חשוב לי לספר...

mamajoni

New member
../images/Emo221.gif חשוב לי לספר...

לפני יומיים ביקרתי במקום העבודה שלי ( אני כבר יצאתי לשמירה, אבל העניין עם המחליף עוד לא סגור) אז תוך כדי היכרות עם המחליף הפוטנציאלי, דיברנו על כל מני דברים וגם הוא הראה לי את התמונות של משפחתו וגם אני קצת סיפרתי על הילדים שלי, אז היה לו מחשב יד קטן ואני גם הראתי לו תמונות מאינטרנט. למעשה הייתי צריכה לעשות את זה בדרך הכי קצרה, אז נכנסתי לתפוז, לפורום שלנו ומצאתי שרשור שוויץ בעמוד השני של הפורום והראתי לו את התמונות. תוך כדי הגלישה הוא עזר לי עם הטכנולוגיה החדשה ( אני ממש לא טובה בשימושי מחשב ללא עכבר) וכאשר הופיע שם של הפורום שלנו "הורות לאחר אובדן" הוא הגיב מייד באמירה מהלב: "זה לא מקום הנכון" זאת הייתה גם שאלה, גם אמירה עם צל של חשש כפול אולי הוא טעה, אולי אני הקשתי את הפורום בטעות ובכלל אני בהריון מתקדם ומה לי במקום הזה... אז אמרתי לו שזה מקום הנכון ואנחנו חברים וותיקים של הפורום. הוא לא שאל יותר, הסתכל על התמונה של הילדים. הרגשתי מוזר, פתאום ראיתי את המבט של אדם אחר, מישהו שהוא זר והפחד שלו בעיניים להיכנס לעולם של האובדן. ולי זה מקום נחמד, מקום של עידוד ותמיכה... עד עכשיו אני מרגישה מוזר, לא ממש מבינה למה זה כל כך נגע לי בלב... כנראה שוב המפגש עם הסביבה שלא נותנת לגיטימציה ומפחדת ממילה אובדן, שלא מצליחה לעקל את הצד הזה של המציאות. ברור שאין לי דרישה מיוחדת מאותו בן אדם שהוא כנראה די רגיש, אבל ההבהלה שלו שנכנסנו למקום הלא נכון... המבוכה... החוסר יכולת להגיב... זה פשוט מתאר את החברה שלנו שלא מצליחה לעקל את מה שקורה לחבריה וקורה לא מעט לצערינו.

עדיקים

Active member
../images/Emo201.gif../images/Emo4.gif תודה ששיתפת

באמת לא קל לחברה שלנו לקבל ולהכיל לצערי.

דיא

New member
אני מרשה לעצמי לפרש גם אחרת

להאמין ש"זה לא המקום הנכון" בא מרגש של אכפתיות, של לא ייתכן שזה המקום הנכון כי אני רוצה/מקווה בשבילך שלא תהיי אדם שחווה צער. בואי נודה שאין ממש דרך נכונה להכיל ולהתמודד עם כאבו של האחר, במיוחד לא מישהו קרוב מאוד. הרי מדי פעם שואלת כאן מישהי איך תוכל לתמוך בחברה, אחות, גיסה... ואנחנו לא לגמרי סגורות על מה אפשר להמליץ, חוץ מלהראות שאת שם בשבילה. איך עושים זאת, מה זה אומר, לא ברור. מצטערת שזה הרגיש לך רע בסיטואציה. אני קוראת אותך, דווקא סביב ההריון הזה, מתמודדת בצורה מורכבת עם האובדן, אולי במקומות שפחות ציפית להם. זה לא קל

mamajoni

New member
זה נכון, אבל

מה שרציתי להדגיש, שעבורי האובדן זה חלק שגרתי מהחיים, אם אפשר בכלל לקרוא לאובדן שגרה. ועבור מישהו זר זה עושה הלם ראשוני לפחות ותחושה שלברוח כמה שיותר מהר. את יודעת, לפעמים אני מרגישה כאילו שאני כל כך בתוך כל זה וכבר אין אותו כאבונשאר רק געגוע נצחי ואחרים לא מבינים שניתן לחיות עם זה ולא רק להדחיק ולברוח

למעלה