The Vampire Diaries1X04

../images/Emo216.gif../images/Emo58.gifThe Vampire Diaries1X04../images/Emo58.gif

שם הפרק:Family Ties תקציר(מIMDB):
Elena asks a reluctant Stefan to go with her to the annual Founder's Park dance. Vicki gets Tyler to ask her, but later accuses him of hiding their drug-induced relationship from his aunt Jenna. Meanwhile, Zach reveals a family secret to Stefan. Damon finally tells Elena the secret history about the Salvatore family and how she is the dead-splitting image of Stefan's lost love. Stefan tries to get Damon out of his life for good without giving away Damon's (or his) secret.​
אז ככה.. הפרק היה חזק והשאיר אותי המומה. לא ידעתי בכלל שקרוליין יודעת שדיימון ערפד..אבל אני מניחה שהוא כל הזמן מהפנט אותה אז היא תמיד שוכחת
דיימון מצליח להיכנס לראש של אלנה וגורם לה לשאול את סטפן שאלות שהוא לא יכול לענות עליהם. הנשף "מייסדים" שערכו..מהתחלה ידעתי שמשהו "פישי" שם..כל החפצים שנשארו דורות על גבי דורות..מה כ"כ חשוב בהם?! כשדיימון לקח את קרוליין לחדר ובו תיבה גדולה..נמצאה שם אבן יקרה כלשהי..שדיימון שם מלפני המון שנים,אני מניחה שיש לה כוח כלשהו. רק חבל שהוא איבד אותה כשהוא שתה את הדם של קרוליין ואיבד את הכוח שלו(סטפן היה חכם..ראה שלא הצליח לו לגרום לדיימון לשתות וויסקי מהול במה שזה לא יהיה..אז הוא גרם לקרוליין לשתות את ה"סם" עם השמפניה..) הכוחות של בוני ממש מתחזקים..רק חבל שהיא מפחדת מהם
אני לא קראתי את הספרים..אגב. אבל אני חושבת שאלנה תגלה ממש עוד כמה פרקים את הסוד של משפחת סלבטור.. איזה כיף שויקי נטשה את טיילור האידיוט בנשף/מסיבה/מה שזה לא יהיה והלכה לג'רמי!!!!!
הסיפור די מוזר..אימא של קרוליין היא השריף..ההורים של טיילור בערך מנהלים את העיר ואבא שלו עומד בראשה..מסתבר שמשפחת סלבטור היא אחת מהמייסדים שלה(השמות שהופיעו בהזמנה המקורית לאירוע מהסוג הזה היו דיימון וסטפן..שזה היה מפתיע..ואני מניחה שזה היה לפני שהם הפכו לערפדים)..אה..ולאמא של אלנה יש כל מיני תכשיטים ישנים מאוד שברור שיש להם קשר לעיירה. והרגע שממש הפתיע אותי זה לגלות שאמא של טיילור..השריף..האקס של הדודה של אלנה..כולם יודעים שמי שהרג את כל האנשים היה ערפד-והם מתכוונים לעשות מעין טקס מסוים..וכנראה לשרוף אותם שוב. אואץ'. היה פרק מצויין..מחכה לפרק הבא:) אה!!ואי דיימון הרג אותי כשהוא קרא את "דמדומים" ליד קרוליין וצחק על בלה..זה היה מצחיק
וכשהוא אמר לה:"אנחנו חיים במציאות..עפרדים נשרפים כאשר הם נחשפים לשמש"..ואז כשקרוליין שאלה למה הוא לא נשרף..הוא אמר לה שזה בזכות הטבעת
+אני שמחה שזאק משאיר בבית שלהם את הצמח שלמעשה "גונב" את הכוחות של הערפדים..או מנטרל אותם..לא ממש הבנתי. רק חבל שהוא שיתף את סטפן

../images/Emo216.gifגם אני../images/Emo3.gif

קראתי לפני כמה ימים כאן משהו שקשור לספרים בסדרה ומה יהיה ממנה בהמשך..ממש התבאסתי
אבל לא נורא..

