רציתי לספר...

scooby10

New member
../images/Emo22.gifרציתי לספר...

את ליל הסדר הייתי אמור לעשות עם המשפחה במרכז...אבל בדקה תשעים קרה משהו לא צפוי ומתוכנן ויצא שאת החג העברתי בירושלים....ואני חושב שזאת הפעם הראשונה בחיים שלי שאני מעביר לילה בירושלים...(או לפחות מאז שאני זוכר את עצמי) בערב חג התפללנו בבית הכנסת הגדול...ולמחרת בבוקר היתה שם המקהלה שביחד עם החזן הם עשו תפילה שלא שמעתי כל חיי...יצרו שם תזמורת של ממש..תזמורת ללא כלי נגינה..אני חושב שזאת הפעם הראשונה שאני מתרגש מתפילה ובאמת מקשיב למילים שלה...וירושלים עצמה..אח ירושלים בירתנו..סוף סוף הבנתי את מילות השיר "אויר הרים צלול כיין" מי שחי שם מבין שיש משהו באויר ..משהו ברוח הקרירה והנעימה כל כך..שאין בשום מקום אחר בארץ ובעולם(וטיילתי בעולם)..טיילנו שם בערב...ומאחורי כל מבנה יש סיפור ומאחורי כל עץ יש סיפור...הכל שם יפה ונעים ומרגש... מי שלא יצא לו להיות בירושלים מעבר לדברים הרגילים ..כותל...טקסי השבעה וכו...חייב!!אבל חייב להעביר שם לילה!!התחושה של הרוחניות והקדושה (ולאו דווקא בהיבט הדתי)התחושה הזאת היתה בי מהרגע שנכנסתי לשם עד שעזבתי... בקיצור אנשים..מה אני בא להגיד...שהיום יותר מתמיד אני לא מוכן לחלק את ירושלים!ומי יתן שנבקר בה יותר..ונלמד להכיר את בירתנו הקדושה..והלמודת מלחמות... ובשנה הבאה בירושלים הבנוייה
חג שמייח:)

Leir

New member
אני כל כך מתגעגע לתחושה הזו!!

גרתי ולמדתי חמש שנים בירושלים,כך נראו והרגישו השבתות שלי אבל לבסוף הם נעשו עלי כהרגל והפסקתי להתרגש... כשחזרתי מתקופה ארוכה שלא היתי מחוץ לעיר המקום הראשון שהגעתי אליו היה הכותל,ואז הרגשתי שוב את הניצוץ הזה...

אכן אוירה מיוחדת יש עיר קודשנו

ירושלים. הייתי מגיע עד לפני שנתיים בחגי פסח וסוכות לכותל לברכת כוהנים, המוני בית ישראל מגיעים ואתה חש את הקדושה באוויר. ירושלים זו עיר מיוחדת במינה בעולם ולכן כולם עטים עליה ורוצים אותה, אבל כידוע היא ניתנה לנו, עם ישראל ועלינו לשמוא עליה ועל איחודה מכל משמר, נבנו בה שני בתי המקדש הראשון והשני ובעז``ה במהרה יקום גם הבית השלישי. קובי היית עם החייל הבן זוג שלך, מעניין אם הוא גם היה, איך הוא הרגיש? אני זכיתי להיות אתמול בחברון וספגתי מהקדושה במקום של האבות הקדושים והאמהות הקדושות, שבת שלום והמשך חג שמח לכולם, אוהב אותכם מכל הלב אהבת נפש (חד``ה)

למעלה