חדשה נמנמ

LetThereBeLove

New member
הבנת יפה ../images/Emo13.gif

זה אחלה דבר, הנוע"ל הזה, רק מעט שטיפות מוח ושוויון ערך חיי אדם ובלה בלה, אבל יש שם אחלה חבר'ה

cmpo

New member
../images/Emo109.gif ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

מור בת 16
^___^

YOasis

New member
ברוכה הבאה!!!

אהלן, אני יונת... מקווה שתעשי חיים, יש לנו אחלה של פורום! ואת ממש יפה, אין ממה לחשוש.

shmuelr

New member
שיר שלי שיר שלי שיר שלי.. כנסו..

כתבתי אותו שלשום.. בשעות הערב. יום הזכרון עשה לי משהו.. אני יודע שיוצא לכם לשמוע אותי רק בשירים שקטים... אבל זה התקופות שאני עובר. יש לי שירים קצביים וקופצניים גם. עשיתי עיבוד דיי פשוט.. הרבה משחקים על הסינטי ועוד קצת על הגיטרה. תהנו. המילים: "אני חוזר מחר, הכל בסדר החיוך על פני עדיין קבוע אני אזכור מחר לכבס בגדיי הכלבה תזנק עלי אולי ארגע רגוע פזמון: אך לא תדעו על מה אחשוב בעת החיבוק בפתח הדלת בתוך תוכי אהיה כמו מבוך בזמן שאתם תראו אותי עוד כילד אני חוזר מחר, הכל בסדר תמיד ידעתי לראות את הדברים הטובים איני מעורער אין לי ארץ אחרת החברים תפסו מקומות יותר טובים.. http://www.file2host.com/381728

shmuelr

New member
דרך אגב, אני אעשה הסבר קצר על השיר...

ברגע שחייל חוזר מהשדה קרב הכל נראה רגיל, הוא חוזר לשגרה שהוא חי בה, לריח של הבית, לעוגיות של אמא, לחיבוק הגברי עם אבא.. אבל הם לא יודעים מה יש בפנים... בפנים יש לו טראומות שהוא לא מדבר עליהם , חברים מתים מול העיניים, אנשם שמנסים להרוג אותך. ועל כך מדבר השיר פחות או יותר. אבל איך אומרים , אתם יכולים לתרגם אותו איך שמתאים לכם...

YOasis

New member
...

כל מה שאני לא אגיד לא יבטא את הכישרון שלך במילים... השיר פשוט כל כך יפה. "החברים תפסו מקומות יותר טובים" זה כל כך נכון... הם לא אחראים למותם. זה פשוט המזל. ואפשר לפרש את השיר בכל כך הרבה דרכים. זה פשוט מקסים. באמת כתיבה יפייפיה, פשוטה ועמוקה. אתה יודע להעביר את הדברים בלי להסביר הרבה... והעיבוד מוצלח ממש. יש לך את זה, אתה יודע להרכיב את זה שזה יהיה עצמתי במקומות הנכונים. למרות שלי גם היה מספיק הקול שלך וטיפה גיטרה
you know that...

sok777

New member
מילים מאוד יפות

אני אשמע אח"כ את השיר. מסכים איתך בקשר למה שכתבת בהודעה השניה, יש לי הרבה מחשבות ודעות על זה. זה נוראי מה שקורה בטראומה מהצבא. לא כל אחד צריך להיות קרבי, אפילו אם יש לו פרופיל 97. יש אנשים שזה פשוט לא מתאים להם והם יכולים לתרום בתפקיד אחר. גם לי יצא ביום הזכרון, אתמול, לכתוב שיר.. צירוף מקרים מצחיק. עוד לא שמעתי, אבל המילים ריגשו - תמשיך ככה! אהבתי במיוחד את המשפט - "בתוך תוכי אהיה כמו מבוך" למעשה אהבתי את הכל. משפט בשיר מביע המון ונותן גם מקום למחשבה. כמו למשל, אהבתי את "הכלבה תזנק עלי" זה נשמע כביכול פשוט אבל זה עמוק מאוד.

יש לך אחלה קול ../images/Emo45.gif

ממש הפתעת אותי עם הקול שלך בתחילת השיר! סחטיין עליך. מה שכן, כמה הערות לשיפור... א'. לך לפתוח קול, כי שומעים שקשה לך להגיע לגבהים מסויימים שניסית.. יש לך קול מדהים וחבל שתשאיר אותו בשלב הזה. ב'. עם קצת ליטושים השיר הזה יכול להפוך להיות ממש יפה, רק תנסה יותר לחבר אותו יותר לקצב ולנסות להיות טיפה יותר יצירתי עם לחן השירה (לא מדבר על לחן המנגינה שברקע). ג'. כמו שכבר ציינו, המילים עצמם ממש יפות... אבל חסר לי החרוזים. חוץ מבבית הראשון (קבוע-רגוע) לא היו בכלל חרוזים בשיר. זה סבבה לעשות פה ושם משפטים בלי חרוזים אבל שיר שלם בלי חרוזים... אממ.. זה לא שיר. אתה יכול לחבר את זה ולעשות את זה הרבה יותר טוב. הרעיון של השיר מדהים פשוט. תשתדל עוד קצת ותהפוך אותו למשהו מטורף.

shmuelr

New member
קודם כל אלפי תודות על התגובה העניינית!

פיתוח קל עלה בחשבון, ואולי אני אתחיל לעבוד על הקול קצת יותר ברצינות, אני במגמת מוסיקה וכנראה ששנה הבאה יעבדו איתנו גם על שירה וקול. תודה על הקומפלימנט.. הלחן עצמו הוא שיא הפשטות, אקורדים מג'וריים שבכל זאת סוחבים איתם עצב, אולי זה רעיון לשבת ולשנות טיפה את המלודית שירה, אבל בינתיים נשמע לי מאוד מיוחד. המילים לא נכתבו עם חשיבה חרוזית או חשיבה ספרותית (כמו שאומרים) המילים האלה הם רגש נטו, אפילו שנראה שאין חרוזים מתוחכמים , בסוף המשפט אתה יכול לנשום לרווחה ולאמר "זה יפה ביחד" (ואל תגיד לי שלא!)
תודה על התגובה הכנה, כיף לשמוע

בכיף גברגבר :] ובקשר ללחן..

אחרי ששמעתי את השיר עוד כמה פעמים... ממש אהבתי אותו. אבל עדיין יש כמה קטעים שאתה צריך לסדר שם כדי שהמשפט יסתיים וייכנס בזמן. בסך הכל ממש אהבתי את הלחן למילים שעשית שם. ממש.

shmuelr

New member
כן.. השיר הוא לא הדבר הכי קליט בעולם.. צריך

להקשיב לו כמה פעמים בשביל לתפוס אותו. תודה שוב

למעלה