The Vampire Diaries1X05

../images/Emo216.gif../images/Emo48.gifThe Vampire Diaries1X05../images/Emo58.gif

שם You're Undead to Me תקציר:
Stefan (Paul Wesley) is hopeful that his plan to get rid of Damon (Ian Somerhalder) is working. Elena (Nina Dobrev) and Jenna (Sara Canning) are concerned about Jeremy's (Steven R. McQueen) relationship with Vicki (Kayla Ewell). Stefan decides to reveal parts of his past to Elena. At a fund-raising car wash, Bonnie (Katerina Graham) is surprised by abilities she didn't know she possessed, and seeks advice from her grandmother (Jasmine Guy, "A Different World"). Finally, Elena hears a disturbing story about the Salvatore family from a stranger. Candice Accola, Zach Roerig and Michael Trevino also star. Kevin Bray directed the episode written by Sean Reycraft & Gabrielle Stanton.​
. לקוח מאתר הסדרה סופסוף העניינים זזים!! סטפן חשב שהוא באמת יצליח לעצור את דיימון אבל נראה כי לדיימון יש השפעה הרבה יותר גדולה על קרוליין ממה שחשבתי..והיא למעשה שחררה אותו. רק חבל שהוא הרג את זאק!(עכשיו, אני עדיין לא הבנתי..זאק ערפד או לא?
) קרוליין עדיין לא מבינה מה קורה איתה..התליון שדיימון גנב נמצא אצלה בחדר ואמא שלה..עדיין לא מצאה אותו
הכוחות של בוני גדלים בצורה לא הגיונית והיא מצליחה להעלות באש מכונית-ואז לכבות את האש..מה שסטפן ראה ומבין כי הוא לא היצור ה"על טבעי" היחיד בעיירה. אם ממשיכים הלאה..ג'רמי וויקי יכלו להיות מדהימים יחד..רק חבל שדיימון הרג אותה מייד אחרי שיצא מהמרתף
אלנה עדיין חושבת שמשהו לא בסדר עם סטפן, ומגלה כי בתקרית בבית משפחת סלבטורה בשנת 1953, היו 2 אחים בשם דיימון וסטפן סלבטורה..והיא אכן מגלה כי סטפן היה שם...וגם היא חשבה שהיא ראתה את סטפן בצורה מוזרה כאשר היא נחתכה בארוחת ערב.. הפרק מסתיים כאשר היא מגיעה לבית סלבטורה, סטפן עמד לצאת מהבית עם יתד עץ כדי להרוג את אחיו, אלנה..שמבינה לאחר צפייה בקלטות כי אכן האחים היו בתקרית בשנת 1953..שהם בעצם "ערפדים"-מנחיתה עליו את השאלה..מה לעזאזל הוא?!

Slow Cheetah

New member
המ, לא נראלי שהוא ערפד../images/Emo58.gif

לא הראו שום סימן שיש לו קשר לערפדיות. חוץ מזה, הוא לא צורך דם ולא מסוגל להתמודד נגד דיימון. פרק מגניב. מתברר שאלנה לא סתומה כמו שחשבתי

Bartal j

New member
אוקיי התרשמותי מהפרק החמישי../images/Emo58.gif

אהבתי מאוד את הסצנה שבזמן הכנת הארוחה אלנה נחתכת בטעות מהסכין והאצבע שלה מדממת, והיא מבחינה בתגובה המוזרה ובשינוי העיניים של סטפן לריח הדם.. אני ממש אוהבת את העיניים האלה (זה ממש מגניב איך שעושים להם את זה) בהחלט העלילה מתפתחת בקצב טוב, ושמים לב שאלנה מתחילה לחשוד שמשהו לא כשורה אצל סטפן ודיימון, לאחר שהיא מגלה על התקרית משנת 1953 ומבחינה שהוא לא השתנה מאז , לא הזדקן, כשהיא ראתה שהוא נפצע אז משבר הבקבוק פתאום הדם נעלם כאילו הוא לא נפצע בכלל, סימני הנשיכה של קרוליין (לפחות היא לא חושבת עוד שאלו סימני אלימות) , והטענה של ויקי בהתחלה כשאמרה למאט שדיימון ערפד.. אהבתי את הסצנה שהיא מקשרת בין הדברים ומתחילה להבין מה מתרחש בעצם
אני חייבת לציין שאני ממש אוהבת את הדמות של מאט, למרות שהוא אוהב את אלנה הוא לא מנסה לחבל בקשר שלה עם סטפן ומקבל את זה יפה. לדעתי סטפן לא היה צריך לכלוא ככה את דיימון, אפילו ריחמתי עליו איך שהוא סבל ככה, סטפן מרגיז אותי עם כל הקטע של להגן וכו', הוא היה צריך לקחת בחשבון שדיימון הוא לא ערפד חלש שיפטרו ממנו בקלות. הכליאה של דיימון הייתה החלטה מטופשת של סטפן לדעתי כי זה גרם לו להשתחרר כועס יותר באמצעות הפעלת כוחו על קרוליין ששחררה אותו, ולהרוג עוד קודם את דודו זאק (אני משערת שהוא בטח רצח גם את הדוד הקודם שלהם בתקרית של 1953) ואחר כך להרוג גם את וויקי כי הוא היה צמא לדם בשביל להתחזק. (כאילו סטפן מודע לכוחות של אחיו אז למה להרגיז אותו יותר?) לדעתי ויקי וג'רמי יכלו באמת להיות זוג נחמד ביחד אם דיימון לא היה רוצח אותה ושותה מדמה, אבל למה לעזאזל היא מתמסטלת בבית קברות, ולמה להתמסטל בכלל ? לדעתי היא הייתה צריכה ללכת עם ג'רמי ולא להישאר שם, הבחירה הלא מוצלחת שלה עלתה לה בחייה). ולגבי בוני,הם ממש מגזימים לדעתי לגבי איך שהכוחות שלה מתעצמים, כאילו תנסו להיות קצת ריאלים, למרות שזה בעיקרון פנטזיה והכל אבל כאילו להצית מכונית ולכבות אותה? WTF רק לפני כמה פרקים היא גילתה שהיא מכשפה! בכללי פרק נחמד, אהבתי קצב את התקדמות העלילה, ובהחלט מחכה לפרק הבא.

