מדעי ההתנהגות

ילדת מריבה

ביתי הגדולה עוד מעט בת ארבע. כאשר מעירים לה, הערה ולו הקטנה ביותר הקשורה להתנהגותה, היא עונה, מזעיפה פנים, וממשיכה עם הריב במשך דקות ארוכות אפילו שהנושא כבר הסתיים. מצד אחד לא הייתי רוצה שתהיה "יס" מן- שתאמר אמן על כל דבר. מצד שני- אני מוצאת את עצמי פוחדת להעיר לה כי אני יודעת שהסיפור יתמשך ויתמשך ויתמשך... איך גורמים לה לסיים דבר כמו הערה קטנה בטוב ובקיצור נמרץ? תודה לכולם מצפה לתשובתכם המהירה עד למריבה הבאה

סימונה13

New member
../images/Emo14.gifנשבר לי הלב - עצוב לי מאוד - ../images/Emo10.gif../images/Emo14.gif

כנראה שהגעתי לשלב שהוא בין השלבים הכי קשים בגידול ילדים. בני בן שלוש וארבעה חודשים. והתחיל גן חדש ובכלל.. אני כל פעם נתקלת בדחייה של חברים אותו, "אל תשחק איתנו", אני לא חבר שלך", "לך מכאן" , "די, תעזוב אותנו" ומשום מה זה מגיע מכל הכיוונים. אוי כמה שזה דוקר, כמה שזה כואב, גם מה שלא מנסים לעשות מבחינת הילד לא כל כך הולך, למרות שאני מאוד מאוד מאמינה שהוא ייתחבר בסופו של דבר, העניין הוא שזה גם קורה עם ילדים שהיו פעם חברים או מכרים שלו.. עצוב לי מאוד אני ממש ממש בדיכאון מזה. מה עושים??

mAmA MiSiSiPi

New member
מי המציא את המשפט:"ילדים לא יודעים לשקר"

יודעים וחצי "תפסתי" את הוריי מתאמן מול המראה על איך לבכות{גבירותי תכינו כבר עכשיו את השמלות לאוסקר} להוסיף חטא על פשע הוא שיפשף עיניים לראות אם זה עושה לו דמעות....עכשיו אני צריכה לחכות למה היו כל האימונים האלו. אני שואלת אותו אם הוא עשה "משהו"{כשאני בוודאות יודעת שהוא עשה} והוא אומר שהוא לא עשה. לא מוצא חן בעיני {חמוד אבל} מאוד לא מוצא חן בעייני , זאת התנהגות אופיינית לגיל שנתיים פלוס? איך מתמודדים?

memko

New member
כמה שזה כואב אה....../images/Emo24.gif

ילדים הם עם אכזר מאוד כשהם רוצים....הם אמיתיים, ואכזריים, ואין להם טקט....
לנו זה כל כך עצוב לראות מהצד ילד שלא רוצה לשחק עם האוצר המתוק והמקסים שלנו....או שאומרים לא "אנחנו לא חברים שלך"...ובעתיד זה יהיה חרם, ומקובלים ולא מקובלים, וכן מזמינים אותו לסרט עם כל הכיתה ולא מזמינים וכו וכו וכו.... אבל - מה נעשה? אלה החיים, והילדים שלנו צריכים ללמוד להתמודד לבד, לגדול ולפתח את הביטחון שלהם בלי התערבות של אבא ואמא, ועם כמה שזה עצוב, וזה עצוב, ובא לך לעשות לילד שפוגע שבילד שלך &^%&...
, צריך להבליג, לחבק את הילד ולהגיד לו שזה לא נורא ונחפש חברים אחרים שכן ירצו לשחק איתו...

יודעים,ועוד איך!!!!

