אמונות טפלות

../images/Emo221.gifאמונות טפלות

אמונה טפלה = דמיון של האדם לגבי המציאות = חוסר ראיית האמת לגבי המציאות. ישנן אמונות טפלות שגורמות לאדם להרגיש רע, כגון אמונות טפלות שגורמות לאדם לפחד משטויות וכיו"ב. ישנן אמונות טפלות שעוזרות לשרלטנים לשלוט באדם. ישנן אמונות טפלות שיוצרות אצל האדם אובססיה והתמכרות מיותרת. ישנן אמונות טפלות שיוצרות בחיים של האדם סבל ורע. האמונות הטפלות האלו ברור שאינן טובות לאדם. לעומתן יש את האמונות הטפלות שגורמות לאדם להרגיש טוב. האדם נמצא בבעיה כלשהי, מאמין במשהו, וזה גורם לו להרגיש טוב. האם אתן מאפשרות לאמונות טפלות לקחת מקום בחייכם? אמונות טובות לא טובות? למה בעצם?

נומלה

New member
אמונה טפלה

היא דבר שאדם אחד מאמין בו בכל ליבו ואדם שני חושב שהיא שטות מוחלטת. כל אמונה היא טפלה בעיני מי שלא מאמין בה. לא כל כך מסתדר לי עם "קבלת השונה על השוני שבו" הגדרת אמונה של אדם כטפלה מביעה התנשאות על דרך חשיבתו של האחר שלא תמיד מוצדקת. הרבה דברים שאיננו מבינים עד הסוף נתפסים כאמונות טפלות. חלק מהם מתגלים כעבור זמן כאמת מדעית. חלק מהדברים שהיו פעם אמת מדעית נשארו כאמונות טפלות.

אני אדם רציונלי. לא מאמינה באמונות תפלות -

אם קשה לי לא אאחז באמונה כלשהי לא אבחן את המצב ואחפש פתרון... סוקרטס אמר: "האמונה הטפלה מצייתת להבל כמו לאב." וולטיר אמר: "אמונה טפלה היא לדת מה שאסטרולוגיה לאסטרונומיה, בת טיפשה לאם פיקחת מאוד." אלמונים הוסיפו: מחתול שחור צריך לפחד רק העכבר...

אני לא חיה לפי אמונות טפלות ולא מכירה אנשים

שמנהלים את חייהם כך. יש אמונות שונות לאנשים שונים כתוצאה מארועים שונים. איש באמונתו יחיה - זה מספיק טוב עבורי.

b o t t e n

New member
לא../images/Emo70.gif

אני מאמינה שחתול הוא סימן למזל רע רק אם את עכבר
לא מאמינה בשטויות האלה - מסרבת בתוקף. גם מזוזות אני לא בודקת כל שני וחמישי תקינות - לדעתי זה עוד פונקצייה לשנור. מחזיקה בבית בגלל הפולקלור מזוזה וחסה. פעם שיתפתי פעולה עם כל טיקסי הגירוש שדים שהשכנה הייתה עושה לאמא בבית, בעיקר בגלל כבוד לסבתא שלי. כמון כן - בד"כ מגרדת לי כף יד ימין ואף אחד לא נותן לי כסף, גם לא כשאני מבקשת. בצר לי אני לוקחת לבד מהארנק של אבא בוטן
{עוד אין לנו פה כרטיס אשראי שהוא גם למשיכת כסף כמו בארץ - זה עובד שונה} כמעט תמיד כשאני מתעטשת ליד חמותי היא מושכת לי באוזן - היא מנסה להפסיק, כיא ח"כ ישר נהיית לי דלקת. יותר משלושים שנה אני סוגרת גרביים לשדים. 1. אני רק 70B. 2.הייתי רוצה לפגוש כמה. זהו. מקווה שלא פגעתי באף אחת.

נקודת ההתחלה לדון בנושא היא:

מהי אמונה? על מה היא מבוססת? על ניסיון חיים או על עובדות? האם בכלל יש לנו את היכולת לראות האמת לגבי המציאות? מהי האמת? מה שיתפרש אצל אחת כאמונה טפלה אצל אחרת יהיה עובדה מוצקה. לכן אפלו הזיהוי קשה להבחנה, בין אמונה לאמונה טפלה. אחלה שאלה העלית

אני מסכימה איתך בנקודה שמה

שנראה לאחד שטות גמורה לאחר הוא תורת חיים - ולא רק בעניין של אמונות טפלות אלא באופן כללי כגישה לחיים.

טפו טפו טפו ../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif

לא מאמינה רק בעצמי ובקב"ה שמכוון דברים מלמעלה שאין לי שליטה עליהם ואני חילונית אסלית .יש לי הוכחות מהחיים שהדברים מכוונים ע"י כוח עליון . לדוגמה הדרך שהכרתי את בעלי בעזרת המזל שלי ברור לכולם .אומרים שזכיתי במפעל הפיס אבל הוא זכה באמת .לא בי אלא בהגרלה של המינויים. לפני 15 שנה זכינו בטיסה חינם לכל יעד שאל על טסה וכיוון שלוס אנג'לס הייתה אז היעד הרחוק ביותר נסענו אליה ומשם לאיי הווואי . מאמינה שכל אדם נולד עם המזל שלו אם כי אני חושבת שהאדם יכול במקרים מסוימים לעזור למזל להגיע אליו ולהפך .

למעלה