מגמות

../images/Emo22.gifמגמות

לטובת היודניקים שצריכים להחליט לאיזו מגמה ללכת, ניצור חוות דעת על מגמות שונות (!) באיזה מגמה אתם? החומר: (קשה, מעניין, דורש חרישה אינסופית...) אתם מרוצים מהמגמה? כשאתם הייתם צריכים לבחור מגמה, התלבטתם בין מגמות? אם כן, בין איזה? ולמה החלטתם דווקא על שלכם? אני ממליץ על המגמה למי ש../כי... אני לא ממליץ על המגמה למי ש../כי..

Gilat18

New member
../images/Emo88.gif

סיימתי ללמוד, עוד שבועיים וחצי גיוס :) אבל אספר מה למדתי. למדתי מגמת מוסיקה בכיתה י', 10 יח"ל (לא סיימתי כי עברתי בצפר): הייתי מאוד מרוצה מהמגמה, אני מאוד מתחברת למוזיקה וממליצה לכל מי שאוהב לנגן או בכלל מוזיקה לבחור במגמה כי בכל זאת לומדים את זה 3 שנים אז צריך לאהוב את מה שעושים כי שום דבר לא הולך בכוח. מדעי המחשב : אוקי, נהנתי מכל שניה, אפילו כשהיה משעמם היה כיף, תמיד עיניין אותי החומר, ממליצה בעיקר לאנשים שאוהבים מחשבים (בעיקר את התוכנה) כי זה מה שלומדים בד"כ. אני לא אשקר ואגיד שקל במחשבים, אבל גם לא קשה, אומרים שחייבים מתמטיקה גבוה - אז אשבור את הסטיגמה או הקביעה הזו ואגיד שאני הייתי שלוש יחידות מתמטיקה, בכלל לא סיימתי את השלוש יחידות האלה, לא הייתי נכנסת בכלל לשיעורים, אבל השקעתי במדעי המחשב, וכל השנה היו לי מאיות במחשבים (ואפסים במתמטיקה :]..) ביולוגיה: אממ אני אישית ילדה, או יותר נכון כבר אישה, מאוד סקרנית, היו לי מלא שאלות "למה זה ככה ולמה זה ככה" ולא היו תושובות, אז בשיעור ביולוגיה הייתי יושבת בכיתה ופתאום אומרת "אהההההההה..." כי היו מסבירים על כל מיני דברים בגוף האדם וכדומה, מאוד עיניין אותי, המורות בבצפר לא היו משו ולכן כל השכבה קיבלו צריונים נמוכים, אבל בתכלס, אחלה מקצוע, לא קשה. ממליצה לכולםםםם בהצלחה!!!

...עונה....

אני לא ממליץ על מגמת חשבונאות למי שיש או מנהל מה שזה לא יהיה זה מגמה מציקה כל כך אבל כל כך ואני כן ממליצה על אומנות