גם סהר,בן שנתיים וארבע,יודע לשקר כמו גדול. ועוד מצא לו קורבן לא רע להאשמות. "סהר מי עשה קקי?" "דורי" "אתה בטוח,כי אני רואה שיש לך קקי בטיטול" "קקי לדורי".... "סהר,מי עשה.....?"-ואני יודעת בוודאות שזה הוא "דורי" (לפעמים גם "אבא" ) ויש עוד המון דוגמאות
לצערי,גם לי אין תשובה מה לעשות.מה שכן אני לא עושה מזה עניין כדי לא לעודד.אומרת,שאני יודעת שזה הוא וזה לא בסדר

lilend

New member
ענק בעיני!

זה כל כך מקסים, מעיד על הבנה אדירה ועל שכל בראש. איך מתמודדים? כמו שהוא מבין את הרעיון של השקר, כך הוא יבין כשתדברי איתו על זה. כמו כל דבר אחר בחיים, זה משהו שהוא צריך ללמוד ואת תלמדי אותו- תדברי איתו, תתני לו דוגמאות, תענישי כשצריך (למשל- אולי הוא מתכנן איך לשקר ששבר משהו, כשתגלי מה הוא עשה ומה הוא שבר, תראי לו את זה ותכעסי עליו, תבהירי לו שאבא ואמא מגלים בסוף ואז נוסף על הכעס על השבירה יש גם את הכעס על העונש). זה לא יקרה ביום, כל כל גבול אחר שהוא נחשף אליו. אני יכולה להגיד לך שבתי בת 4 ולא משקרת יותר, היא למדה, הבינה והפנימה, אבל זה לקח זמן.

buba300

New member
איזה מותק. פשוט מלך.

תשמעי, לדעתי הוא מנסה להכיר את עצמו. זה לא אומר שהוא משחק משחק. אני זוכרת את עצמי עושה פרצופים לעצמי במראה ומכירה את עצמי יותר ויותר. אגב, לרומי יש אחלה שימלה לאוסקר, אם הוריי זוכה...

כל פעם שאומרים למתן "לא" או "אסור"

הוא מתחיל לשפשף את העיניים ולהגיד "איה, איה". זה נמשך כבר שבועיים. זה ברור לי שאין לו כלום, אבל מצד אחד לא רוצה שיחשוב שה"כאב" שלו לא מעניין אותי, ומצד שני - לא רוצה שימשיך לנסות לעבוד עליי... באמת, מה עושים?

לא ממש בעלת ניסיון באיך מתמודדים אבל...

חייבת להודות שזה קטע ענק
אצלנו היום בבוקר היה שקר מניפולטיבי (מה לא עושים כדי שאמא תקום מהמיטה), בדמות "אבא שתה לי את כל האקטימל". לא היה ולא נברא...

פלגיה

New member
לא להזמין שקרים

אף אחד לא אומר שילדים לא יודעים לשקר, אבל הם באמת לא עושים את זה בכוונה פלילית. הרבה פעמים השקר הוא סוג של wishful thinking - מרוב שהוא רוצה שזה מה שיהיה הוא חושב שזה מה שקרה. ולפעמים זה סתם רצון לבחון את המציאות - האם אימא באמת יודעת הכל כמו שהוא חשב עד עכשיו, או אולי בעצם לא. אבל הנקודה הכי חשובה היא לא להזמין שקר. אם את יודעת שהוא לא רחץ ידיים - אל תשאלי "רחצת ידיים?" אלא תודיעי לו "הוריי, לא רחצת ידיים, לך לרחוץ אותם".

שhira

New member
פלגיה, אהבתי את הכיוון אבל..

מה עושים אם אחרי שאני אומרת לה לא שטפת ידים.. היא אומרת וטוענת בתוקף שכן. מה אז? אומר בכנות שאצלי כבר בנות 3 וחצי עוד מעט ואני כן משתמשת במושג של לשקר= לא לומר את האמת ומבהירה שכשלא אומרים את האמת בסוף היא מתגלה וכועסים גם סיפרתי להן את המשל על הארנב שעכל הזמן צעק זאב זאב סתם (לא ממש זוכרת אותו המצאתי תוכן לסיפור המזגרת) אמא שלי גם קנתה את פינוקיו אבל הבהרתי לה לא להשתמש בדוגמא של אף שמתארך כי זה הרי לא הגיוני וגם ששאלו אותי אם לא יגידו את האמת האם יתארך האף אמרתי שלא אבל.. שזהנ לא יפה ולא נכון וכו'

