בארס

New member
תשלום חובות

השאלה שנשארה פתוחה בשרשור של כתם הדיו (לינק מישהו?) היא איך יכול להיות שמרכז כל בני האדם הוא מרכז היקום? האמת שהתשובה היא די פשוטה להלן דיאגרמה להתרשמותכם ואני אנסה להוסיף עליה כמה מילים יותר מאוחר.

בארס

New member
הלינק

זה השרשור שבו הצגתי את הטענה שמרכז האדם הוא מרכז היקום והעלתי את השאלה אם כך איך יתכן שמרכז כל בני האדם הוא מרכז היקום? וזה הקישור להודעה עם הלינק להרצאה של אלן וואטס. מומלץ לרענן את הזיכרון.

בארס

New member
תודה נשמה...

(
) חשבתי להוסיף כמה מילים אבל אני מבין שהכל ברור נכון? :)

בארס

New member
טוב, למען הדורות הבאים.

הציור הזה הפעם מציג בצורה סכמטית את המפץ הגדול. נקודה מס' 5 היא מרכז המפץ, מרכז היקום, ממנו מופצת אנרגית הבריאה שתומכת ומחיה את כל הקים. בהיקף היקום ניתן לראות את ה"דוגמאות" המורכבות הן כמובן עשויות שיש איטלקי משובח ואחת מהן נוצרה ע"י לאונרדו דה וינצי והשניה ע"י איזה פועל סיני במפעל, דבר שכמובן לא גורע מגדולתה של המוזה האולטימטיבית הלא היא ונוס ממילו. נקודה מס'1 מייצגת את הזן הנכחד של האדם המיינדי, תשומת הלב שלו כלואה אי שם בראשו וטווח ההכרה שלו (העיגול הצהוב הקטן שמקיף את נק' 1) מוגבל למרחב האינסופי של דמיונו הקודח. הוא כמובן תופס את עצמו כישות נפרדת והוא מביט על הכוסיות ועל העולם "מבחוץ". את עצמו הוא רואה אולי במראה. (כשאין אדים אחרי המקלחת) נקודה מס'2 מייצגת את מרכז ההוויה* של האדם המתחדש, המגלה את עצמו. שער הלב שלו נפתח והשער הזה הוא השער ליקום כולו. טווח ההכרה שלו מכיל את כל גופו הפיסי והוא רואה את חוסר ההבדל בינו לבין שאר הבריות והחפצים המוצבים יחדיו, עם גורל משותף ע"ג אותו מישור חומרי שמחוללת התודעה הקוסמית (אם כי ב"ידה" השמאלית). נקודה מס'2.1 מייצגת את מיקומה הסכמטי האמיתי של מרכז ההוויה של האדם המואר. לפי הסכמה הזו, מרכז האדם לא נמצא באמת במרכז הגוף הפיסי שלו שנמצא הרחק בשולים הפריפרים של אותו מפץ, של היקום, אלא במישור גבוה יותר שנמצא "קרוב" יותר אל הבורא, אל מרכז היקום עצמו. כמו שטענתי בשרשורים הקודמים עדיין מדובר במצב תודעה סובייקטיבי ולאדם יש עוד אפשרות להתפתח מעבר לה, מה שמוביל אותנו אל ... נקודה מס'3 , תהה זו הנקודה שמייצגת את מרכז ההוויה של אדם שהתפתח לדרגת תודעה אובייקטיבית נקודה מס'4, במקרה הסכמטי הזה תייצג את מרכז ההוויה של אדם שהגיע לדרגת ההתפתחות הגבוהה ביותר האפשרית לאדם נקודה מס'5 מייצגת את הבורא, מקור כל הדברים, וטווח ההכרה "שלו" (מיוצג ע"י העיגול הכתום הגדול שמקיף את כל התמונה) מכיל את כל הקים. בכוונה יצרתי מעין נתק בין "ציר ההתפתחות" ה"אנושי" לבורא עצמו שכן הוא עליון על כל הקים ואף ייתכן שיש לו קיום מחוץ לבריאה עצמה. עד כאן. כתבתי בתמצות, אשמח להרחיב אם יש שאלות. *מרכז ההוויה - המקום בו מיוצבת תפיסתו העצמית של האדם (להבדיל מ'מרכז האדם' שאני טוען שהוא מרכז היקום עצמו)