טכ"מ רולזזז חחח ../images/Emo3.gif

האמת שאני נהנית לשווק את המגמה שלי ודי בזכותי המגמה בשכבות מתחתי די גדולות כי חפרתי להם בהרצאות על המגמה.. באיזה מגמה אתם? טכ"מ- מה זה אומר? (טכנולוגיית מידע) ובעברית פשוטה- מחשבים משולב בפיזיקה.. במסגרת המגמה עושים 10 יחידות מחשבים ועוד יחידה או 5 יחידות פיזיקה לפי בחירה.. החומר: אז ככה. לגבי המחשבים בכל בית ספר זה מתחלק אחרת.. אבל אני אסביר מה שאני יודעת. 10 היחידות מתחלקות ל-5, 2, 2, ו-1 2 יחידות ראשונות- מדעי המחשב א' אצלנו זה כולל פסקל (עכשיו כבר לומדים C במקום) זה בעצם תכנות ברמה מאוד בסיסית את 2 היחידות שלומדים בכיתה יא' שאלו 2 היחידות הבאות מבססים על החומר שנלמד בכיתה י' זה באמת חומר פשוט. הוא לא מורכב מדי. עם קצת חשיבה אפשר להוציא בקלות ציונים גבוהים.. 2 יחידות הבאות- מודלים ועיצוב תוכנה. מודלים זו השיטה לפתור כל מיני מצבים בעצם לא לפתור מצבים אלא לראות איך הם פועלים. למשל מכונת שתיה כדוגמה. מבינים בצורה תרשימית איך היא פועלת.. זה באמת נחמד קליל ופשוט ובמבחנים האלה אין ציונים מתחת ל-90 לאפחד.. עיצוב תוכנה זה כבר החלק הקשה יותר בשתי היחידות כי הוא בעצם מתבסס על התכנות שנלמד רק שכאן הרמה עולה יותר. אם קודם התעסקנו בתכנות ברמה הפשוטה כאן כבר יש בניה של פעולות חדשות ובקיצור רמה גבוהה יותר של תכנות אני לא אסביר כי זה מסובך.. 1 המשלימה ל-5 יחידות ראשונות: אנחנו עשינו access אבל יש כאלה שזו יחידת אינטרנט אצלם. אנחנו בנינו מיני פרויקט שמנהל ארגון כלשהו ומתעסק בו ברמה הפשוטה.. יודע לתפעל הכל, אבל היו לנו הרבה פקודות ודברים מוכנים אנחנו רק בנינו את זה ברמה בסיסית.. 5 יחידות אחרונות- פרויקט גמר- אצלנו הפרויקט היה בנוי בVB שהתבסס על access התבססנו על מסד נתונים (טבלאות) שבנינו קודם ובנינו פרויקט שוב שניהול ארגון רק ברמה יותר פרטנית. כאן כבר כלום לא היה לנו מוכן והיינו צריכים לבנות את הדברים מהבסיס.. אנחנו כתבנו כל פקודה ופקודה. זו באמת לא עבודה פשוטה והיא דורשת המון מאמץ זמן ומחשבה.. בנוסף לפרויקט המעשי יש גם פרויקט בכתב שמפרט את כל התהליך בצורה תרשימית פיזיקה יחידה- זה מה שאני בחרתי, זה פיזיקה ברמה פשוטה לכל מי שלא יכול להתמודד עם 5 יחידות.. זה באמת קל וטיפשי ואפשר לעבור את זה עם ציון מעולה בשלום בלי שום בעיה.. 5 יחידות זה כבר לא בתחום ההתמחות שלי ולדעתי זה רק למי שממש אוהב פיזיקה.. אתם מרוצים מהמגמה? אני מאוד מרוצה.. ואני שמחה שלא בחרתי משהו אחר.. כשאתם הייתם צריכים לבחור מגמה, התלבטתם בין מגמות? כן.. אם כן, בין איזה? ולמה החלטתם דווקא על שלכם? בין פסיכולוגיה לבין טכ"מ ובסוף בחרתי כי אמרתי שיש לי קצת ידע קודם במחשבים אז הלכתי על זה.. =] אני ממליץ על המגמה למי ש../כי... למי שיש קליטה מהירה וחשיבה קצת מעבר לדברים מקובעים.. אני לא ממליץ על המגמה למי ש../כי.. לוקח לו המון זמן להבין כי במגמה לומדים את כל החומר מהר ומי שלא קולט מהר נשאר מאחור וזו בעיה.. =\ גם למי שיש חשיבה מאוד קבועה זה קשה.. =/

Mr MAG

New member
../images/Emo45.gif תרשו לי שניה להדחף..

אין לי שום קשר לפורום הזה, אבל במקרה ראיתי את השרשור הנ"ל ויש לי מה לומר בנושא.. אני טכמיסט, המשכתי לי"ג ואז התקבלתי להיות תכניתן בצה"ל, השבוע סיימנו את הקורס. אני חושב שלמי שאוהב לתכנת ויש לו זיקה לזה מומלץ מאוד ללכת עם מסלול הטכ"מ עד הסוף. מה זה עד הסוף ? ללמוד את הנושא בתיכון. התיכון זה זמן חופשי, בקושי עושים משהו, אבל אפשר ללמוד המון. להקנות לעצמך יכולות, להכיר כל מיני טכנולוגיות ולספוג את הסטנדרטים והתהליכים שבעולם התכנה בצורה רכה ומעודנת... אחרי זה, אני אישית המשכתי ללמוד בי"ג. את האמת ? בקושי עשיתי משהו, את רוב הזמן בילינו בחוץ, מה שכן יש שיעורים מועילים, זה חופש של שנה שלמה להתמקצע ולעבוד ולהנות. מה שכן זה חופש יקר ולא כל אחד חייב לעבור אותו, זה בחירה אישית. בכל מקרה מי שבאמת מתעניין בזה ורואה בזה פוטנציאל לעבודה לעתיד ולא סתם מגמה בתיכון (ואגב ממש לא חייבים להיות גיקים בשביל זה, לא צריך לחיות C# ולנשום DB... רק לרצות לעבוד בזה) ממש מומלץ לנסות בכל הכח להתקבל לתכניתנים בצה"ל. הקורס מלמד המון, הוא מרוכז והוא מאתגר והוא מפתח את כל היכולות שלך ברמה שקשה להאמין, ומעבר לזה... זה ממש כיף ! אני אישית ב4 השנים האחרונות לא הצטערתי אפילו לרגע אחד על המסלול שבחרתי, וזה למרות שאני בכללי תלמיד גרוע שממש לא אוהב לשבת על התחת וללמוד. אמנם זה מסלול קשה ותובעני אבל אם לוקחים את זה באיזי, זה אדיר. אני מתגעגע בטרוף לתיכון, מצאתי המון חברים בי"ג ועצוב לי שנגמר הקורס... אז בקיצור, מי שתחום התכנות קוסם לו - מומלץ בחום.

