חן, חן, תם ונשלם

../images/Emo221.gif חן, חן, תם ונשלם

רק עתה גונבה לעיני הודעתך הנ"ל וענגתי לקרוא אותה. ככל שיהיה אדם צנוע או מצטנע לא ידע שבעה לשמוע דברים בשבחו קל וחומר ביצירתו. ואצלנו בשדות הקטב המרירי, זה שבעים ושבעה. ואצרף משל מ"משלי ראובן וימר" שיֵצֵא אי"המו"ל לאור כבר השנה: כיפה אדומה המשיל: ראובן וימר בְּאֶרֶץ סִין הָיָה מוֹרֶה אֶחָד, חָכָם מִכָּל מוֹרִים. מִכָּל רַחֲבֵי הָאָרֶץ הָיוּ תַּלְמִידִים נוֹהֲרִים לִלְמֹד אֶצְלוֹ, אֲבָל הָיָה לוֹ עִקָּרוֹן מוּצָק וָחַד: הוּא הָיָה לוֹקֵחַ בְּכָל פַּעַם, רַק תַּלְמִיד אֶחָד. הַתַּלְמִיד הָיָה לוֹמֵד אֶצְלוֹ שָׁנָה אַחַת, וּבְסוֹפָהּ הָיָה הַמּוֹרֶה נוֹתֵן לוֹ הַסְמָכָה. אֲבָל הַפַּעַם הוּא שָׁבַר אֶת הָעִקָּרוֹן, וְהֶחְלִיט שֶׁהַתַּלְמִיד הַזֶּה, יִהְיֶה הָאַחֲרוֹן! הַתַּלְמִיד שָׁהָה בִּמְחִיצָתוֹ שֶׁל הַמּוֹרֶה שָׁלֹשׁ שָׁנִים, וְזֶה לִמֵּד אוֹתוֹ חָכְמוֹת כָּל הַזְּמַנִּים. יוֹם אֶחָד אָמַר לוֹ: תַּלְמִידִי הַיָּקָר, כָּל מַה שֶּׁאֲנִי יוֹדֵעַ, לִמַּדְתִּי אוֹתְךָ כְּבָר. - בְּתוֹר תַּרְגִּיל אַחֲרוֹן, אֲנִי נוֹתֵן לְךָ עוֹד שָׁלֹשׁ שָׁנִים, שֶׁבָּן תִּתְהַלֵּךְ בָּאָרֶץ, תִּפְגֹּשׁ מְלָכִים וְגַם רוֹזְנִים. אַתָּה תִּרְאֶה שֶׁאֵין אִישׁ בָּעוֹלָם, שֶׁאֵינוֹ נִכְנָע לַחֲנֻפָּה. הִנֵּה שַׂק מָלֵא בְּכִפּוֹת אֲדֻמּוֹת. לְכָל אֶחָד תַּחְבֹּשׁ כִּפָּה. בְּעוֹד שָׁלֹשׁ {שָׁנִים}, עִם הַשַּׂק הָרֵיק, חֲזֹר אֵלַי. אֲנִי - לִבִּי מֵת, וְאֵין תְּפִלָּה בִּשְׂפָתַי. כְּשֶׁיִּתְרוֹקֵן הַשַּׂק, תְּקַבֵּל מִמֶּנִּי הַסְמָכָה, וְאָז תֵּחָשֵׁב לָאִישׁ הֲכִי חָכָם! חוֹלְפוֹת שָׁלֹשׁ שָׁנִים וְהַתַּלְמִיד חוֹזֵר עִם הַשַּׂק, רֵיק מִכִּפּוֹת, וּלְמוֹרוֹ אוֹמֵר: – מוֹרִי, לֹא מָצָאתִי מֶלֶךְ אוֹ רוֹזֵן עַל פְּנֵי הָאֲדָמָה, שֶׁלֹּא הָיָה רָאוּי לַחְבֹּשׁ אֶת הַכִּפָּה אֲדֻמָּה. - הִסְתּוֹבַבְתִּי שָׁלֹשׁ שָׁנִים בְּכָל הַמַּמְלָכָה, הִנֵּה הַשַּׂק הָרֵיק, אֵין בָּעוֹלָם חָכָם מִמְּךָ! הַמּוֹרֶה הִרְכִּין רֹאשׁוֹ בַּעֲנָוָה וּבִמְבוּכָה... וְהַתַּלְמִיד אוֹמֵר: אֶת הַכִּפָּה הָאַחֲרוֹנָה - אֲנִי חוֹבֵש לְרֹאשְׁךָ! כל הזכויות שמורות ©

באמת התפעלתי מהספר

מה שאיני מבין הוא מה ההגיון הכלכלי של הוצאת ספר משלים כה מהודר, בשנת 2007, אבל אם ההגיון לא כלכלי, אני מעריך את פועלך פי כמה.

../images/Emo221.gifתוך שלשה חודשים נדרשנו להדפיס שוב

וזו התשובה לשאלתך על ההיבט הכלכלי. הספר יצא לקראת פסח ולמרות מחירו היקר יחסית הוא אזל תוך חדשיים מהדוכנים. בימים אלה נשלחו לחנויות הספרים מההדפסה השנייה. כן ירבו. מסתבר שהציבור יודע להעריך השקעה שבאה מאהבה ומוכן לשלם בעד איכות.

שלמה ל

New member
מר וימר

אם היה לי העוז, הייתי שואל אותך איך יכול אדם הגון ואיש מעלה כמוך ללכת בשדה הקטב המרירי הלזה הקרוי "פרסומות", שמזה כמה וכמה שנים הן כולן אחיזת עיניים וטמטום ליבו ומוחו של הצרכן.

יוסי ר1

Active member
במה פרסומות של היום יותר

"אחיזת עיניים וטמטום ליבו ומוחו של הצרכן" כדבריך? תמיד היו פרה שרוצה להניק ועגל שרוצה לינוק. היום יש אפשרויות טכנולוגיות לפרסם בדרכים יותר מרשימות, אבל מאז ומעולם היו מוצרים, רוכשים, ואיזושהי אמת או שקר בפרסום. שיקויים שעושים אותך צעיר בריא ורענן פרסמו ומכרו גם לפני 2000 שנים, גם אם הפרסומת היתה רק קול קריאותיו של הרוכל. את הקשר בין הפרסומת לטיב המוצר, למד הקונה על בשרו...

גלבועא

New member
בחלון הראווה של סטימצקי בעירי

הספר שאתם מדברים עליו לא מופיע. אחכה לו עד שיגיע לספרייה, ואז אשאל אותו.

זו דווקא חנות שאהובה עליי מאוד

צומת ספרים לסוגיה דוחה אותי במיוחד. אני אמתין לספר בספריה.

למעלה