פלגיה

New member
אני לא ממש מתווכחת

לכל היותר אני אומרת "אז תשטפי שוב ידיים". לילד אני אומרת שזה לא אמת, או שזה דימיון, או שהוא היה מאוד רוצה שזה יהיה המצב. אבל אני לא מענישה, וגם לא חושבת על זה בתור "שקר" בעייתי (כמו שאני אתייחס לשקר כזה בגיל 7 נניח)

מסכימה עם כל מילה.

בשתי ההודעות החארונות. א. לא להזמין שקר ב. אם הוא מתעקש אז גם אני- לא "לא רחצת אל תשקר" אלא בסדר- תרחוץ שוב.

מה זה שקר?

שקר זו מניפולציה על המחשבות של הזולת. כדי לשקר צריך לגרום למישהו להאמין במשהו שאינו נכון (למשל, "לא, מה פתאום מותק, אני לא מסננת אותך, הטלפון שלי התקלקל"). כשילדים קטנים "משקרים" הם לא מבינים שהם יוצרים הטעיה. כמו שפלגיה כתבה, מדובר בסוג של "וישפול ט'ינקינג", או בניסיון ליצור שינוי במציאות לפי הרצונות שלו. הוא לא מבין שכדי לחולל את השינוי במציאות הוא צריך לחולל שינוי במחשבות שלך. כשהוריי מתאמן בבכי הוא מתאמן על ההתנהגות שלו, ולא על האופן שבו ההתנהגות הזאת תשפיע עליך. אם הוא ישתמש בזה בעתיד ויראה שזה עובד, זה יעודד אותו להשתמש בזה שוב, אבל לא מתוך הבנה של האופן שבו ההתנהגות הזאת מניעה אותך להרגיש/לחשוב, אלא בגלל התגובה ההתנהגותית שלך (זה יוצא קצת מסורבל, בקצרה - הוא מגיב לתגובה החיצונית שלך, ולא למניעים הפנימיים שלך). למעשה, הגיוני אפילו שהתהליך הוא הפוך, מתוך ההשפעה החיצונית שהוא משיג, הוא לומד להבין את ההשפעה הפנימית.

../images/Emo106.gif והאוסקר הולך ל...הוריי......./images/Emo70.gif

הוא מקסים...ממש צחקתי בקול. אני חושבת שזה גיל כזה. הוא מקסים.

די !!! איזה ילד כוכב !!../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

אני לא יודעת מה עושים עם זה אבל הוא שמע לי מאד חכם

היי

אני לא זוכרת אם זאת היית את - אבל ניסית להוריד קשקוש ממגן ראש? כי מתן קשקש לי עם עט על הספפה ועם טוש קבוע על הספה בסלון :-\ בכולופן, בעלי קנה בשטיפת-רכב חומר שהוריד את זה ב-30 שניות... אם את עדיין מחפשת איך להוריד את הכתם...

יו ! איזו גדולה את ../images/Emo24.gif

זו אכן אני בינתיים הורדתי את הכתם ונתקעתי עם כתמים אחרים
בכל מקרה אשמח לשמוע איך קוראים לחומר שבעלך קנה ואם יש לך מושג אם זה מוריד גם כתמים אחרים ?! תודה רבה

לא זוכרת את השם אבדוק אח"כ בבית

הוא הוריד גם כמה כתמים לא ברורים שהיו על הספה (ושגם להם גרם מתן
) וכתם הזוי ושמנוני שמסייה ז'ק
השאיר פעם ושלא משנה במה קרצפתי הוא לא ירד עד כה

mitsi miaoo

New member
בלת"ק

בתור מורידת כתמים סידרתית אשמח לשמוע (אפילו במסר) מהו החומר, תמיד יש כתמים שמאתגרים אותו כביסתית.

למעלה