עם כיפה

tamarhp

New member
תראי

הרבה תנועות נוער חילוניות מחנכות גם לערכים, אבל אין פה "ייצוג" של ציבור. אי אפשר לדעת מי היה בתנועת נוער שחינכה לערכים כלשהם ומי לא. אם הבנאדם מחונך - אשריו, אבל הוא לא מייצג ציבור מסויים ואף אחד לא מצפה ממנו לדברים מסויימים. במקרה הכי גרוע - יגידו שהוא בנאדם מגעיל. אצלנו זה שונה, כי בנאם שלובש כיפה מייחצג ציבור מסויים שמכירים את הערכים שלו בציבורים אחרים (לא תגנוב, והדרת פני זקן וכו'), וכשאין שמירה על הערכים האלו - הם מעבירים ביקורת. ככה זה אנשים, רואים מה לא טוב אצל החבר לפני הם עצמם. אבל כשחושבים על זה רגע - אנחנו צריכים להתנהג יפה לא כי מצפים מאיתנו, אלא כי התורה ציוותה אותנו. ובמיוחד אדם שנושא איתו סמל מייצג.

tamarhp

New member
../images/Emo22.gifעם כיפה

תוך כדי הבניה של הסניף (ניף דף מספר) נתקלתי בזה.. אתם בטח מכירים את השיר, אבל עכשיו בתור דיון - מה דעתכם? וכמו שחגי אמר, קצת שכחתם מה זה דיון... הקטע הוא גם להגיב לאחרים, להגיד אם מסכימים, ולמה, או לא מסכימים, ולמה, ולהוסיף דברים, ונקודות, ולהתייחס לכל מילה... לא להגיד רק את דעתך ולעזוב את השירשור, כי מה שיוצא זה בערך 15 שירשורים בעמוד, כתבתי הודעה בכל שירשור, ויותר אין לי מה לעשות בפורום... אז מקווה לשיתוף פעולה
כשהייתי ילד קטן עם כיפה עניתי לשכנה אחת בחוצפה מיד היא אמרה: "בושה וחרפה כך מדבר ילד עם כיפה?" כשהייתי נער ולא קמתי לזקנה (אולי שקעתי בשינה) היא מיד נעצה את כתפי בכתפה "לא מתבייש? בחור עם כיפה?..." כשהלכתי לצבא ו"שברתי" שמירה הקצין קצת כחכח והעיר הערה "דווקא ממך איש לא ציפה סוף סוף, בכל זאת... עם כיפה" אז הורדתי את הכיפה והנחתי בפינה והתחלתי לענות בחוצפה לשכנה ובאוטובוס לא קמתי לזקנה ובשמירות "הרבצתי" כזו שינה! אז דתי אחד, שראה אותי, אמר בלי חיוך "זה הכל כמובן עניין של חינוך... רואים שזה חילוני מלידה, בלי ערכים טיפה כך לא מתנהג בן אדם עם כיפה..."

tamarhp

New member
מרוב שירשורים

לא רואים את הפורום. נו, יאללה, להגיב!

מוצארט

New member
חחחחחחחחחח

זה די מצחיק אותי, כי לא רק שאני העלתי את הקובץ הנ"ל (בעזרתו של ליאור), אלא גם, שניסיתי לפתח דיון על הקטע הזה פעם, ולא הלך... אבל אם את מנסה, אני אביע את דעתי. לעניות דעתי, הקטע מתאר את צרות מוחם של האנשים, אבל עם זאת, הוא מציג תמונה ריאלית וכואבת.

tamarhp

New member
../images/Emo6.gif

לא ידעתי מי העלה את הקובץ אבל זכרתי שכבר ניסו לעשות דיון... אז - תודה ליוסף!

חחחח...

שירשורים לא הכוונה ל"שיר" ברבים, אלא זה שרשרת הודעות. כל הודעה לה יש תגובות , ולתגובות יש עוד תגובות - זה נחשב שרשור!

beckham17

New member
לדעתי

זה קטע נכון, אבל עצוב שכך! אם הציבור תופס שהתנהגות "אדיבה" היא שייכת רק לדתיים, זה מראה שהציבור היהודי במדינת ישראל הוא ממש תת מוסרי! זאת התנהגות בסיסית!

oria15

New member
חמוד+....

ממש חמוד... וזה לא רק חמוד, לצערנו זה גם נכון, וחבל שרק מהדתיים דורשים את הערכים.. וה"תרבות"............... :]....

למעלה