מגמת כימי'ה

הבהרה:אצלנו בי' לומדים במסלולים-מסול ריאלי ומסלול הומני...אז תכל'ס רק השנה התחלנו מגמה... מגמת כימי'ה:
החומר מעניין את מי שמתעניין ב"למה דברים קורים ככה וככה"...אבל הרבה ממנו,לפי מה שהבנתי מאנשים,הוא יותר נוסחאות וחישובים..אבל גם עושים מעבדות שמצריכות קצת יכולת השערה ותכנון ניסוי...
אין מסות של חומר,וגם החומר לא יותר מידי מסובך.מה שכן יש נוסחאות,ובתרגול זה פשוט עבודה שחורה לתרגל מלא מקרים של אותה נוסחה...מה שכן,בבתי ספר של שנתיים מגמות כימי'ה מתחלקת בד"כ ל3 יח"ל בי"א ועוד יח"ל ויח' מעבדה בי"ב...אז זו המגמה שהכי עמוסה בי"א והכי פחות עמוסה בי"ב.
לא ממש התלבטתי,כי ידעתי שאני רוצה ריאלי,אבל בביו' יש מסות של חומר לזכור,ופיזיקה דורשת הרבה יכולת הבנה[לפי התרשמותי],ואני די סתומה
מומלץ למי שרוצה ריאלית מענינת,עם קצת לכתוב,קצת להבין,אבל הרבה לתרגל...

אייני

New member
אני הייתי בשתי מגמות - מחשבים ופיזיקה.

על מחשבים - לולי חתולי כבר הסבירה קודם. רק שני הבדלים - אני עשיתי רק את החמש יחידות הראשונות (לא עשיתי את הפרוייקט בVB), וביחידה (שמשלימה לחמש) היה לנו מבחן. אני אישית חושב שהמבחן עדיף על הפרוייקט, כי המבחן היה בדיחה לא נורמלית. כל השכבה סיימה אחרי 20 דקות בערך (מי יותר ומי פחות. אני אישית סיימתי אחרי 17 דקות
) וכולם נתקעו וחיכו עד שתעבור החצי שעה והם יוכלו להגיש... אני ממליץ על המגמה למי שיש לו חשיבה ריאלית. אין צורך לדעת מתמטיקה ברמה גבוהה או משהו, אבל צריך חשיבה לוגית ברמה טובה. פיזיקה - תכלס, זאת מגמה שנשמעת קשה. בעיקרון, לדעתי היא נשמעת קשה כי יש הרבה אנשים שלוקחים אותה מהסיבות הלא נכונות. הרבה אנשים לוקחים פיזיקה כי זה "נשמע יוקרתי" גם אם הם לא כלכך טובים בזה, ואז הם קורעים את התחת ובקושי מצליחים. פיזיקה זה בעיקרון כמעט כמו מתמטיקה. (אפילו מבנה מבחן הבגרות דומה - חמש שאלות ומתוכן עונים על שלוש). ההבדל העיקרי בפיזיקה לעומת מקצועות מדעיים אחרים כמו כימיה או ביולוגיה זה שבפיזיקה אין כמעט חומר לשנן, מלבד נוסחאות. הבגרות היא רק תרגילים וזהו. מדיי פעם מבקשים אמנם "הסבר" כלשהו, וכאן אפשר פשוט להתסכל בנוסחא ולהיזכר במה שאמרו בכיתה וזהו. אני ממליץ על המגמה למי ש - כאן זה מאוד דומה למתמטיקה, ככה שאחד הדברים הכי חשובים זה מורה טוב. אם אין לכם מורה טוב, אני ממש לא ממליץ ללכת לפיזיקה, כי מהספרים יחסית קשה ללמוד. וכן - כדאי להקשיב בשיעורים. בנוסף - כדאי ללכת אם אתם טובים במתמטיקה, כי פיזיקה ומתמטיקה זה גם מאוד דומה, וגם בפיזיקה משתמשים המון במתמטיקה.