קרניjack

New member
כמו שסטפן הסביר../images/Emo58.gif

הוא לא רצה להרוג את דיימן, הוא רצה לחנך אותו ולגרום להתייבשות שלו ו"לשמר" אותו למשך 50 שנה כ"גופה חיה" כמו שהוא הסביר. הוא רוצה לשנות את דיימן, ולדעתי זה היה באמת צעד חכם מאשר ישר לשלוף יתד ולשפד אותו...רק שהוא לא ידע כמה השפעה יש לו על קרוליין, וזאת הייתה הטעות. תמיד איכשהו הרעים משתחררים, לא?

Bartal j

New member
זה חוק מרפי כמובן ../images/Emo58.gif

לעולם לא לכלוא מישהו שחזק יותר ממך ועם כל הכבוד לסטפן והמצפוניות שלו, אני ממש מעריכה את היכולות של דיימון כל פרק מחדש.

AlexOnFire

New member
איזה באסה על... ../images/Emo58.gif זאק. ../images/Emo10.gif האנושי אגב. אבל גמאני מאוד אוהבת את הסדרה והיא טובה ומלאת אקשן והם הורגים מלא אנשים בסדרה הזו, מה נסגר ../images/Emo3.gif אני עדיין אוהבת את העלילה של הספרים יותר כי היא יותר זורמת לדעתי, אבל גם הסדרה מאוד טובה. במיוחד כשאני מסתכלת עליהם כשני דברים נפרדים. (לפחות ההבדלים פה שווים את זה, לא כמו בדם אמיתי ../images/Emo46.gif )

Bartal j

New member
אכן הם ממש לא נאמנים../images/Emo58.gif ../images/Emo63.gif+ פרק4

לעלילה של הספר... כאילו הם מכניסים מלא חלקים וסצנות שלא קשורים בכלל לספר. זה קצת מטריד כי בעיני יש יומני הערפדים ספרים ויומני הערפדים סדרה, שהקשר בניהם זה אולי השמות של הדמויות הראשיות והעובדה שהם ערפדים שמאוהבים באלנה. הם ממש שינו, וככל שהעלילה מתקדמת היא אומנם יפה אבל לא נאמנה לספר בכלל עם כל מה שהמציאו שם, כאילו כל קשר לעלילה המקורית של הספר הוא מקרי בהחלט חחחחח

Bartal j

New member
טוב נו אולי עכשיו לאחר שהם ../images/Emo58.gif

הרגו דמויות שלא ממש קשורות לעלילה, אולי עכשיו הם יהיו טיפה יותר נאמנים לסיפור.

AlexOnFire

New member
חח אממ אבל רק זאק ואח של אלנה לא קשורים. וגם ויקי לא אמורה להיות אחותו של מאט... וממ זהו. נראה לי

Bartal j

New member
זהו?!../images/Emo58.gif

וכל הקטע של השריף האימא של קרוליין, והאימא של טיילור כולל טיילור והאקס של דודה של אלנה כולל הדודה עצמה. וג'רמי גם! לאלנה בכלל יש אחות קטנה שהיא מאוד אוהבת! ואלנה גם בלונדינית ולא ברונטית! קיצר חוץ מאלנה, סטפו, דיימון ,בוני ,וקרוליין כל הדמויות לא שייכות לעלילה של הספר והכל מומוצא מהסדרה! אני עושה כבר הפרדה בין הספרים והעלילה של הסדרה שזה כבר נפרד משהו בפני עצמו.