Bartal j

New member
בדיוק סיימתי לצפות בפרק הרביעי.. ../images/Emo58.gif

אני חייבת לציין שהיום היו לדיימון יציאות ממש משעשעות
אני יותר אוהבת את הדמות שלו מפרק לפרק! הקטע שדיימון קרא את דמדומים וצחק על בלה חחחחח לא הפסקתי לצחוק בו ובכלל שהוא הזכיר את אן רייס לטובה ואמר שאנחנו חיים במציאות והערפדים נשרפים באור היום.. אהבתי מאוד לשמוע את זה הזכיר לי את הערפד הקלאסי
ולא הערפד האנושי המודרני של ימיינו שבקצב הזה גם ניבים לא יהיו לו.. גם בקטע שהוא אמר לסטפן חד וחלק your dead dude get over חחחחח המשפט שהכי אהבתי בפרק, פשוט חזק! תמצת במשפט אחת נקודת מבט ערפדית פשוטה ובסיסית. אני אוהבת את זה שאיך שתמיד סטפן נתפס בזכרונות ובחיים שהיו לו וברגשות שהוא נלחם להרגיש אנושי , דיימון מגיע ומנפץ את זה בבום
כל המניפולציות של דיימון על אלנה כשהוא גורם לה לחשוד בעבר של סטפן המסתורי גם מוסיפים עניין לעלילה. דיימון משעשע אותי
גם אהבתי את הסצנה שבה ויקי באה לג'רמי לאחר שנטשה את טיילור
הם חמודים ביחד והאימא של טיילור מעצבנת לא פחות מהבן שלה. לגבי קרוליין חח מסכנה כמה אפשר לשחק בראש של בנאדם
מזלה שסטפן נתן לה לשתות מהשמפניה המהולה בצמח הוורבנה , כי ראו שלדיימון נמאס ממנה לאחר שאלנה גילתה את סימני "האלימות" על הצוואר והגוף שלה, איך כשהיא האשימה את דיימון ידעתי שהוא ינסה לפגוע בקרוליין. לשם שינוי סטפן סיכל את נסיון ההרג של אחיו, והשתמש בערמומיות כשגרם לקרוליין לשתות מהשמפניה המהולה ובכך "הרעיל" את הדם שלה והחליש את אחיו הסורר במטרה להגן על אלנה ותושבי העיירה. אה ולגבי בוני לא הכי אהבתי את כל הקטע שהכוחות שלה מתחזקים בבום, כשהיא הדליקה את כל הנרות אבל מצד שני זה תורם להתקדמות העלילה, וזה ממילא מד"ב. הם די מערבבים סיטואציות מהספר בסדרה לא לפי זמנים, וגם ממציאים חלקים אבל בגלל שהיה באמת פרק מצויין נתחשב. מחכה לפרק הבא...

AlexOnFire

New member
בקשר לפסקה הראשונה שלך, שבסוף לערפדים לא יהיו ניבים... אני מצטערת לבשר לך שבדמדומים באמת אין להם! זה סתם השיניים שלהם חדות ../images/Emo191.gif

קרניjack

New member
אל תצפי שיהיה כרנולוגי כמו הספר

אבל שייצמד פחות או יותר לקו העלילה ומה שמתץרחש שם... ודיימן אכן משעשע! הוא פשוט מייצג נקודת מבט ערפדית על החיים, לא זדונית ולא טובה, אלא פשוט נקודת ראות ערפדית..