קמהדנו

New member
../images/Emo13.gif אז מה היה לנו

פועל סיני, לאונרדו, מקלחת וכוסיות...
לפי דברים שאמרת בעבר, הפרשנות שלי ל-2 ו-2.1 היתה המרחק הגדול בין שתי הנקודות מתאר את התהליך המודע והרצוני שבו מתבשל עד שנולד הגוף האסטרלי לכן גם 2 ממוקם סך הכל די קרוב ל-1 אם כי שונה מ-1, ו-2.1 נמצא הרבה יותר עמוק, מחוץ לאותה אליפסה אתה מזכיר את הבורא. לפי הסכמה הזאת, מרכז האדם=מרכז היקום=הבורא? או שיש נקודה באמצע שהיא המרכז, ובה אין בורא ואין בריאה? ואפילו לאונרדו לא יוכל לצייר אותה?

בארס

New member
המממ

אין שום מרחק בין נקודה 2 לנקודה 2.1, זו אותה נקודה בדיוק שפשוט מצויינת בשני מיקומים שונים בשל מורכבות העניין. בוא נאמר שממרכז הבריאה ניפוץ זרם קבוע של אנרגיה קוסמית אהבה טהורה בפריפריה, נוצרות המערבולות שהן ה"דוגמאות המורכבות" וביניהן האדם אז במצב הרגיל של האדם, מרכז ההוויה שלו מיוצב במינד, שם נמצאת מה ש(אי)אפשר לקרא לו תפיסתו העצמית רחוק רחוק בקצה מוטרף בתוך כל המערבולות אבוד. ברגע ש"נפתח השער" הוא כאילו נזרק לתוך הנהר והפעם הוא כמו דג סלמון ששוחה במעלה הזרם מרכז ההוויה שלו ו"נקודת" תפיסתו העצמית מתייצבת לה קצת למעלה במעלה הנהר, במרחק מה מאשדי המיים השוצפים. הפעם הוא חווה את הזרם ואת הנהר את המקור שלו ואת הכיווניות. אבל נהר זה דבר לינארי ואנחנו כאן מדברים על "מפץ" שהוא רב מימדי. במקור של הנהר, נמצא הבורא. ממנו נובע הכל מרצונו הבלעדי. הבורא עצמו יכול להיות כל דבר, אין דרך לדעת. לא לי לפחות. אבל הבריאה (כביכול) נובעת מנקודה אחת מרכזית. עכשיו...הדבר הבא שבא לי לכתוב עליו קשור גם הוא למבנה היקום. אני מתאר כאן את "המפץ הגדול" ולכל אחד כמעט יש איזו תמונה בראש של היקום שלנו הגלקסיות וכל המרחב הקוסמי, אלפי אסטרונומים חוקרים אותו כבר עידנים. הם כמובן, בין היתר, מחפשים את גבולות היקום ובטח ובטח את מרכזו שכן, המחשבה הרגילה, כאשר היא בוחנת היקום הנראה לעין והנתפס בחושים ובמיוחד כאשר התפיסה מונחית ע"י תאוריה כגון זו של המפץ הגדול מניחה שהיקום אמור להיות בצורה עקרונית של...כדור, או בלון יש לו פריפריה ויש לו מרכז. אבל לא. כלומר, כן , יש לו פריפריה ויש לו מרכז, רק שביקום שלנו לא מדובר בכלל במרחב תלת מימדי. אם היה מדובר במרחב תלת מימדי אז ודאי שהיו מוצאים את מרכז היקום וגם את קצו בדיוק כמו שרואים תמונות של גלקסיות מיד רואים את המרכז שלהן כי באמת מדובר ב"התארגנות" של חומר במרחב התלת מימדי ובתנועה שלו לאורך המימד הרביעי (הזמן). העניין עם המבנה האמיתי של היקום שלנו הוא כזה, שהמרחב התלת מימדי עצמו, היקום הנראה לעין, הוא הוא בכללותו הפריפריה של המפץ הגדול האמית, הפריפריה של הבריאה. והמרכז האמיתי של היקום (הרב מימדי) מתקיים בכלל במישור אחר לגמרי. שום טלסקופ לא יתקרב אליו לעולם. אם ירצה האל הטוב :) אני אכתוב מתישהו איזה מאמרון המשך בסדרה הזאת על מבנה היקום. אם יש עוד שאלות עלא עייני ועלא ראסי.