© h i l a ©

New member
מגמת אומנות

המגמה בשביל מי שזה באמת מעניין אותו... עושים 5 יחידות (אם רוצים אז אפשר להרחיב..) 3 מהן עיוניות ו2 מעשיות.. ה2 המעשיות הן עבודת גמר שמגישים בסוף י"ב (מתחילים בערך באמצע השנה לעבוד עליה).. בא בוחן של משרד החינוך וממש יושב איתך ושואל למה ככה ולמה ככה... גם העבודות שעושים במהלך 3 השנים נכנסות לציון בבגרות בסוף י"ב... הן בונוס כזה... השיעורים העיוניים משעממים בטירוף, אבל מה שכן הם לא כאלה קשים, זה סתם נראה... אחרי כמה זמן (אולי אפילו לקראת הבגרות הראשונה) תתחילו להבין איך לנתח כל יצירה ויצירה..... מה שלומדים ביחידה הראשונה העיונית זה בעצם יצירות ממניעים שונים, טכניקות, דרכי הדפסה (איך פעם האומנים הפיצו את היצירות שלהם בכמה עותקים) וכו'...

בתור בוגרת תיכון קבלו את המלצותיי חחחחח

אני ההיתי בביולוגיה ומזרחנות ביוליה-להתרחק כמו מאש!!!!!!!!! שלא תעיזו ללכת לדבר הזה מזרחנות-מומלץ בחום

liorhikri1991

New member
המגמה שלי...../images/Emo13.gif

לטובת היודניקים שצריכים להחליט לאיזו מגמה ללכת, ניצור חוות דעת על מגמות שונות (!) באיזה מגמה אתם?ביוטכנולוגיה החומר: (קשה, מעניין, דורש חרישה אינסופית...)-החומר מעניין,אחר כך דורש חרישה ולי הוא לא קשה,אבל לחלק מהכיתה הוא כן קשה. אתם מרוצים מהמגמה?מאוד כשאתם הייתם צריכים לבחור מגמה, התלבטתם בין מגמות? לא,בכלל לא אם כן, בין איזה? ולמה החלטתם דווקא על שלכם?אין אצלנו בתיכון מגמות אחרות שהייתי בוחר אני ממליץ על המגמה למי שאוהב מדעים ובעיקר כימיה וביוטכנולוגיה אני לא ממליץ על המגמה למי שלא אוהב מדעים וכו'

tA Love Tu

New member
../images/Emo108.gifאמנות ועיצוב גרפי

אצלנו יש שלושה מורים לכל הקטגוריה. אחת לאמנות "עיונית ומעשית", אחת ל"תולדות העיצוב" ומורה אחד ל"עיצוב גרפי". בת'כלס, תולדות העיצוב משעמם תחת. זה חופר. ומשעמם. וזה חוזר על עצמו. ומשעמם. אבל יש כאלה שמעדיפים את זה, כי אין הרבה צורך להשקיע, החומר מאוד פשוט וקל. אבל משעמם. עיצוב גרפי זה נהדר. בדרך כלל זה כיתות קטנות, אצלנו בכל אופן. החומר באמת מעניין, מאוד מאוד פשוט וקל, מתץעסקים עם מחבשים, שרטוים וכל מיני שטויות נחמדות כאלה. ואמנות עיונית ומעשית. פפף. תלוי איך מסתכלים. מצד אחד זו מעמסה אדירה, זה חומר בכמויות מסחריות. אבל חומר באמת מעניין כי מאחורי כל אמן וכל יצירה יש עוד סיפור שלם. אהה... זהו.

