../images/Emo58.gif יזה פרק! והרי החפירות:
אני חושבת שזה אחד הפרקים המעניינים שהיו, והיה כיף לראות שוב את כל הדמויות,גם אם זה היה למילה וחצי, זה נתן תמונה כללית של חיים שזורמים וממשיכים .
איזבל- היא רעה. היא פשוט רעה. כל פעם שהיא הופיעה על המסך הרגשתי חלל בלב וקור נודף ממנה לקילומטרים.ולמרות זאת,ריק שבר אותה והיא התוודתה בפניו.עצם המעשה שהיא שיחררה אותו מלאהוב אותה דרך ההפנוט מראה שבאמת אכפת לה ממנו.קצת אנושיות בים הקרח... "אנחנו לא רוצים את החיים האלה בשבילה" -מה הדבר העילג הזה?היא פתאום נחתה על הבת שלה, בצורה לא נחמדת, ופועלת לקחת מחיי הבת שלה את האדם שמעניק לאלנה תקווה וכוח ליום חדש.אלנה השתקמה בזכותו מאז המוות של הוריה.בקיצור, אמה לתפארת.
דיימון- דיימון אוהב את אלנה, דיימון אוהב את אלנה לנצח נצחים....שיחת הטלפון שלהם הייתה כל כך חמודה. וסוף סוף האהבה האת מתבטאת יותר,ואפילו מתגלית. כשאלנה חיבקה את סטפן והסתכלה לעבר דיימון- זה קרע לי את הלב.
גם קתרין שכל כך אהב בחרה בסוף בסטפן, וגם אלנה..
ג'ון- סוף סוף רואים אדם מאחוריו, כמו התגובה שלו על החטיפה של גרמי..וזהו בערך, אולי בעצם לא מספיק בכדי להיות אדם.
האם בגלל מורשתו המשפחתית- ג'ונתן גילברט וחיסול ערפדים- הוא יהרוג גם את איזבל? וגון אבא של אלנה,עוד הורה למופת. זה אומר שאלנה בכל זאת קשורה למשפחה..קצת דביק מה שהולך כאן. ודיימון היה עם אימא של אלנה, והסבתא רבא רבא שלה קתרין, ועכשיו הוא מאוהב בה?
אנה- כשהיא באה לבית של גרמי, כאילו כל השנים ירדו והיא הייתה שוב בת 17 שמאבדת את אימא שלה. ועכשיו לתמיד.זה היה ממש עצוב.ואין כמו גרמי להבין אותה, ולתמוך בה.בתקווה שהמילים של דוד גון לא ישפיעו על גרמי לראות את אנה אחרת.
מתג- המתג של הרגשות של הערפדים. אנה.פרל.הרפר.דיימון.סטפן,החברה הבלונדית ההיא של סטפן. איזבל היא הראשונה שמוצגת לנו לעומק כערפד בלי שום רגש אחר,האחרים מאוד רגישים.אני חושבת שזה קצת משחד אותנו לגבי הערפדים.
קתרין - מה קתרין תהיה?רגישה? קרה?היפית משוגעת?הרוח שלה מלווה כל פרק ועדיין לא ראינו אותה בהווה. מיותר לומר שאני סקרנית.
פרל ז"ל -
למה קתרין רצתה שהיא תמות? פרל אומרת לדיימון שהן חברות מאוד טובות,אז?
ובכלל, למה להרוג את כל הערפדים שהיו בקבר?מה אכפת לקתרין,היא אפילו לא הייתה בקבר, מה אכפת לה מהם?
בוני- זה היה צפוי שהיא לא תסיר את הכישוף,כמו שסבתא שלה רימתה את דיימון וסטפן בלחש לפתיחת הקבר. בוני אמרה לאלנה שהיא לא תכריח אותה לבחור צד, אבל שהיא בחרה.אני חושבת שההתנצלות של בוני לאלנה על ההתעלמות הייתה כנה, היא הרי לא ידעה כבר אז על המצפן. אין ספק שבוני השתנתה מאז אותו לחש על הקבר,שבו הוכיחה את סבתא שלה על שהיא רימתה את דיימון וסטפן.
(זה יומן

אלנה- היא היחידה שלא שינתה פנים מאז תחילת הסדרה.
גרמי- גרמי המתוק.אהבתי אותו מאוד הפרק. מילות פרידה וסיכום:פרק מצוין.
ועוד שאלה: כל השנים דיימון מירר ת'חיים (סוג של) לסטפן בגלל שקתרין בחרה בסטפן ולא רק בו.לא התעורר בו כעס על קתרין?אני זוכרת מפרקים מההתחלה את דיימון אומר על האהבה לקתרין "בשבילי זה היה אמיתי" ו"אני אחזיר אותה" על קתרין- וכל זה היה אהבה נטו בלי שום רצון לברר למה היא בחרה גם בסטפן?
מה נראה לכם?
עכשיו אפשר לומר שיש בו רצון לנקמה בקתרין?