Vguru

New member
והפרשנות שלי...

זה יפה מאד מאד. תודה לך, מוכשר. זה מה שאני רואה בציור: הציור מדגים באופן סכמטי את האמת: צופה חסר צורה וחסר שם מביט דרך עין. בו זמנית הוא מביט דרך העין של כל דיוויד שבציור (ויש האומרים שהוא מביט דרך הזין), דרך כל עין של כל כוסית אותה דייויד חומד, דרך העין הגדולה שצופה בכל העיניים האחרות מבפנים, ודרך העין שלי שצופה בציור הזה בשקט. אם דייויד עוצם את העין - הכוסית נעלמת. אם העין שבמרכז נעצמת - נעלם גם דייויד. אם העין שלי נעצמת - נעלם הציור. ובכל המקרים, גם בעיניים פקוחות וגם בעיניים סגורות אני, אותו צופה שאיתו התחלנו, נשאר וקיים לו. אני מצטער שלקראת הסוף זה התחיל להישמע כמו בדיחה על תורכים, אבל זה מה שיצא לי על הבוקר. ולסיום שאלה לבארס: הציור הזה ששלחת לי פעם, "Vguru באמבטיה עם גלגלים מרובעים עף אל עבר האור", האם גם הוא תיאור של המפץ הגדול, או שמא של הפלוץ הקטן? שבת נעימה.

Vguru

New member
מישהו זוכר איך הולכת הבדיחה

עם התורכי שבסוף "פוף" - נעלם?

קמהדנו

New member
יהודי, צרפתי וטורקי

הולכים ברחוב פת-אום נופל עליהם כבל מתח גבוה, כולם מתחשמלים ועולים בסערה השמיימה בא מלאך, בודק ברישומים, ואומר להם "תשמעו, עדיין לא זמנכם, קרתה תקלה בקארמה, אבל בגלל בעיות פרוצדורליות אני לא יכול סתם ככה להחזיר אתכם. לכן נעשה עיסקה - עליכם להימנע מהתשוקה הכי גדולה שלכם, רק תחתמו כאן כאן וכאן, ותוכלו לשוב לפני האדמה" וכך אכן קרה למחרת שוב הלכו יחדיו שלושת החברים במדרחוב. פתאום הצרפתי רואה חנות יינות, רץ פנימה ופוף, נעלם הצרפתי היהודי והטורקי ממשיכים קדימה, פתאום רואה היהודי מטבע על הרצפה, הוא מתכופף ופוף... נעלם הטורקי

Vguru

New member
תודה.

וואלה. מי היה מאמין שהמבנה הזה ישמש יום אחד כמטאפורה להארה.

קמהדנו

New member
../images/Emo130.gif../images/Emo197.gif../images/Emo198.gif|פוף|../images/Emo189.gif

אההה.. זאת היתה מטאפורה???

Vguru

New member
אתה לא מעודכן

האמבטיה לא עברה טסט. נאלצתי להחליף למרובעים.

בארס

New member
ב99 לא עשו לי בעיות.

אולי כן, אבל תשמע...המשולשים האלו כאלו מוצלחים לא תפסו אותי מאז. :)

למעלה