סיכון והצלחה

../images/Emo219.gif סיכון והצלחה

קראתי לא מזמן, לא זוכר איפה, שאת המילה "הצלחה" ביפנית כותבים באמצעות שני ציורים, אחד של הזדמנות ואחד של סיכון (אני לא בטוח שאני מדייק במילים, אבל משהו בסגנון הזה). מישהו יודע אם זה באמת כך ואיזה מילים בדיוק?

זה נאמר על סינית בדרך כלל

ולא מדובר בהצלחה, אלא במשבר. מצורף קישור למאמר מצוין שמפריך את כל העניין. בכלל, רצוי לא לקחת יותר מדי ברצינות דברים שכתובים בספרים לשיפור עצמי.

ToHrU

New member
../images/Emo207.gif שאלה לגיא ../images/Emo35.gif

מצטערת שזה מחוץ לשרשור אך כאן זה בולט יותר.... גיא, האם ניתן להשיג את חוברת הקליגרפיה שלכם? אם כן - מה מחירה? האתר ממש יפה ומושקע :) האם תעלו גם את הקריאות? תודה מראש!!!

amitwagner

New member
../images/Emo207.gifmy take on calligraphy

the reason i started calligraphy is not important at the moment. from the first time i've seen a calligraphy work i liked the way it looked but the reason i actually started is much more practical. guy wrote: ,三 או 十. לפני שיידע לכתוב נכון את הסימניות 気 או 花 ברור שאי אפשר להפיל על מתחיל לכתוב נכון luckily for me my teacher didn't see it that way. the thing i was most afraid of when i started was exactly that. that i'll have to write a horizontal line for a thousand times before i can move on to vertical line and so on. not that i think that i'm some kind of an artistic genius who can skip the basics and move directly to more advanced stuff. on the contrary, i never showed any glimpse of a talent in any artistic field and my handwriting (i'm sure my teachers will agree) was always horrible. my teacher would let me write whatever i wanted. "sea, wave, wind, snow". i would choose a kanji, he would write it and i would practice. in the first year i did nothing wrong. everything i wrote was great. after one year i started to make mistakes. "this line is a bit to thin" "that kanji is a bit off center". it is a stile of teaching that is not uncommon in japan. the teacher will start pointing your mistakes only when you got to a level that you can understand them. i'm happy to say that as i continue to study i make more and more mistakes. when i write calligraphy i do not look for any kind of sense of spiritual elation nor do i get it. i do not look for any deep and mysterious meanning in what i write but take it face value. i guess i'm the kind of guy who take things face value, be it a movie, song lyrics, things people say or my calligraphy. it might sound strange but most of the time i don't even know what i write. i enjoy the process of writing and i enjoy what i see on the paper when i'm done. that's enough for me.​

Tenguy

New member
אהבתי מה שכתבת.. האם אתה לומד ביפן?

כל כך מעט לומדים קליגרפיה סינית/יפנית, כך שחשוב לי לשמוע כל דיעה או חוויה שלהם בנושא. אני לומד הרבה מדברים כאלה, ובגלל זה אהבתי את מה שכתבת. מתוך דבריך - אני מניח שאתה לומד קליגרפיה ביפן, נכון ? לגבי שלבי לימוד הסימניות - תנוח דעתך - לא חייבים לכתוב אלפי פעמים אותן סימניות בסיסיות, ולמעשה אני מלמד את הסימניות אחת, שניים שלוש (一, 二, 三) בשניים-שלושה שיעורים, וממשיך הלאה. אם תלמיד רוצה לכתוב אלפי פעמים - הוא יכול לעשות זאת בביתו בזמנו הפנוי. אני תמיד מדגיש (וזה גם מהניסיון שלי) שאין מצב שתלמיד יכתוב נכון בשנה הראשונה - וזה לגיטימי לחלוטין. הכתיבה משתפרת רק עם השנים, ולכן אימונים זה דבר חשוב. הזיכרון, המודעות והרפלקסים של הכתיבה מעמיקים ומשתפרים במהלך שנות האימונים. ברור גם לי שככל שמתקדמים - ההתפכחות מן האשליות והמודעות למציאות של השגיאות הולכות וגוברות - זה מה שלדעתי, אתה עובר בלימודי הקליגרפיה שלך [זה דומה לתהליך הארה: בהתחלה סימניות הם פשוט סימניות, כשאתה לומד ומתפתח - הסימניות הן כבר לא מה שראית בעבר, כשאתה מואר - הסימניות חוזרות להיות רק סימניות]. גם הסימניות שאני מתרגל - הן לא רק ע"פ שלבי ה-kyuu של הג'ויו קאנג'י, ואני הרבה פעמים משלב סימניות לפי בקשות התלמידים, או מנסיבות אחרות - כמו כתיבת 猪 inoshishi (חזיר הבר - חיית המזל של שנת 2007), אומנויות הלחימה (居合道, 剣道) והרבה סימניות אחרות. וגם אני לא מעט פעמים נהנה לכתוב מבלי לדעת מהן הסימניות, שאני מעתיק שירה סינית קלאסית של לי-פו, או-יאנג ואחרים
מה שחשוב לי שהתלמיד ייראה ויהיה מודע לכתיבה הנכונה של הסימניות ב-kaisho (בעיקר: איכות הקווים, פרופורציות הקווים, המרחק בין קו לקו והמבנה הכללי של הסימנית). מניסיון - אין בארץ הרבה תלמידים שממשיכים באימוני קליגרפיה מעבר לשנה-שנתיים, ולדעתי זה לא טוב שתלמיד יכתוב עם שגיאות מן ההתחלה, ואין שום טעם שיתאמן שוב ושוב בכתיבת סימניות שגויות, כי לדעתי - כמה שעובר יותר זמן, זה יותר קשה לשרש ולתקן שגיאות כתיבה שהתקבעו בתודעת התלמיד וברפלקסים של היד עם המכחול. אולי, אם אני הייתי יודע שהתלמיד ימשיך ללמוד עוד כמה שנים, הייתי מוותר על השגיאות שלו, בידיעה שבעתיד אוכל לתקנן ולשפר את הכתיבה. קליגרפיה חופשית (free style) אני לא מלמד, וחושב שזה משהו מאד אינדיבידואלי - שכל אחד יכול להתבטא בה (ורצוי עם ידע בסיסי ב-kaisho) עם המכחול מתוך האמת הפנימית והאמיתית שלו...

Tenguy

New member
תודה ../images/Emo13.gif

החוברת ניתנת לתלמידי הקליגרפיה כחלק מן הלימודים. כרגע אני מוסיף לתוכה עוד 160 סימניות, אז החוברת עדיין לא גמורה. כשאסיים - אשלח לך מסר
לגבי האתר - אני מקבל את הצעתך, ואוסיף גם את הקריאות לסימניות המוגדלות (יצטרכו לעשות קליק על הסימניות כדי לראות את הגדלה של הסימנית, כולל את הקריאות שלה). אבל זה ייקח זמן לעשות את זה ..............

ToHrU

New member
מגניב :)

בהצלחה!!!!!!! אני בכל אופן אשמח אם תוסיפו קריאות :)

למעלה