שלום גרא

../images/Emo22.gifשלום גרא

אני סטודנט לפסיכולוגיה שנה שנייה. הגעתי לתחום לימודי מעולם האסטרולוגיה..... כן, אסטרולוגיה.
מתוך לימודים והתעניינות עמוקה בפסיכולוגיה ובעיקר בתחום הפסיכופתולוגיה, החלטתי לערוך מחקרון קטנטן משלי המשלב את האסטרולוגיה והפסיכולוגיה. מכיוון שדרכי לבצע תמונות קליניות ואבחונים ארוכה, ארוכה.... אבקש, אם זה לא נוגד את חוקי האתיקה, לשלוח (ללא פרטים מזהים כמובן!!!) תאריכי לידה, שעות לידה ומקום לידה (או איזה משלושתם שיש, עדיף תאריך לידה) של אנשים שאובחנו עם ליקוי למידה, בעיות התפתחויות, נוירוזות יוצאות דופן, דכאון, סכיזופרניה וכל מה שבא ליד. השימוש הינו לצורכי מחקר סטטיסטי בלבד!!! אשמח לתגובתך או כל פסיכולוג/פסיכיאטר אחר שיש לו זיקה לאסטרולוגיה או סתם רצון לתת יד. כמו-כן, אשמח להודעה בתא הדואר של הפורום באמור. תודה רועי

גרא.

New member
בקשתך מנוגדת לחוקי האתיקה המקצועית

של ה.פ.י ,ושל חוק החסיון של מסמכים פסיכולוגיים /רפואיים.לך עצמך, כל עוד אינך פסיכולוג הרשום בפנקס הפסיכולוגים, בכלל אסור לראות דו"ח פסיכולוגי..מה לעשות, כל זה נועד להגן על הזכות לפרטיות של מטופלים.אם היית עושה מחקר יחד עם פסיכולוגי קליני מומחה,הוא בניגוד אליך יכול לראות את החומר, אבל גם הוא זקוק להסכמה בכתב של כל נבדק/מטופל לראות את הבדיקה.וזה עסק מסובך מדי.לפיכל, אולי כדאי לחשוב על כיוון מחקר שונה.

תגובתי....

שלום רב, מודה על התשובה המהירה, אך מן הכתוב נהיר לי כי כוונתי לא הובנה כראוי. לא ביקשתי לראות שום דו"ח! ברור לי כי אין זה הולך בקנה אחד עם חוקי האתיקה וחוק החסיון. כל שביקשתי, אם אפשר, לקבל תאריכי לידה ומקום לידה, אפילו מבלי לדעת את הפתולוגיה המלווה למידע זה. בנוסף, אם יש בפורום פסיכולוג קליני שמעוניין (עפ"י עצתך) לקחת חלק במחקר, הבא לבדוק את תוקפה של האסטרולוגיה מול הפסיכולוגיה בהקשר הפסיכופתולוגיה, מוזמן ליצור עימי קשר בדואר האלקטרוני שלי המופיע תחת השם שלי (הפרטים אינם בדויים!!!). בברכה רועי לבבי

גרא.

New member
רועי, הבנתי את בקשתך כלשונה..

גם הפרטים שאתה מבקש, אינם יכולים להינתן לך, מאחר וכדי להשיגם, יש צורך לנבור בתיקי מטופלים..וזה כאמור,מחייב הסכמה בכתב של אותם מטופלים.בכל מקרה, אתה כמובן יכול לנסות להשיג את המידע הזה, אבל לשם כך אתה חייב לקבל אישור בכתב מהאוניברסיטה , המאשר שאת העובדה שאתה עושה עבודת מחקר וזקוק למידע הנ"ל.

gesus

New member
יש לי הצעה בשבילך../images/Emo54.gif

יש תוכנה בשם SPSS שעושה עיבודים סטטיסטיים ויש בה קובץ שנקרא G.S.S 93 ועוד כמה קבצים עם נתונים מדהימים על האוכלוסיה בארה"ב. משם תוכל להוציא כל מיני נתונים ולעשות עיבודים סטטיסטיים עליהם. באיזו אוני' אתה לומד?

למעלה