lonush

New member
עונה

לטובת היודניקים שצריכים להחליט לאיזו מגמה ללכת, ניצור חוות דעת על מגמות שונות (!) באיזה מגמה אתם?ביוטכנולוגיה החומר: (קשה, מעניין, דורש חרישה אינסופית...) לפי דעתי קצת קשה אתם מרוצים מהמגמה? לא כל כך:S אני לא בטוחה שבחרתי במה שבאמת מתאים לי:S כשאתם הייתם צריכים לבחור מגמה, התלבטתם בין מגמות? אם כן, בין איזה? בהתחלה כשגרתי ביהוד חשבתי לבחור ביוטכנולוגיה, אמרו לי שזה קשה אז ויתרתי, ובחרתי במקום זה כימיה וספרות, אחר"כ איכשהו קרה ועברתי לפ"ת והגעתי לעמל ב' ושם בחרתי בביוטכנולוגיה ולמה החלטתם דווקא על שלכם? החלטתי כי אני אוהבת מיקרוביולוגיה, תורשה וכו' אני ממליץ על המגמה למי ש..יש באמת כוח להשקיע במקצועות כימיה, ביוכימיה וביוטכנולוגיה, ומי שאוהב את כל העסק /כי... זה פותח הרבה דלתות (אני עוד לא סגורה בכך שבחרתי בביוטכנולוגיה, לא בטוחה אם זה בשבילי:S מקווה שאצליח במקצועות המגמה ובשאר המקצועות השנה )

noyy

New member
../images/Emo28.gifאני בעצמי נעזרתי בשרשורים כאלו ../images/Emo3.gif

באיזה מגמה אתם? כימיה-ביולוגיה החומר: (קשה, מעניין, דורש חרישה אינסופית...) החומר בכימיה לא כזה מעניין, אבל הוא כן סביר. אפשר ללמוד ולהצליח שם בקלות, לא צריך ידע מעמיק במתמטיקה, ואפשר להוציא שם ציונים ממש גבוהים במינימום השקעה. יוצא לי להביא מאיות מחזרה קצרה רק בבוקר של המבחן. בביולוגיה צריך לקרוא הרבה, לא תמיד מבינים בקריאה הראשונית, אבל העקרונות חוזרים על עצמם כל הזמן, מה שמקל קצת על החומר. יש עבודת ביוטופ מעיקה בי"א/י"ב. אתם מרוצים מהמגמה? כן כשאתם הייתם צריכים לבחור מגמה, התלבטתם בין מגמות? כן, התלבטתי דיי הרבה אם כן, בין איזה? ולמה החלטתם דווקא על שלכם? בכיתה י' למדתי פיזיקה-כימיה-ביולוגיה. בחרתי להמשיך בי"א רק בפיזיקה-כימיה, אבל ברגע האחרון התקפלתי ושיניתי את זה לביולוגיה-כימיה, כי אני פשוט לא מבינה את המורה לפיזיקה. אם היה לי מורה שהייתה טורחת להסביר את החומר במקום להסתמך עלינו שאנחנו יודעים לבד מידע קודם, בפירוש הייתי נשארת עם פיזיקה. עוד אופציה שחשבתי עליה היא להגביר גם מחשבים בנוסף. נכון לכיתות י' ו-י"א הנושאים נראים דיי פשוטים למי שמתעסק עם תכנות, אבל זה דרש ממני להשאר עוד שעות בביה"ס ואני עצלנית
אני ממליץ על המגמה למי ש../כי...: בכימיה - לכולם, זה מקצוע שאפשר להסתדר איתו בקלות. בביולוגיה זה קצת יותר מורכב, אבל מי שכל מיני תהליכים בגוף האדם מעניינים אותו ממש יאהב (בייחוד בכיתה י' שהחומר ממש מעניין). אני לא ממליץ על המגמה למי ש../כי..: ביולוגיה - למי שאין לו כוח לקרוא הרבה וללמוד מהרבה סיכומים. מי שביולוגיה זה לא בוודאות התחום שלו ימצא את עצמו משתעמם בקלות ואז זה יהפוך לסיוט. תתחשבו בזה שלדעתי זה בכלל מקצוע הומני יותר מאשר ריאלי. בכימיה - אין לי מושג, אני מרוצה מההגברה הזאת. כימיה הוא בעקרון מקצוע ריאלי, אבל הוא בכלל לא מתקרב לריאלי שצריך לפיזיקה או למתמטיקה של 5 יח'. זה באמת שטויות ואין אף אחד אצלינו שלא מוציא מעל ל80 במבחנים.

