שלום! יש לי 3 שאלות

אל מ

New member
../images/Emo22.gifשלום! יש לי 3 שאלות

1. באילו תחומים שונים ניתן לעבוד עם תואר 1 בעו"ס. ( מלבד התחום הציבורי ). 2. האם אפשר להמשיך לימודי יעוץ אירגוני עם תואר בעו"ס . ואם לא אז אם מאילו תארים 1 אפשר? 3. מה ההבדל בין פסיכולוגיה אירגונית ל סוציולוגיה אירגונית ( בעבודה עצמה ) ? בתודה רבה מראש אל .

אנסה לענות על כולן

1. בתחום הציבורי אפשרויות התעסוקה רבות: משרדי ממשלה, בתי חולים, בתי סוהר, שירותי מבחן, מוסדות ופנימיות, רשויות מקומיות, ביטוח לאומי, קופות חולים, תחנות בריאות הנפש, צה"ל ועוד. יש עובדים סוציאלים המועסקים בארגונים ומפעלים כעובדי רווחה, למשל. יש העובדים באופן פרטי לאחר שהתמחו בפסיכותרפיה, בהנחיית קבוצות וכיוב´. 2. בדרך כלל ללימודי תואר שני ביעוץ ארגוני מגיעים לאחר לימודי סוציולוגיה, פסיכולוגיה, מינהל עסקים ומדעי ההתנהגות. בעלי תארים אחרים (קרובים) נדרשים להשלמות. תלוי בציונים ובדרישות של החוג הספציפי. תנאי הקבלה גבוהים יחסית. 3. בעבודה עצמה יש מידה מסוימת של חפיפה, אך לא מלאה. בוגרי שני התחומים עוסקים ביעוץ לארגונים בנושאים שונים כגון: פיתוח צוותים, פיתוח מנהלים, תהליכי הערכת עובדים ועוד. בכל זאת, לאלו יש זוית ראיה פסיכולוגית ולאלו - סוציולוגית...

אל מ

New member
שאלת המשך....

קודם כל תודה על התשובה המהירה !!!! ויש לי שאלה נוספת: אם אני רוצה ללמוד תואר ראשון בעו"ס ( בב"ש) ואח"כ להמשיך ייעוץ אירגוני ( בב"ש ) אם זה אפשרי .ואילו השלמות אני אדרש לעשות ? האם זה ראלי לחשוב על מסלול כזה מבחינת ההשלמות שאדרש לעשות ? אני שואלת משום ש המטרה הסופית שלי היא ייעוץ אירגוני א ב ל אני לא רוצה לעשות תואר ראשון שלא ייתן לי שום מקצוע כגון מדעי ההתנהגות ( האם אני צודקת ?!) ולכן בחרתי באופציה של עו"ס ( חוץ מכך שהלימודים נשמעים מעניינים) חשוב לציין שאני מעוניינת ללמוד בב"ש או חייפה ( אך ורק אוניברסיטה ) אשמח לשמוע רעיונות לתאור 1 אחר שאוכל לעשות ( באוני) שיוביל אותי לייעוץ אירוגוני . שוב תודה ומצטערת על כל בילבולי המוח פשוט אני מבולבלת בעצמי !

עבודה סוציאלית

לשאלתך הראשונה, באם אפשר להמשיך מעבודה סוציאלית ליעוץ ארגוני באונ´ בב"ש - תפני ישירות לאונ´. שם יוכלו לומר לך אם המעבר הזה אפשרי אצלם ובאיזה "מחיר". אולי גם יוכלו לייעץ לך באם את יכולה לבנות תכנית לימודים שבה יהיה צורך בהשלמות מינימליות. תואר ראשון בעבודה סוציאלית הוא תואר פרקטי. אפשר להשתלב בעבודה כעובד סוציאלי ללא צורך בלימודי תואר שני. לא כך בפסיכולוגיה, למשל. פסיכולוג הוא רק מי שסיים תואר שני בפסיכולוגיה. ליעוץ ארגוני את יכולה להגיע גם ממינהל עסקים וסוציולוגיה. כמו כן יש מסלולי לימוד ביעוץ ארגוני, לבעלי תואר ראשון, שמקנים תעודת גמר (ולא תואר אקדמי). אליהם אפשר להגיע גם מלימודי תעשיה וניהול, לימודי עבודה, כלכלה וסטטיסטיקה ועוד. יש לבדוק כל מקרה לגופו.

למעלה