Bartal j

New member
אה ושכחתי את שם העיירה! ../images/Emo58.gif../images/Emo63.gif

בספר שם העיירה זה לא מיסטיק פולס זה פלז' צ'רץ. וסטפן ודיימון הם מהרנסאנס מהמאה ה14 ולא מהמאה מהמאה 19! קיצר כפי שאמרתי כל קשר בין העלילה של הספרים לסדרה היינו מקרי בהחלט. אבל הסדרה כסדרה בפני עצמה עדיין יפה ומעניינת.

קרניjack

New member
נו, אבל בספר אפשר להתמקד בעלילה אחת

בסידרה שזה משהו שהרבה יותר רחב, ושאת *צופה* בו צריך שיהיה הרבה יותר בשר...

Shiri from the block

Active member
וואי כבר יש פרק 5? אני גם רוצה להתחיל לצפות בזה רק שלצערי אין לי כל כך זמן לזה../images/Emo10.gif למרות אהבתי לאיאן סמרהלנדר../images/Emo23.gif

קרניjack

New member
פרק מצויין!../images/Emo58.gif

פוש ענקי להתקדמות העלילה.... אני שמחה שאלנה "מגלה" שסטפן הוא משהו אחר רק בפרק החמישי (וגם היא עדיין לא אמרה את המילה "ערפד") לא כמו במונלייט למשל, שעשו את זה מוקדם מדיי בפרק השני. הסצנה שהיא רואה את ההשתקפות שלו במראה, את העיניים שלו ושהוא מסובב את הראש להרחיק אותה שלא תראה לו את העיניים והניבים- ממש יפה! בכלל, כל הפרק הייתי בסוג של מתח לראות איך דיימן ישתחרר ואיך לאט לאט אלנה מגלה את הפיסות על סטפן... מדהים לדעת שהשליטה על קרוליין היא כזאת עצומה, שהוא יכול לשלוט בה כבר והיא כבר לא יודעת מה היא זוכרת, חשבתי שאותה הוא יהרוג- אבל בסוף זה הגיע לויקי (שוב) וחבל...אני מקווה שהיא לא מתה. טוב שבג'רמי קצת התיישר, וחבל שויקי כזאת דוחה וממסטלת את עצמה עם הדימוי העצמי שלה, מה שמוזר שאח שלה מאט לא אמר שום דבר על המצב הקשה שלו בחיים... בוני מגלה את הכוחות שלה, ואני פשוט אוהבת! סוג של מכשפה בסידרה רק יכול לתרום. עצוב לי שדיימן הרג את זאק, אבל הבחור חייב לחזור לכושר! ואני דווקא אוהבת בסידרה שלא חסים יותר מדיי על דמויות וכל אחד להיות הקורבן הבא. הסבא השחור, שזכר "איכשהו" את דיימן היה קצת "דאוס אקס מכינה" מאולץ, וגם הסירטון מ53' היה מוזר (כלומר, היה אז בכלל וידאו?!) אבל מאוד אהבתי איך שאלנה מגלה לאט לאט שסטפן הוא לא מה שנראה לעין. הכתב, החברה של הדודה (ששכחתי את שמה) מעצבן בטירוף, ונראה כבר מה השעון הזה שווה... מחכה לפרק הבא בקוצר רוח ולהתרחשויות!

larisa125

New member
../images/Emo58.gif

היה פרק מעניין מהרגיל
כמה נקודות:
אהבתי מאוד את הסצנה שבה אלנה נחתכת והיא רואה את עיניו של סטפן, שנרא ממש מפחיד ד"א
לדעתי ההרג של זאק מיותר לגמרי, הוא היה דמות דיי נחמדה
אהבתי איך שהכוחות של בוני התעצמו, אני חושבת שיכול להיות שזה בגלל הנוכחות של הערפדים , את זה נגלה בהמשך.
סוף סוף גם גילינו מה קרה עם קת'רין, אמנם רק את הצד האנושי בזה, אבל בכל זאת משהו, אני כבר מחכה שכל הסיפור יחשף ונדע מה קרה שם.
דיימון הרג את ויקי- וטוב שכך, היא ...סתם תפסה מקום שם
ולא היה לה תפקיד משמעותי כלשהו.
אני ממש מחכה ומקווה ל"פריצה הגדולה" של ג'רמי, לא יכול להיות שכל התפקיד שלו בסדרה הוא להתמסטל, להתבטל ולחייך את החיוך הזה שלו
וכמובן החפצים העתיקים הללו: השעון כנראה עוזר איכשהו להתמודד עם הערפדים והקריסטל שאצל קרוליין- ממש מסקרן אותי לראות מה הוא עושה. וזהו

קרניjack

New member
../images/Emo58.gif

גם לי נראה שהכוחות של בוני קשורים לערפדים...כאילו למה דווקא עכשיו בחיים שלה זה קורה? גם בארוחת ערב של אלנה וסטפן הוא הראה התעניינות שהמשפחה שלה באה מסיילם...יכול להיות שלערפדים ולמכשפות הייתה ברית?
או שהם בעצם היו זה נגד זה?

למעלה