אלבום השבוע

epitaph

New member
../images/Emo220.gif אלבום השבוע

פינה שהזנחתי קצת בזמן האחרון ובאמת הגיע הזמן לחזור אליה. לחדשים שהגיעו, מדובר בשירשור שבו כל אחד משתף את כולם באלבומים שרצו במערכת, אלבומים שהתמכרתם אליהם וגם אלבומים שלא שמעתם שנים ופתאום חזרתם אליהם, עדיף גם איזה פירוט קצרצר על האלבום עצמו. אצלי השבוע מדובר בעיקר בשני אלבומים:
Sweet Smoke - Just a Poke אם הגרייטפול דד בהופעות חיות עושים לכם את זה אז יש מצב טוב שעשן מתוק זה בדיוק מה שאתם צריכים, רוק פסיכודלי, אווירתי וג'אזי לעיתים (והנשפן שלהם רק מתבל את העסק עוד יותר). האלבום עצמו מורכב בסך הכל משתי רצועות ארוכות, וכששומעים אותם אני מרגיש כמו בתוך חלום, אולי זו הסיבה שזה הפך להיות אחד מאלבומי הנהיגה שלי בזמן האחרון. היום אפשר למצוא את האלבום הזה ביחד עם האלבום השני של הלהקה, Darkness To Light, בדיסק אחד.
גרי אקשרטיין - גרי אקשטיין נראה לי שמדובר באחד מאומני הרוק הפחות מוכרים בארץ יחסית לשנים שהוא יוצר וכמות האלבומים שהוא הוציא, וממש לא בצדק. חזרתי אל הדיסק הזה אחרי תקופה ארוכה שלא שמעתי אותו אחרי שירשור סולואי הגיטרה כאן בפורום ולמרות שמדובר בגיטריסט והוא דופק פה ושם סולואים שבהחלט שווה לשמוע גיליתי מחדש אלבום שהוא פחות או יותר מאוזן, פה ושם גם הוספה של כלי מיתר, אחד השירים אפילו נשמע בהתחלה כמו מחווה להנדריקס (אבל זה כנראה רק הדימיון הפרוע שלי). אלבום מעולה, יותר טוב מאלה שבאים אחריו לדעתי. גם הוא מגיע בימינו עם האלבום השני של אקשטיין, לי זה עלה 40 ש"ח לשני הדיסקים ביחד, בהחלט עיסקה משתלמת. אז מה אלבומי השבוע שלכם? נ.ב. מה דעתכם? כדאי לעשות איזה שירשור סיכום שנתי של מוזיקת הרוק? ואם כן? יש מישהו שמתנדב?

Welsh

New member
'רוח סתיו' אחד השירים הגדולים../images/Emo45.gif

שמתי יד על הקופסא של קלפטון -'קרוסרואדס', 4 הדיסקים שהיא מכילה מושמעים אצלי בלופ מטורף. הקופסא מכסה את רוב שנות הפעילות של קלפטון, חומר חי ואולפני משנות היארדבירדס עד לשנות הסולו, ביניהם נמצאים כמובן הבלוז ברייקרז, קרים, בליינד פיית', דילייני&בוני ודרק והדומינואים. זה גדול, אבל לא מעמיק (5 שירים מפה, 6 שירים משם ושיר אחד משמה...), זה טוב לקפלטומאנייק המתחיל, שלב שאני מאמין שאני עברתי

epitaph

New member
"רוח סתיו" באמת שיר אדיר...

גם מאוד מתאים לתקופה הזאת. חוץ ממנו יש גם את "היום זה היום","קפטן ג'ק" וכמובן הפארודיה לצביקה פיק, שיותר מאוחר הפכה לפארודיה של חברת החשמל על ציבור המבקרים, "אני הולך לבית שאן". אגב, השיר שהתכוונתי אליו שמזכיר לי בהתחלה שלו את הנדריקס הוא "רק הקטנים", זה גם השיר האהוב עליי מהאלבום הזה. בקשר לקרוסרואודס, זה באמת דרך טובה להתחיל עם קלפטון, אבל התחייבות כספית גדולה יחסית, אגב, רק אני מעדיף את קלפטון בהרכבים השונים שלו מאשר בעבודת הסולו?

Welsh

New member
התחייבות כספית רק אם אתה קונה../images/Emo13.gif

מכוון שרשימת הקניות שלי גדולה מסכום המזומנים שלי, יש דרך ארוכה מרגע הכניסה לרשימה לכניסה לחנות, כל דבר מחייב בדיקה מעמיקה. כמובן שיש יוצאי דופן שאם אני אתקל בחנות אני אקנה (מהסיבה שהם לא זמינים בתוכנות השיתוף) כגון גרי הנ"ל ודייווי גראהם. אפרופו גרי, 'בוגי איתי הלילה' לא הולך? כמעט כל השירים שלו שהזכרת אני מכיר ואוהב, מוזר לי שדווקא את זה השמטת. בקשר לקלפטון, יש לי נטייה לאהוב יותר את תקופת ההרכבים שלו אבל אין ספק שהיו לו יציאות נהדרות גם בסולו (ע"ע 461 ocean blvd).

epitaph

New member
תכלס רוב האלבום הראשון מוכר...

לפחות למי ששומע ומכיר מוזיקה ישראלית, אני לפחות גדלתי על הרבה שירים מהאלבום הזה אבל לא הכרתי את גרי אקשטיין ושאלה השירים שלו. גם הזנחתי את "לגופו של עניין" שיש בו אחלה סולו גיטרה למי שמחפש וגם את "היה לי טוב".

הוד11

New member
היה לי טוב ../images/Emo45.gif אחד הגדולים

היה לי טוב היה לי חם הייתי קצת משועמם

הוד11

New member
אני

קודם כל אני מציע באמת לעשות שרשור סיכום השנה ואני יתנדב ויעלה אותו מחר או מחרתיים ואלבומי השבוע שלי ברי סחרוף- נגיעות אחד מהאלבומים השיראליים הטובים בכל הזמנים ברי סחרוף הוא כנראה האמן היחדי בישראל ואולי בעולם שמשלב בטבעיות בין נגינה ווירטואזית שמושפעת מנדריקס, מוזיקה אלקטרונית שמושפעת מהפרודיג'י ומוזיקה טורקית עממית וטקסטים מאוד מאוד ישראלים, והכל תגבש ליצירה טבעית אחת ושלמה שנשמעת נהדר בכל פעם ופעם. עבדים הגאוני, עיר זרה החזק, לב שלם העממי והמעולה, יצירת המופת עיר של קיץ וכמובן עוד חוזר הניגון שלא צריך להכביר עליו מילים כולם מתגבשים לאחד ה- אלבומים. מטאליקה- S&M אלבום שגיליתי רק לפני שבוע ואני פשוט לא מפסיק לחרוש עליו. השילוב שלכאורה לא מתקבל על הדעת בין להקת רוק כבד לתזמורת סימפונית הוא גאוני ויוצר כמה יצירות חזקות ומרשימות. אלבום מאוד מומלץ לכל חובב רוק ובייחוד לחובבי הלהקה האמריקאית המצויינת שנונת שם הופעה ענקית.

Anuerysm

New member
כדאי, יצאו הרבה אלבומים השנה

ואלבום השבוע שלי הוא Cricklewood Green של להקת הרוקבלוז Ten Years After אלבום ממש פצצות ומגניב ומומלץ לכולם הוא גם יצא ב1970 ולכן הוא פחות רוק מהאלבומים הקודמים, אבל יש בו כמה הברקות ענקיות, מומלץ לכולם. ועוד אלבום של הלהקה שאני מוצא יותר טוב: A Space In Time

Caraya

New member
שלי

הזמנתי ואמורים להגיע היום או מחר... 1) אהוד בנאי: ענה לי. אחד האלבומים שהכי חיכיתי שיגיעו... אין מלים לדעתי לתאר את הדיסק הזה. אהוד בנאי הוא אחד היוצרים הכי מוכשרים והכי מעניינים לדעתי, ואני חושב שהאלבום הזה מלפני 3 שנים הוא אחד הטובים שלו. "ברוקלין","היברומאן" ו"בלוז כנעני" (שנכתב לזכרו של מאיר אריאל ז"ל) הם שירים מדהימים שנטחנו עד דק ברדיו למרות שהם רחוקים ממה שמוגדר כמיינסטרים גלגל"צי- ואולי זה מלמד משהו על הכבוד שרוחשים לאמן הזה, ובצדק. "ענה לי", שיר הנושא, ו"הופעת מילואים" הם שירים חזקים ומטלטלים שלא עוזבים אותך גם הרבה אחרי שהם נגמרים. 2) Oasis: (What's the story) Morning Glory. אני לא ממש מכיר את אואזיס, רק אתWonderwall כמובן ועוד איזה שיר אחד שאני לא זוכר איך קוראים לו. בכל מקרה, שנות התשעים הן כנראה העשור האהוב עלי וזה אחד האלבומים החשובים של שנות התשעים, אז קניתי. אני מקווה שהוא יהיה טוב.

Welsh

New member
Morning Glory

יופי של אלבום, הטעם שלי תמיד היה תקוע כמה עשורים לאחור, אבל זה בהחלט אלבום נחמד שעושה שמח באוזניים. תתחדש.

M e n s R e a

New member
קנית את ההכי טוב שלהם

אם אתה ממשיך לקנות אלבומים של אואזיס, לדעתי קנה את זה שבא אחרי מורנינג, וזהו. משם זה מדרון חלק למטה. של כל הקריירה שלהם באופן כללי. כנראה שאי אפשר לעשות ביטלס לאורך זמן ולצפות שזה יצליח באותה המידה.

Ronnie O

New member
אלבום השנה לקטגוריית רוק, הוא

ללא ספק- camel- the snow goose וכן, אני יודעת מה אתם חושבים- שהתבלבלתי בשנה... אני מודעת לחלוטין לעובדה שאנחנו לא מסיימים את 1975... אבל זה הדיסק שהשאיר את חותמו עליי בשנה האחרונה, אני חושבת שהוא ראוי לשבח. לפחות מבחינתי... עשה לי (ולאבא) מצב רוח טוב השנה.. לא רק לאוהבי רוק מתקדם!

epitaph

New member
אם אהבת את הסנו גוס...

שווה למצוא את ההופעה החיה של קאמלכדי לשמוע אותם מצבעים את כל האלבום הזה בלייב. לדעתי יותר טוב מהאלבום אולפן.

למעלה