../images/Emo220.gif חדשים על המדף
או יותר נכון, בתוך המגירה... מצוייד בקצת ממון אחרי היומולדת שלי (אני מתחיל להעריך אנשים שמביאים כסף כמתנה) הצלחתי להגיע לאיזה שעתיים לאיזור תל אביב בבוקר יום שישי מנומנם לפני שבוע, וככה בזמן שבני סלע קיפץ על חומות ועשה כמו הודיני ונעלם, אני קניתי דיסקים והרבה מהם: התחנה הראשונה בביקור שלי היתה בקצת אחרת שם הסתבר שהגיע להם משלוח חדש מ-DGM, כמובן שהייתי חייב לעשות משהו בנידון, וככה כסף ודיסקים החליפו ידיים ואני יצאתי משם עם הדיסקים:
King Crimson - The Night Watch אחת ההופעות המפורסמות של קרימזו, בתקופת 73-74 ובכלל (למעריצים, למעריצים) שהיוותה את הבסיס לאלבום Starless & Bible Black. אחד מרבי המכר של האתר של DGM וכמעט קבוע Out of Stock. זה לא היה כל כך מרגש אם לא הייתי רודף אחריו כבר שנים אחרי אירוע כואב שהיה לי איתו. כשהייתי חייל צעיר והגעתי לעיתים לאיזור ירושלים יצא לי פעם אחת לראות את האלבום הזה בחנות של טאוור רקורדס (למרבה ההפתעה) אבל לא היה לי כסף להוציא עליו ופעם הבא שהגעתי למקום אחרי שבועיים כבר לא היה זכר לאלבום, מאז לא ראיתי את האלבום הזה בשום מקום בארץ.
King Crimson - Live in Mainz 1974 / Live in Asbury Park 1974 החלק הראשון בסדרת The Collectable King Crimson מציג את ההרכב של פריפ,ווטון, ברופורד וקרוס בשיאם (למרות שלא נראה לי שהם אי פעם לא היו בשיאם. דיסק כפול כשכל דיסק הוא הופעה שלמה בפני עצמה נותן כאן מראה טובה על מה שהלך אצל קרימזו בתקופה הזאת, מצד אחד ההופעה במיינז מציגה את הצד היותר "רך" של קרימזון, הביצועים כאן הם יותר חופשיים ומשוחררים ויש גם הרבה אילתורים ואילו באשבורי פארק הכל יותר חד, לכל שנייה יש משמעות, רוב האשבורי פארק הופיע כבר באלבום USA אבל מה שמוצע כאן הוא איכות הקלטה מעולה ששופרה פלאים (פלוס הופעה שלמה ולא חלקים כמו ב USA). בהחלט אחת הרכישות השוות של קרימזון בתקופה הכי יפה שלה.
King Crimson - Heavy ConstruKction עזבנו את קרימזון של שנות השבעים לטובת קרימזון של שנות האלפיים, הפעם מדובר בקופסא משולשת מתוך מסע ההופעות האירופאי והאמריקאי של האלבום The ConstruKction of Light. כמו תמיד קרימזון של ההופעות וקרימזון של האולפן נותנים שואו אחר לגמרי ובקופסא הזאת זה בהחלט מתבטא כשהחבר'ה לא נותנים לנוסטלגיה להשתלט ודופקים ביצועים חדשים לשירים חדשים בלבד שלהם, הרבה אילתורים. טוב, יש קצת נוסטלגיה שבאה לידי ביטוי שני קאברים מפתיעים לאומנים מוערכים, הראשון זה ל Tomorrow Never Knows של הביטלס והשני (למרות שקשה לי לקרוא לזה קאבר) ל Heroes של בואי. אחרי התלבטויות וההחלטה על הדיסקים האלה והזנחה של הרבה אלבומים אחרים שנשארו בחנות לצערי המשכתי במסע לעבר UFO, שם באתי בשביל דיסק ספציפי ושיחק לי המזל והוא באמת היה שם, למעשה הוא הגיע רק יום לפני:
Sleepytime Gorilla Museum - of Natural History מי אמר שאין מוזיקה טובה בימינו? האלבום אולפן האחרון לשעה זו SGM הוא קיצוני, לא מתפשר ועדיין מצליח להיות מהנה בצורה כמעט לא הגיונית. האלבום כולו וא אלבום קונספט שמספר על השליח בעל ראש החמור שבא להביע את האפוקאליפסה על בני אדם לאחר שאלו בגדו בטבע במשך כל ההיסטוריה, תוך כדי מתואר כאן המאבק של המדע והטבע אחד בשני ושניהם באדם ואפילו שיר על היוני בומר (הזה ששלח מעטפות נפץ לאנשים בארה"ב). המוכר ציין שהגיעו עוד אלבומים מאותו לייבל ככה שלמי שמחפש משהו קיצוני, מטורף ומעניין החנות בהחלט שווה בדיקה. אחרי שנעשיתי כבר קצר בכסף ובזמן החלטתי לבקר בבאזר שהתקיים באוזן השלישית, גם משם יצאתי עם כמה הפתעות מעניינות:
Kevin Ayers - BBC Radio 1 Live in Concert עוד יציאה מעולה ממרתפי הביביסי, מה שגורם לי לחשוב מה יכול להיות שמסתתר במרתפים של רשות השידור. הבסיסט בהרכב הראשון של הסופט מאשין, מאושיות הקאנטרברי וגם בעל קריירת סולו די מרשימה נותן כאן סקירה מהירה בהופעה דרך היצירות במהלך השנים. הפתעה מאוד נעימה וגם בהחלט זולה.