קרניjack

New member
פרק חמוד../images/Emo58.gif

פחות אקשן, אבל העלילה הולכת ומסתבכת... אהבתי איך שסטפן הערים על דיימן- אם לא במשקה שלו הוא לא לקח את זה, אז דרך הארוחה שלו
וקרוליין ממש מסכנה, באמת כמה אפשר לשחק במוח של בן אדם, לגרום לו להאמין או לשכוח ולא לדעת כבר מה האמת ומה המציאות?! נראה לי היא צריכה הרבה מנוחה ואולי כמה טיפולים פסיכולוגיים, אם כי אני בטוחה שעם האופי שלה היא תוכל להתגבר על זה. אני תוהה אם אלנה תעשה משהו אחריי שהיא ראתה את הסימנים על קרוליין. אלו לא ממש סימנים, אלא חתיכת נשיכות! הסצנה שדיימן מסובב את קרוליין ושותה ממנה הייתה ממש טובה- היא כבר לא צורחת כשהוא נושך אותה אלא מקבלת את זה כחלק מאהבה שלהם או משהו- עד שהוא מורעל ונופל. וכשקרוליין מתעוררת (ככל הנראה אחריי עוד מחקית זיכרון או משהו) הרעישות שלה ואיך שהיא התנהגה מאוד אמין! אני שמחה שמערבים דמויות חדשות, וכמו שסטפן ודיימן הם "המשך" לערפדים של אז, גם יש "המשך" למי שרדפו אז את הערפדים (אני משערת שזאת הסיבה שהם עזבו את מיסטיק פורקס) ושהם בעצם מבינים שהערפדים חזרו ומאחדים כוחות כדי להביס אותם שוב, רק שהם עכשיו צריכים לגלות מי הם הערפדים. מה שמוזר הוא שדרך שלהם כרגע להילחם בערפדים הוא דרך משפחתה של אלנה-דרך השעון- ולא אולי דרך משהו שקשור למשפחת סלבטורה. אני משערת שזה יתבהר בהמשך- אבל יכול להיות שלמשפחתה של אלנה היה חלק לא שטן בעלילות הערפדים בעבר, אולי הם אפילו נלחמו נגדה וככל הנראה יש קשר ישיר לקת'רין, שאולי היא מהמשפחה העתיקה של אלנה (הרבה אולי, מי שקרא את הספר בטוח יודע
). בכל אופן העלילה מתקדמת ומפתחת בשר, ואני כבר רוצה לדעת איך דיימן ישתחרר - מה סטפן יעשה בקשר אליו, אילו תשובות הוא ייתן לאלנה , ומה רודפי הערפדים החדשים יעשו. אני גם מנחשת שבטח אמא של קרוליין, השריף תגלה את האבן שהבת שלה לקחה, ואולי זה עוד משהו שהיא תוכל להפנות נגד האחים. נראה לי יש לתכשיטים בסידרה הרבה ערך, כמו שהטבעות שלהם מגנות עליהם מפני השמש. אהבתי את הכוחות המתחזקים של בוני, וההירתעות מהם, מהידיעה שיש לה אותם היא מאוד מציאותית ואני מזדהה
גם אותי ממש הצחיקה הסצנה של דיימן וקרוליין כשיורדים על דימדומים!
רואים "באיזה צד" הכותבים של הסידרה נמצאים ואילו ערפדים הם מעדיפים! גם אותי הפתיע שקרוליין ידעה כביכול שדיימן ערפד. אני לא יודעת אם היא אכן ידעה כי היא הייתה תחת היפנוט או כי היא נמחקה, או אלא שבגלל שהיא מחשיבה אותו ואת הנשיכות שלהם כחלק ערפדי מהסקס, או משהו. ותודה באמת שויקי כבר נפטרה מהדביל ההוא, הדמות שהיא משחקת היא קווי מתאר של התנהגות הפוצה של לא מעט בנות. אז שהיא וג'רמי יישארו ביחד for good.
מחכה לפרק הבא ומקווה שהוא יהיה עם קצת יותר דיימן רשע, דם ואקשן!

קרניjack

New member
* מיסטיק פולס

ושכחתי לציין שמה שדיימן סיפר על העבר ועל זה שקרוליין נשרפה בכנסייה...מחכה כבר לשמוע איך הם הפכו לערפדים אחריי שירו בהם! (או שזה היה לפני?
)

larisa125

New member
../images/Emo58.gif

קרוליין נשרפה בכנסייה?! אולי את מתכוונת לקת'רין?

AlexOnFire

New member
אוקיי, רק שתדעי, ../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif הרקע מהספר ../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif שהם משנים את הספר, לפחות הרקע כמעט לגמריי. קודם כל, סטפן ודאמון לא בני 150 שנה כמו שהם אומרים שם, והם גם לא היו במיסטיק פולס (שבספר זה פולס צ'ורצ') לפני כן. הם בני 500 שנה בערך, הם חיו בפולרנס של הרנסנס. אין קשר משפחתי מבוסס של קת'רין לבין אלנה (למרות שבאיזשהו שלב או סטפן או דאמון חשדו בזה בגלל הדמיון). וגם הם לא חיו עם קרוב משפחה שלהם אלא עם בעלת בית בשם גברת פלאורס. וגם קת'רין לא נשרפה בכנסייה, וגם לא ירו בהם. כמה חבל שהם משנים כ"כ הרבה פרטים. גם כולל את זה שלאלנה אין אח שקטן ממנה בשנהשנתיים אלא אחות בת 4 שהיא מאוד אוהבת אותה.

AlexOnFire

New member
חלקית כן אבל חלקית זה מזכיר לי את דמדומים יותר מדי ../images/Emo6.gif

קרניjack

New member
וכמה תמונות מהפרק../images/Emo58.gif

דרך אגב, לא יודעת אם אמרתי לך, אבל אני אוהבת את הציטוט מהחתימה שלך מ"העורב", בעיקר כזוכרים איך שהוא אמר את זה שנייה לפני שהוא תוקע בטיטין את הסכינים שלו עצמו.

למעלה