Summer moved on

New member
נציגות ממגמת תקשורת הגיעה!../images/Emo98.gif

אז ככה: באיזה מגמה אתם?תקשורת וקולונוע [זה מחובר כזה]. החומר: (קשה, מעניין, דורש חרישה אינסופית...)אז ככה, החלק העיוני הוא יחסית עמוס בחומר. יש הרבה מאמרים, כותבים הרבה, קוראים בחוברת הרבה... יש המון טקסט שצריך ללמוד. אבל, זה לא כמו הסטויה שצריך לדעת בע"פ, ממש לא! זה חומר נוראאא מעניין, שצריך פשוט להבין אותו. בבגרות יש אך ורק שאלות של הבנה ויישום. מה לומדים? על רייטינג, טלוויזיה, חדשות, עיתונאות, פוליטיקה בהקשר התקשורתי... זה חומר שהוא נורא עכשווי ומדבר אלינו כי אנחנו בסך הכל חווים את העידן הזה של המדיה. החלק השני של המגמה זה קולנוע- ששם מפיקים סרטים. לומדים צילום, עריכה, בימוי, תסריטאות, הפקה... אין מבחנים, יש מדי פעםן תרגלי שטח שבהם יוצאים לצלם. זה חלק ממש כיפי ובעצם ההשקעה המרכזית נעשית קצת לפני פסח ועד סוף השנה, שבתקופה הזאת בעצם מפיקים את הסרטים ועורכים אותם. אתם מרוצים מהמגמה?מאווווווד. כשאתם הייתם צריכים לבחור מגמה, התלבטתם בין מגמות? האמת שלא ממש. ידעתי שזה מה שאני רוצה. אם כן, בין איזה? ולמה החלטתם דווקא על שלכם? אני ממליץ על המגמה למי ש../כי...אני ממליצה עליה למי שנושאי התקשורת והטלווזייה במיוחד מדברים אליו. מנתחים לעומק את משעמות הרייטינג, את מאפייני מהדורת החדשות, מאפייני הוידאו קליפים ומה הם מייצגים, אלימות בתקשורת וכו'. כמו כן, מומלץ למי שרוצה להפיק סרטים- זה מאוד כיפי: מעלים רעיונות מגניבים, בוחרים צוות, יוצאים לימי צילומים עם מצלמות ממשששש מגניבות ומשוכללות, עורכים בחדרי עריכה, ואם התוצר הסופי יוצא טוב, הסרט נשלח לפסטיבלים שונים ותחרויות ויכול לזכות בפרסים. אני לא ממליץ על המגמה למי ש../כי.. למי שזה פשוט לא מדבר אליו. לא לבחור בזה כי זה נשמע קל. כי אם לא אוהבים זה בכלל בכלל לא קל. הודגש באמצעות מדגישומטיק

בחירה מעולה!

גם אני בתקשורת,אבל רדיו(אני מניחה שהחומר העיוני שלנו הוא אותו דבר-אני כבר שנה ג') בכל מקרה סתם בא לי להשוויץ במגמה האיכותית שלי,אם תצטרכי עזרה או משהו אני בקלות אעזור לך:)

© h i l a ©

New member
ואו אני אוהבת תקשורת

אבל לצערי לא יכלתי לבחור גם תקשורת וגם אומנות (אותה שרשרת) ובאומנות אני יודעת שאני אצליח בלי בעיה (ואולי אפילו 100 בפרויקט גמר, המורה כל הזמן אומרת שאני הכי טובה שם ומביכה אותי בלי סוף)... שנה שעברה האלה שניגשו לבגרות לא סיימו את כל החומר והם אפילו לא ידעו את זה (הם ניגשו לבגרות והיו להם שאלות על דברים שאין להם מושג בכלל מה הם!) לפחות על זה אני שמחה שלא הלכתי, אבל מה שכן, אני ממש אוהבת את ההתעסקות בזה, נירא לי אחרי הצבא אני אלך ללמוד את זה בתור מקצוע..

b a t e l 1 8 2

New member
תבחרו מה שאתם אוהבים.

אני במגמה סוציולוגיה פסיכולוגיה ,וספרות מורחב ,ממליצה לאנשים הומנים. ואני לא ממליצה ללכת לפיזיקה או טכ"מ לאנשים שלא מסוגלים לשבת על התחת וללמוד כי אלה מגמות קשות מאוד.

למעלה