Steve Howe - Turbulence האיש והגיטרה. הדבר הראשון שמשך אותי לאלבום הזה זו העטיפה הרוג'ר דינית הטיפוסית. תכלס בעיקר לאוהבי הגיטרות והגיטריסטים (מה שמסביר למה אחי כנראה התלהב יותר ממני מהדיסק) אבל ניתן לו עוד כמה שמיעות ונראה לאן יחסינו מתקדמים. קניתי עוד חמישה אלבומים בעשרה שקלים (כולם ביחד עלו לי עשרה שקלים) ומתוכם יש בהחלט הפתעות, במיוחד כשמתחשבים בזה שכל דיסק עלה לי 2 שקל, מתוך החמישיה הזאת שווה להזכיר את Chicago - I'm a Man וגם אוסף של The Troggs. זה הכל ליום שישי דאז, אבל מאז נוספו לי עוד שני דיסקים, הפעם ישראלים שחיכיתי להם כבר כמה זמן:
Goldoolins - Songs of The Turly Crio שימו לב לחילוף האותיות הנחמד בשם. זה האלבום השני של הגולדולינס (שזכור לי שכבר המלצתי עליהם פעם בפינה שנגנזה מאז) שבו הם ממשיכים את הקו הפולקי עם הבלחות של קאנטרי ובלדות סטייל ימי הביניים, אבל נעזוב הגדרות, מה שמעניין כאן זו האהבה הטהורה למוזיקה. יצא לי כבר לשמוע את רוב השירים באלבום בהופעות חיות אבל נחמד לראות איך היצירות מקבלות עיבודים חדשים "חיים" יותר עם כלי מיתר ונשיפה.
בום פם - Boom Pam ת בום פעם יצא לי לראות לפני כמעט שנתיים כשהם חיממו את Third World Love במה שהייתה לבסוף להופעה מעולה בזמן של מעבר לשלוש וחצי שעות, היה שווה את הכסף כל בחינה ובום פם היו הפתעת הערב. מאז לא יצא לי להיזכר בהם יותר מדי חוץ מכאשר הם היו להקת הליווי של ברי סחרוף (והקליטו איתו את השיר בום פם שגם מופיע באלבום). באלבום שרובו אינסטרומנטלי החבר'ה מבום פם נותנים חוויה בלקנית מהנה ומשחרת, ממש אפשר להרגיש את איך הרגליים רוצות לזו לפי הקצב. כיף טהור ויופי של אלבום. זהו להפעם, ומה איתכם? יש אלבומים חדשים?
או יותר נכון, בתוך המגירה... מצוייד בקצת ממון אחרי היומולדת שלי (אני מתחיל להעריך אנשים שמביאים כסף כמתנה) הצלחתי להגיע לאיזה שעתיים לאיזור תל אביב בבוקר יום שישי מנומנם לפני שבוע, וככה בזמן שבני סלע קיפץ על חומות ועשה כמו הודיני ונעלם, אני קניתי דיסקים והרבה מהם: התחנה הראשונה בביקור שלי היתה בקצת אחרת שם הסתבר שהגיע להם משלוח חדש מ-DGM, כמובן שהייתי חייב לעשות משהו בנידון, וככה כסף ודיסקים החליפו ידיים ואני יצאתי משם עם הדיסקים: