זולל חשמל, הם 5 אנשים ומשלמים פחות חשמל מאיתנו (ואנחנו 3 עם דוד שמש ובקור כזה מחומם מחשמל).

למעלה